Semih Kaya'nın Çapraz Bağları

Yunanistan'a karşı oynanılan ve 2-1 üstünlüğümzle biten U19 milli takımı karşılaşmasında çok üzücü bir olay yaşandı, Semih yine çapraz bağlarını koparmış. Geçtiğimiz sezonun ortasında 5 gün içinde oynadığı 4 maç sonrasında kopan bağlarının iyileşmesi uzun bir süreç almıştı, tekrarlaması çok kötü oldu. Tekrarlayan bağ sakatlığı Semih için isteyebileceğim son şeydi, gerçekten üzüldüm. Sakatlık konusunda çok talihsiz bir oyuncu olduğunu biliyoruz ama profosyonel düzeye yeni yükselmesine rağmen geçirdiği üçüncü ağır sakatlık bu Semih'in. Umarım yeni başlayan kariyerini sekteye uğratmaz bu sakatlık. Geçmiş olsun diyelim burdan, sakatlıkla ilgili bir gelişme olursa haberdar ederiz blogda.

Gelecek sezon için üçüncü stoper alternatifi olarak düşünüyordum ben Semih'i, Servet ve Emre Güngör'ü yedekleyen oyuncu olarak. Bu gelişme Galatasaray'ın bu bölgeye transfer yapması artık kaçınılmaz, 2 ay sonra çıkılacak muhtemel bir Avrupa Kupası maçı varken. Emre Aşık'ın da artık teklemeye başlaması ona geçtiğimiz senelerden daha büyük bir rol biçilemeyeceğinin kanıtı. Bir yabancı stoper transferi göreceğiz muhtemelen...

Ek Bilgi: Az önce takıma yakın bir arkadaşla konuştum, daha durumu belli değilmiş. Maçlarda oynayamayacağı kesin ama etrafta dolaşan bağlarının koptuğu bilgisi tam doğru değil. Esneme ihtimali üstünde duruluyormuş daha çok ama esas tanı MR'dan sonra konulacakmış. Kısmen sevindirici bir haber diyebiliriz bunun için, en azından korktuğumuz kadar büyük bir sakatlık olmama ihtimali var...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

20 yorum:

Adsız dedi ki...

Cok üzüldüm :(
Sag dizinde mi yoksa sol dizinde mi kopmus baglari biliyor musun?

Temur dedi ki...

Hani daha kötübir haber verilebilir miydi bilemiyorum? Uğur Uçar^ve Serkan'dan sonra yine çok genç ve yetenekli bir oyuncumuz kariyerini sallantıya geçirecek bir sakatlık geçiriyor. 2 sene üst üste böyle bir sakatlık çok moral bozucu. Artık en az 2 transfer lazım o bölgeye.

Adsız dedi ki...

Selam Ugur Semih'e sordum yirtilmamis capraz baglari.

yokkk be kardeşimm ne kopmasıı esnedi yanlızca 2 haftada iyikleşirim yani;)

Semih'nin cevabi.

kutay dedi ki...

tıptan anlamam da bu bızım altyapısın pubisi etkılı oluyormu acaba semıhın bu kadar sık sakatlanmasında...?

father vic dedi ki...

benimde 3 ay önce çapraz ve yan bağlarım koptu bu konu hakkında biraz bilgim war..amliyatlarda kopan bağlar yerine yeni bağ oluşturuolyor vücuttan alınan parçalardan..dolayısıyla tam olarak nüksetmek diyemeyiz..çünkü yeni bi yapı yaralanıyor..yeni yapılan bağ da eskisine oranla yaklaşık 2 kat daha kuvvetli oluyor..kopmamaış olma ihtimali daha yüksek eğer kopmuşsa da daha ciddi bir travma geçirmiş demektir ki bu da ssadece çapraz bağ kopmasıyla kalmaz ekstra yaralanmalara da yol açması mümkündür..tehlike bu olabilir..

Taylan Özgür Topçuoğlu dedi ki...

kopmamıs ohhh :D

Barış Eken dedi ki...

abi yan baglar koparsa gs'de yan basar yani :)

Adsız dedi ki...

hay bağına sokayım. neden hep biz ?

pclion dedi ki...

Arkadaşlar, yazının sonuna bir ek yaptım. Onu da okumanızı tavsiye ederim...

Adsız dedi ki...

Lanet olsun nedir bu ya
Kondisyoner mi değişecek, sağlık kurulu mu gönderilecek bilemem; ama bana göre bu kadronun başarısız olmasının sebebi sakatlıklardır bu sene. Bu kadar sakatlıkta hiç bir hatası olmayan bir kurul olmasına inanmıyorum hiç hataları yoksa en azından yalancılar verdikleri iyileşme süreleriyle bassın gitsinler ya yeter artık.

Gala's dedi ki...

vallahi çok üzüldüm.umarım ciddi birşey değildir.

TerryM0re dedi ki...

Medyada capraz baglarının koptugu yonunde haberler var ıns dogru degıldır.

Cenky dedi ki...

İçimi yaktın pc, tam da bloga bir "gelecek senenin yıldızı semih" diye bir post hazırlarken. Acil şifalar diyeceğiz, inş. sadece esnemedir.

Pads dedi ki...

çaprz bağlar konusunda da sağlık kurulu suçlandı ya helal olsun.

Taylan Özgür Topçuoğlu dedi ki...

ee açıklama oldu mu mr falan?

pclion dedi ki...

Sanırım korktuğumuz kadar önemli bir şey yok ama yine de kesin bir sonuç yok elimizde. Daha önce ameliyat olmuş dizi döndüğünden ben de korktum açıkçası ama gelecek sezonunu etkilemeyeceği hemen hemen kesin gibi...

Unknown dedi ki...

Bugün Ntvspor'da Özgür Buzbaş 5 ay sahada olamayacağını söyledi.

Adsız dedi ki...

Semih'ten güzel haber

Milli takımda yaşadığı sakatlık nedeniyle medyada uzun süre sahalardan uzak kalacağı şeklinde haberler çıkan Semih'in sakatlığının önemli olmadığı açıklandı.
Semih, medyada yer aldığı gibi çapraz bağlarının kopmadığını belirterek, ''Sadece sağ dizimde bağlarda esneme meydana geldi. İki haftalık aradan sonra idman yapacak duruma geleceğim'' dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı

GialloRosso dedi ki...

Semih sakatlanalı 6 ay oldu hala ses seda yok.
Haberi olan var mı? ne zaman dönüyor bu adam?

Adsız dedi ki...

I just found this forum and I must say that I'm glad I did. I hope to bring something to the community as I have already found some interesting topics.

Hailing from the Dirty South (United States for those that don' know).

Related Posts with Thumbnails