Genç Oyuncu Raporları #9: Serkan Şahin'in Dönüşü

Uzun zamandır gelişmeleri rapor olarak toparlamıyorduk, hazır haberler de çoğalmışken bir rapor hazırlamak farz oldu. Özellikle yurtdışından güzel haberler geliyor birkaç gündür. Bunlardan ilki daha önce blogda değindiğimiz Serkan Şahin'den gelen sevindirici haber. Serkan'ın ablası Çiğdem Şahin kardeşinin milli takım tercihini Türkiye'den yana kullandığını söyledi wowturkey forumlarında, ilgili açıklama da menejerinden gelmiş.
Futbolcunun menajeri Yusuf Kara son gelişmeler üzerine yaptığı açıklamada, "Serkan uzun süredir sabretmenin olumlu sonuçlarını almaya başladı. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'tan transfer konusunda resmi teklif aldık. Bu transfer tekliflerinin de etkisi ile Serkan milli takım konusundaki kararını da Türkiye'den yana verdi. Türk futbolu İsviçre kökenli yeni bir yıldıza kavuşacak." diye konuştu.
Açık konuşmak gerekirse henüz izleme fırsatı bulamadım Serkan'ı ama güvendiğim kişilerden duyduğum kadarıyla önemli bir yetenek. Basel gibi bir futbolcu fabrikasından yetişmesi de önemli bir referans benim için. Hücumcu sağ bek bulmak çok zor Türkiye şartlarında, Gökhan Gönül'den sonra ikinci bir ismi sayarken tereddüt ediyorsunuz. Eğer Serkan gelişimini sürdürürse önemli bir eksiğini giderir Türk futbolu. Haberde tercih nedenlerinden biri olarak üç büyüklerin Serkan'a talip olması gösterilmiş, eğer doğruysa kimin bu transferi bitireceği ayrı bir merak konusu olacak gibi görünüyor. Rotasyonlara bakılırsa üç takımda da eksikler var, üçü de olabilir açıkçası. En çok ihtiyacı olan kulüpse bence Beşiktaş. Rahat rahat Galatasaray'a gelsin diyemiyorum zira futbol kariyeri de sonlanabilir çocuğun, Galatasaray sağ beki pek tekin bir mevkii değil.

Bir diğer güzel haber ise yurtdışındaki kalecilerimizle ilgili yazdığım yazıda da yer verdiğim Sinan Bolat'la ilgil, zaten herkesin dilinde ama biz de es geçmeyelim. Son maçlarda kalesini koruduğu takımını kurtardığı son dakika penaltısıyla finale taşımayı başardı Sinan Bolat, Anderlecht ile şampiyonluk için bir play-off maçı yapacak Standard Liege. Liege Avrupa'da sempati duyduğum takımların başında gelir, özellikle sezon başındaki Felliani-Liverpool-Everton hikayesiyle gönlümüze taht kuran ekiplerden biri oldular. Devre arasındaki Sinan Bolat transferi de bunu perçinledi açıkçası, uzun süredir merak ettiğim oyunculardan biriydi Sinan. Liege gibi bir kulüpte parlaması onun kariyeri açısından çok önemli, burdan kalburüstü liglere de sıçrayabilir. Takipteyiz.

Milli takım bazında ise gündem U17 ve U19 turnuvalarıydı ve ara ara değindik bazı yazılarda. Kadrolarımız aslında ortalamanın üstünde olmasına rağmen teknik heyetlerimizin çaylaklığı beni ürkütüyor açıkçası. Bu jenerasyonlardan verim almayı bir türlü öğrenemedik, hala bu yaş kategorileri staj yeriymiş algısı var federasyonda ve milli takım heyetinde. Halbuki bir önceki yazıda ismini andığımız Gündüz Tekin Onay üstad gibi adamlara teslim etmek gerekir bu takımları, oyunculara öğretecek bir şeyleri olan hocalar görev yapmalı orda. Genç olacaksa da kesinlikle eski futbolcu değil bir şekilde genç takım yönetmiş insanlarla çalışılmalı. Bu sistem Türkiye'de oturmadıkça genç oyuncularımızın potansiyellerinden asla faydalanamayacağız. Sorun oyuncularda değil hocalarında anlayacağınız.

Galatasaray bu takımlara 6 oyuncu yolladı takım olarak, bunlardan 5'i U19 1'i ise U17 milli takımına. U17'deki eksiklik çok ciddi boyutlarda, hatta daha alt yaş kategorilerinde durum daha vahim. Galatasaray'ın uzun süredir milli takımlarda bir ağırlığı vardı, A takımda oynama potansiyeli olan en az 2-3 oyuncu bulunurdu her jenerasyonda. 90-91 jenerasyonları sonrasındaki durum pek iç açıcı değil. U17 takımındaki tek oyuncumuz Berkin Arslan da aslında Galatasaray'da parlamış bir oyuncu değil, milli takım performansıyla dikkat çekmiş ve iki sene önce Nazilli Belediyespor'dan transfer edilmişti. Galatasaray'ın oyuncu seçme ve parlatma özelliğini yitirmesi hiç de hayra alamet değil. Umarım transferle de olsa bu jenerasyonların eksikleri giderilir ve sistem işlerliğini devam ettirir.

Önümüzdeki günlerde U19 milli takımında forma giyecek 5 oyuncumuz arasında A takımda da forma giyen Semih Kaya ve Serkan Kurtuluş da bulunmakta, ayrıca Sinan Osmanoğlu, Çetin Güngör ve Emirhan Ergün davet alan diğer oyuncularımız. Takım Elite Round'u geçmeyi başarırsa Temmuz ayında önemli bir turnuva bizi bekliyor olacak, ayrıca U17 takımımız grup üçüncülüğüne rağmen Nijerya'daki Dünya Şampiyonasına katılma hakkı kazandı ki bu da çok önemli. 24 Ekim'de başlayacak turnuvada çok dişli rakiplerimiz var, bu da oyuncular için yeni bir tecrübe demek...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

Temur dedi ki...

hücumcu sağ bek demişken 55'i analım buradan:)

Related Posts with Thumbnails