UEFA Avrupa Ligi İhtimalleri

Şampiyonu büyük oranda belirlediğimize göre son haftada en çok merak edilen konu henüz hiçbir şeyin belli olmadığı UEFA Avrupa Ligi adaylarımızda olacak. Kimse herhangi bir sırayı garantilemiş değil. Trabzonspor ve Sivasspor Şampiyonlar Ligi elemesine gitme mücadelesi verecek Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarında, Sivasspor bir yandan da daha büyük çapta bir Denizlispor mucizesi kovalama peşinde. Üçüncü olan takım UEFA Ligi elemelerine play-off turundan katılacak ve ikisinin de takım puanı yeterli olmadığından seribaşı olma şansı yok.

Diğer iki takım ise çok büyük bir ihtimalle Galatasaray ve Fenerbahçe olacak, sadece kimin sezonu 15 Temmuz'da açmak zorunda olduğu belirsiz. Fenerbahçe son hafta aldığı galibiyetle Galatasaray'la arasındaki farkı kapattı ve ikili averajda üstünlüğü ele geçirdi. Eğer Trabzonspor deplasmanından galibiyetle dönerse Galatasaray'ın maç sonucuna bakmadan 3. ön eleme turundan katılmayı garantileyecek turnuvaya. Galatasaray'ın ise Fenerbahçe'nin Trabzon'dan çıkardığı puandan fazlasını alması gerekiyor Sivas'dan. Galatasaray'a bir beraberlik dahi yetebilir, galibiyet dahi yeterli olmayabilir. Bu sıralamayı da son haftadaki maçlar belirliyor. Galatasaray ve Fenerbahçe takım puanı açısından en sorunsuz Türk takımları, elemelerde, Şubat ayına kadar bu yönde bir sıkıntı çekmeyecekler.

Dün gözden kaçırdığımız bir nokta vardı, o da Bursaspor'un hala bir şansı olduğu. Bursaspor'un UEFA Avrupa Ligi'ne gitme adına tek şansı üçlü averaj. Bunun gerçekleşmesi halinde Galatasaray dışarda kalır ve Avrupaya giden Bursaspor olur. Bunun gerçekleşmesi için Galatasaray ve Fenerbahçe'nin yenilip Bursaspor'un son maçını kazanması gerekiyor.

Lig sıralamasını belirleyecek esas maç aslında Trabzonspor-Fenerbahçe olacak. Eğer Fenerbahçe kendi göbeğini kesebilirse Trabzonspor'un da iddialarını bitirmiş olacak aynı zamanda. Galatasaray'ın ise Sivasspor'u Sami Yen'de yeneceğini düşünüyorum. Tahmini sıralamam şöyle;

Beşiktaş, Trabzonspor, Sivasspor, Galatasaray, Fenerbahçe.

Sizin tahminlerinizi ise yorumlara alalım...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

12 yorum:

Confeng dedi ki...

Benim tahminim, Galatasaray kazanır, Fenerbahçe kaybeder, Bursaspor bu durumda kazansa da kaybetse de konumu değişmez. Ligi 4. bitiririz. Trabzon Şampiyonlar Ligi'ne gider. İnşallah (:

mbelge dedi ki...

Benim tahminimde bjk,ts ve bizim kazanacağımız yönünde.
Beşiktaş, Trabzonspor, Sivasspor, Galatasarayımız, Fenerbahçe.

geloraptor dedi ki...

