Chelsea 1-1 Barcelona || Tek Şutla Gelen Mucize!

İlk önce şunu söylemek lazım, her ne kadar turu Barcelona geçmiş olsa da bu akşam futbol fikrini sahaya yansıtan ve maçı istediği gibi götüren taraf Chelsea'ydi. Barcelona rakibine üstünlük kurduğu zaman tarihin en tehlikeli hücum takımlarından birine dönüşüyor olabilir ama bugün gördük ki bu takım durdurulamaz değil. Hiddink ve öğrencilerinin hakkını verelim ilk önce.

Maçın sonucuna ise bir futbol taraftarı olarak sevinmemek elde değil, en azından hücum futbolu izlemek isteyen kesimden biri olarak ben baya bir sevindim açıkçası. Barcelona'nın bu sezonki futbolunun bir şekilde taçlanması ve gelişimine devam etmesi gerek, bu akşamki sonuca sevinmemin en büyük nedeni budur. Barcelona bu akşam kendi ölçütlerinde maksimumunu oynayabilmiş midir, hayır ama arada bir böyle maçlardan da çıkabilmek gerekir, hele karşınızdaki bu kadar sert bir takımsa.

İlker Yasin beynimin her hücresine sirayet etti maç boyunca, o yüzden arada klişeye kaçan söylemlere girersem bu seferlik mazur görün beni. Puyol yokken Abidal'ı düşünüyordun hoca, niye Yaya Toure'yi oynattın muhabbetine girmemek için kendimi zor tutuyorum. Şaka bir yana, Barcelona'nın sert ve tavizsiz uygulanan bir alan savunmasına karşı zorlandığını gördük bugün. Iniesta, Xavi ve Messi oluşan en ufak boşluğu dahi değerlendirmeye çalıştı ama maç boyu etkili pozisyon üretemedi bu çaba. Bunda içine Sabri Sarıoğlu kaçmış Daniel Alves'in payı da yok değildi hani, hele o ortalardan sonra yaptığı hareketler beni paralel evrende bir Galatasaray maçı izliyormuşçasına gerdi. Neyse efendim, kanatlardan da bir şey çıkmayınca, Eto'o Madrid maçında olduğu gibi pas trafiğinde aktif bir rol edinemeyince Barcelona'nın gole gidiş yolları mucizelere kalmıştı, o mucize ise 93'te Messi'nin çıkardığı topta Iniesta'nın sağ ayağıyla geldi. Barcelona'nın kaleyi bulan ilk şutuydu o, bu bile tek başına Barcelona'nın ne kadar zorlandığını gösteriyor bizlere.

Chelsea gerçekten inanılmaz kapatıyor sahayı, karşısındaki takım Barcelona olmasa kanatlara dahi indirtmeyeceklerdi nerdeyse. Herhangi bir Türk takımının şu Chelsea'ye karşı bırakın golü, kaleye dahi inebileceğini sanmıyorum. Hiddink Mourinho'nun defansif mirasını bir adım öteye taşımış, gerçekten takdir edilesi bir iş çıkardılar. Yine de taktiklerine ve amaçlarına uygun oynadıkları 180 dakika onlar için bir teselliden öteye gitmeyecek. Siz kendi sahanızda son dakikalara 10 kişilik rakibinize karşı 1-0 önde giriyorsanız skoru koruyacaksınız, tutacaksınız. Bunu yapamıyorsanız hatayı başka yerde aramamak lazım.
Hata demişken hakeme değinmezsek olmaz. Dünya Kupasında adını hatırlamadığım bir Rus hakemden sonra üst düzey turnuvalarda izlediğim en berbat hakem performansıydı bugünkü. Kırmızı kart komedisiyle başlayan süreçte ipin ucunu kaçırdı, birisi bariz iki Chelsea penaltısı da güme gitti geri kalan bölümde. Abildal'in atıldığı pozisyonda Anelka'ya herhangi bir müdahele göremedim ben. Eğer faul varsa bile Anelka'nın diğer yanında ona yakın bir oyuncu daha var, bariz gol şansından kırmızı kart olması mümkün değil. Sanıyorum yan hakem yanılttı bu pozisyonda Ovrebo'yu, dudaklarından yan hakemin dediğini tekrarlarken "Sent off!" dedi gibi geldi bana.

Lafın kısası ben mutlu ayrılıyorum bu futbol gecesinden. Final Manu-Barca arasında Roma'da oynanacak, son yılların en iddialı finali dersek yalan olmaz herhalde. Ronaldo-Messi çekişmesi için de önemli bir ayak olacak bu final, sabırsızlıkla beklemekteyiz.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

19 yorum:

cingibi dedi ki...

çok isteyince oluyormuş sanırım seyircilerin kalbinden geçen oldu bence ama hiddinkin başarısınıda kabul etmemiz lazım

Adsız dedi ki...

Daniel alves Barcada ilk 11 oynuyorsa Arda elini kolunu sallaya sallaya oralarda oynar.Sadece Arda da değil Daniel alvesden kaliteli Türk oyuncularda rahatlıkla oynar,Daniel alves bile oynuyorsa bırakın ilk 11 i Barcanın kadrosunu okurken daniel alves yazması o takımın kalitesini düşürüyor neredeyse.O kadar Messi İniesta Xavi yi oku sonra bir bak Daniel alves ne işi var bunun burada dersin.Zaten ne olduğu Uğur boralın karşısında 2 maçta da anlaşılmıştı(+)

neco dedi ki...

Daniel Alves'in içine sabri kaçmış gibiydi bugün :) bugün çok kötü oynamış olmasına rağmen barça onu finalde çok arayacak bence..

sinem dedi ki...

valla pek bi yorumum yoktu ne yazılmış diye girdim ama adsız arkadaşa katılıyorum; hatta bırak arda'yı, bu akşam alves'in sabri'den farkı neydi biri bana anlatsın. alvesin içine sabri kaçmış gibiydi adeta. neyse ki iniesta yetişti imdadımıza :)

father vic dedi ki...

adsız a %100 katılıorm 32 milyon € luk bi adam bi tane ortayı isabetli yapamaz mı??şutlar zaten felaket..defansif olarak 0 bile değil..her pozisyon çalım yiyen kademe anlayışı olmayan pozisyon almaktan bile bi haber bi bek olabilir mi?..bi de bu kadroda..bütün maç alvese sövmekten maç izleyemedim..barca gökhan gönülle hakan baltayı alsın alves abidal ikilisinden daha çok fayda görür kesinlikle..

Protanopia dedi ki...

Tamam Alves bugün berbat ötes oynadı ama, bu sene Alves'i çok izledim ben. Bonservisini sonuna kadar hakeden bir sağ bek. Bir sağ bekten fazlasıdır hatta kendisi. Tamam vurun ama öldürmeyin. Finalde aramaz inşaallah Barça Alves'i.

sunshine dedi ki...

Tek bir maça göre adam değerlendirmekte sadece bize has bir adet.Bu seneki barselona futbolunun en önemli yapı taşlarından biridir alves.Bende maç içinde delirdim bi orta normal yükseklikten yapılmazmı ve her serbest vuruşu başına geçmekte nedir diye.Ama sorun o değil alvesin bugün nasıl bir görüntü çizeceği belliydi maçın başında gereksiz yerlerde gereksiz fauller yaptığında direk dışarı almak gerekiyordu.
Bence bugün barselonanın en zayıf halkası guardiolaydı.Bende sadece bizim türk antrenörlerde var sanırdım işleyen yerden adamı alıp boşalan mevkiye kaydırma olayını.Al caceresi defansa.Neden bozuyorsun işleyen takımı yok etoyu sola kaydır iniestayı sağa herkesin yerini değiştirmekte nedir.elinde hleb var kullanmıyorsun.Ne yaptığını bilemez barcelonayı dakika 85 e kadar bizimle beraber izledi.

Adsız dedi ki...

Bu arada daniel alves sadece dün maçta kötü değildi.Benim izlediğim her maçta öyle.Herkesin verdiği örnek çok doğru.Sabri Gsde 10 orta yapar 8i kötü olur ama maç içerisinde 2 tane de tam asistlik orta yapar D.alvesde aynen böyle yapıyor,sonunda mutlaka iyi orta yapıyor.Sabri her topun başına nasıl geçiyorsa D.alveste bütün frikiklerde başta iyi vuruyor ama çokta iyi değil.Sabri nasıl defansta hata yapıyorsa,D.alves de her maçta yapıyor.Yine veriyim örneği Uğur boral gibi bir adama karşı ezilen bir oyuncunun hemde 2 maçta barcada ilk 11 oynadığını gören güler.Nasıl Sabri sürekli bizde bindiriyorsa D.alveste bindiriyor hemen hemen aynı yaptıkları şey :D Ben sevilla da da beğenmiyordum hala beğenmiyorum.Sonra da diyelim bizdeki şu oyuncu gitse gitse ancak Tothennama ancak Hamburga ancak valenciaya gider.Barcelona Real Madrid vb bunların içerisinde de 4-5 tane gereksiz futbolcu var.Onlardan daha iyi olanlar var bizde.Bu arada Drogba çok çirkef bir futbolcu öyleydi zaten de(+)

babeko dedi ki...

futbolun adaleti yok derler ..

bundan büyük yalan yoook ..