Trabzon'un Fener'i yeneceğini, Galatasaray'ın da Sivas ile berabere kalacağını düşünüyorum. Bursa da yener ama Fb ile averajdan kaybeder. Böylece sıralama

Beşiktaş
Trabzon
Sivas
G.Saray
F.Bahçe
Bursa

olur gibi geliyor bana.

julien sorel dedi ki...

galatasaray dün inönü'deki gibi oynarsa kazanacaktır, ilk yarıda gol atıp oyunu biraz sürklase etse, sivas'ın umutları zaten pamuk ipliğine bağlı, hemen indirir gardını. gerçi işin içinde şampiyonlar ligi hesabı da var, yanılma payı bırakarak konuşmakta fayda var...

ancak galatasaray geçen haftalardaki gibi, "bitse de gitsek" modunda oynayacak olursa zor maç olur, iki sene önceki fenerbahçe maçındaki gibi seyirci sinir krizi geçirir.

zaten sivas'a karşı bariz bir nefret oluştu. arda geçen yıl olduğu gibi hesabı keser, ondan sonrası yeni sezon, yeni umutlar. bekleyelim görelim...

umit dedi ki...

Ben de Galatasaray' ın Sivas karşısında bu sezon oynadığı maçların hiç birini kazanamamasından dolayı bu maçı kazanacağı inancındayım.. Beşiktaş maçında oynanan oyun devam edermi bilmem ama Sivas' a karşı bir tepkimiz vardır.. Futbolcularında buna göre oynayacağına inanıyorum.. Trabzon ise Feneri mutlaka yencektir..Beşiktaş ise diğer maçlarda aklını bırakmadığı takdirde rahat oynayacaktır. Zaten beraberlik dahi Beşiktaşa yettiğine göre tahminim sıralama şöyle olacaktır ki bu seneki lige göre yanılmamız da ihtimal dahilindedir:

Beşiktaş
Trabzon
Sivas
Galatasaray
Fenerbahçe
Bursaspor

ege dedi ki...

benim tahminlerim

denizli 1 bjk 1
gs 1 sivas 2
trabzon 3 fener 1
bursa 2 belediye 0

bjk 69
sivas 69
trabzon 68
fener 58
bursa 58
gs 58

ygtylmz dedi ki...

Galatasaray kesin kazanır . bu sene Sivassporu yenemediği için maça asılırlar . Beşiktaş rahat kazanır , Bursaspor kazanır . Fenerbahçe ise Trabzonda gayet rahat oynayacak ve kazanacaktır diye düşünüyorum . Ve bu haftaki sıralama değişmeyecek

Beşiktaş
Sivas
Trabzonspor
Fenerbahçe
Galatasaray
Bursaspor

Adsız dedi ki...

bence biz kazancaz fener karsında hırslı bir TS görcek bu mac beraberede bitebilir bursaya yazık olcak kazancaklar ama bi işe yaramıcak.

Jordi Metal dedi ki...

Bi alttaki postun yorumuna da eklediğim gibi. Sıralamam seninkiyle aynı Uğur

De La Sottise dedi ki...

Trabzon-Fenerbahce, Galatasaray-Sivas berabere biter Beşiktaşta rahat bir galibiyer alır.

1-Besiktas
2-Sivas
3-Trabzon
4-Fenerbahce
5-Galatasaray
olur diye düşünüyorum..

erdersson dedi ki...

galatasarayın avrupa ligine gitmeme şansı! doğdu.ilginçtir fenerin bu şansı vardı ama çok azaldı.sezonu erken açacaktır eğer avrupa ligine giderse.eğer feneri ve bursayı geçerse 2 ön eleme geçemezse 3 ön eleme oynayacak.yani sadece gruplara katılmak için 6 maç yapacaksın.giremedinmi medya yine başlayacak . ama avrupa ligine katılmanın bir avantajı varsa ciddiyetsiz hazırlık maçları yerine ciddi maçlar hazırlık niyetine yapılacaktır.buda sezona daha dinç girmek demektir.eğer feneri geçip 2 ön eleme yapmak en makbul ve istenilen birşey herhalde.yoksa sezonu erken açmanın futbolcuların morallerini bir hayli bozacağı malumdur.ya dördüncü olup gitmek yada hiç gitmemek.5 .ci olup gitmek galatasaray için bir hayli faydasız olacaktır.

FD dedi ki...

kimin 2. olduğu önemli değil çünkü ön elemede çok zor takımlar gelecek

Related Posts with Thumbnails