Emir dedi ki...

Maçı futboldan anlayan ve seven (fm oynuyor o seviye :)) kız arkadaşım ve yine futbol hastası 2 arkadaşımla dışarda izledim. Barcelonanın golünde kendimizi ve etrafımızdaki birçok masayı goool! diye bağırıp sevinirken hatta abartıp ayağa kalkıp iki elle çakıp sarılırken ve Galatasaray gol atmışçasına sevinirken bulduk :)

Eh artık bizimkiler ligi bıraktığına göre futbol ihtiyacımızı bu maçlarda karşılayacağız mesela finali Man Utd (Manu değil :)) formamı giyip izleyeceğim.

father vic dedi ki...

dünkü maçta chelseanin bütün tehlikeli atakları alvesin kanadından geldi..hatta abidal kırmızı kart gördükten sonra bile alvesin kanadından gelmeye devam etti chelsea..hiddink belli ki orayı maden olarak görmüş..e haksız da sayılmaz..alves sadece bu maçta değil sezonun hemen bütün maçlarında bu adama nası bu kadar verirler dedirtti bana..ayağına hakim hücumda messiye çok yardım edio onu rahatlatıo pas trafiğini sağlıyor bunları kabul ediyorum ama barcanın karşısına çıkan her sert takım orayı dünkü maçtaki gibi işler çünkü defansif özelliği 0 olan bi sağ bek kendisi..her defasında da dünkü kadar şanslı olamayabilir barcelona..ferguson da alves olsaydı büyük ihtimalle finalde ronaldoyu sol kanada alırdı die tahmin ediyorum..final maçında benim tahminim puyol orda oynicaktır..zaten ilk sezonlarında sağ bek oynuyordu orayı yadırgayacağını sanmıorm..alvesi aricaksa barca sadece hücumda ekstradan ayağına hakim bi adam eksildiği için arar yoksa savunmaları açısından bence çok da yararlı oldu alvesin finalde olmayışı

sunshine dedi ki...

O zaman sorayım barcelonanın kaç tane maçını izledin bu sene söylermisin.Tabi canım zaten barcelona sabri gibi bir yıldızı göremiyor alves gibi bir takozu görüyor.Değerlendirmeye bakarmısınız uğur boral mahvetmişmiş alvesi daha 20 yıl bunu konuşuruz ama uğur boral kalır fbde yedekte türk milli takımında yedekte alves barcelonadada brazilyadada ilk 11 lerde oynar.Gerçi bizim mantığımıza göre uğur boralı sevilla nasıl kaçırdıysa onlara karşı çok iyi oynamıştı.
alvesin ayağının dışıyla açtığı bi tane ortayı sabri kessin, bitane topuk pasını yapıp tuttursun, bi tane ara pası atsın,takım topu kaybedince kademeye girsin,geriye koşsun ilerde bassın o zaman sabri belki gsde oynamayı hakeder yoksa benim takımımda yeri yok.sabri onun kadar gidip gelsin kanadından yedirdiği goller helali hoş olsun.
Ve bir istatistik ile noktalayayım 49 maçta kazandığı top sayısı 360.acaba sabrinin ki kaçtır.gol sayısı 4 asist sayısı 11 bu arada.

father vic dedi ki...

şahsen barcelonanın tv de yayınlanan maçlarını 1-2 si dışında izledim..barcelona zaten tümüyle ilerde oynayan bi takım olduğu için ve alves gibi kendi yarı sahasına dönmeyen bi futbolcu için 4 gol 11 asist(50 maçta ve 150 gol atan bir takımda,önündeki adamın da 30dan fazla gol attığı bir sezonda) bence gayet vasat..mesela dün barcelonanın şutunu hatırlayan var mı gole kadar??sanırım bi tane messinin 1-2 tane de xavi iniestanın şutu vardı..gole kadar istatistiğe yansıyan şutu 13..bunların 2-3 tanesi de alvesin sabrivari bi şekilde her frikiğin başına geçmesi sonucu çekilmiş ve stadın dışına atılmış şutlar..geri kalan 6-7 şut da sadece alvesin auta giden ortalarının şut die istatistiklerde değerlendirmeye alınması..49 maçta 360 top kazanmış yani maç başına ortalama 7nin biraz üstünde..avrupa standartlarında ortalama bir '10 numaranaın(!) maç başına kazandığı top sayısından 1 yada 2 fazla top kazanmış sağ bek olarak..(gerets zamanında saidoo maç başına 14-15 top kazanıyordu bi bekinde 7 top kazanması abartılı bi rakam değil)ilerde basması zaten barcelonanın özelliği ama geriye koşup da kademe yapması adamdan top almasını geçtim pozisyon hatası yapmadığı atak yoktu dünkü maçta..geçen sene uğur boralın ardından bu senede malouda perişan etmiştir kendisini..ispanya liginde kaptığı toplardı ilerde basmasıydı vs şeylerinde pek bi önemi yok..herkesin kötü dediği ve deplasmanda 6 tane attıkları real madrid bile 2 barcelona maçı arasında ki 18 maçın 17 sini kazandı..ayrıca alvesle sabriyle de kıyaslanmaz elbette o kadar da değil..he bi de alves brezilyada 11 değil yedek oynuyor=)..ilk 11 de atağa daha dengeli çıkan ve savunma özelliklerini de sonuna kadar yerine getiren maicon oynuyor bilgine ;)

Adsız dedi ki...

Burada kimse D.alves sabrinin aynısıdır dememiş benzetme yapmış.Kimse bu oynuyorsa Sabri bile banko oynar barcada deyip sabriyi de övmemiş.Uğur boralı konuşurken burda uğuru övmemişiz uğur boral gibi kalitesiz biri bile 2 maçta madara etmiş daniel alvesi demişiz.
Barcada oynuyor adam azıcıkta asist yapıwersin zaten ilerdekiler dünyanın en iyi oyuncularından.Bu arada kötü dediysekte amatör topçu demedik o kadar şeyde yapsın.
Benim izlediğim maçlarda d.alves dünkü gibi ortalar yapmıştır benim izlediğim maçlarda karşı rakip sürekli daniel alvesin tarafını yol geçen hanı yapmıştır.Demek ki izlemediğim maçlarda insan ötesi bir futbol oynamış.
Daniel alves iyi oyuncu olsun ama Barca gibi bir takıma bence yakışmıyor.(+)

apaç dedi ki...

fizik, tekniği bir kez daha yenmişitir.

barcelona istediği kadar turlasın.

hiddink'i, sivasspor gibi oyunun hiçbir anında disiplini elden bırakmayan ekibini kutluyorum.

pamuk messi'nin ayakları da yere basar artık.

forza ibrahim dağaşan, forza ronaldo!!

father vic dedi ki...

fizik tekniği yenerken bile tur atlayamıyorsa o zaman fizikle oynamanın(fizik demek 11 kişi defans yapmak demek galiba)bi anşamı kalmıyor..tıpkı ispanyanın almanyayı barcelonanın chelsea yi elediği gibi ne kadar yenilen taraf da olsa 'teknik' tur atlamaya kupa almaya devam edicek gibi duruyor..sene sonunda sivas şampiyon olamasa bile tekniği yenmiş olması onlara yeter sanırım..'fizik' in psikolojisi bu sanırım..

sunshine dedi ki...

Bu istatistikler normalse avrupanın ileri gelen takımlarının sağ beklerinin istatistiklerini ortaya dökün görelim.Yada kimi koyacaksınız bir söylermisiniz onun yerine madem yakışmıyor.Eleştirirken karşı kanadında oynayan bek ne yapıyor onada bi bakarsak sevinirim.bercelona sadece defans yapan bi sağbek arasaydı heralde çok kolay bulurlardı.
ispanya ligi ilgiltereden sonra en kaliteli ligti ama işimize geldiği anda kötü bir örnek olarak sunabiliriz demek.Bu istatislikler şampiyonlar liginide kapsıyor sadece ligi değil yoksa şampiyonlar ligi istatistikleri ligden daha iyi.seviladayken sağ bek olmasına rağmen uefa kupasının en iyi oyuncusu seçilmeside bir rastlantı.

sinem dedi ki...

@neco: yorumlar onaylanmadan görmemişiz ama aynı yorumu yapmışız :D

apaç dedi ki...

@father fic

11 kişi defans yapmak, kapalı oynamak, zevk vermemek, barcelona'nın oynadığı futbolsa bizimki ne demek..

yaz/güzel; kış/kötü gibi bu.

hayır belki ben karı, kışı, 0-0 nihayetlenen maçı, essien'in rakibi bozmasını ya da terry'nin ters kademesini seviyorum.

güneş açınca hava güzel, messi çalım atınca 'ı love this game'; ibrahim dağaşan alan daraltınca, mikel rakibi bozunca ''barcelona'nın oynadığı futbolsa bizim ki ney?''

oldu!

gördük işte pamuk messi'yi. kaleyi göremedi, göstertmediler, göstertmezler..

siz hala lincoln deyin.

herve tum orda asistin alasını, araya pasın kralını yapsın..

Related Posts with Thumbnails