U17 Avrupa Şampiyonası: Almanya, Türkiye, Hollanda, İngiltere

Elite Round döneminde bu turnuvaya kısa da olsa değinmiştik ve bugün itibariyle şampiyona başlamak üzere. Türkiye'nin de içinde bulunduğu 8 takım şampiyonluk için mücadele verecek ve oldukça zorlu diyebileceğimiz bir grubumuz var. Almanya, Hollanda ve İngiltere'yle beraber B grubundayız. Özellikle Hollanda bu turnuvaların sabit favorilerinden biri olur, Almanya ve İngiltere de ekol sahibi ülkeler. Hollanda takımının kaptanı Oğuzhan Özyakup elimizden kaçırdığımız önemli yeteneklerden biri ve Arsenal'de forma giyiyor. Diğer takımlar hakkında pek detaylı bilgim yok açıkçası, izledikçe onlarla ilgili izlenimlerimizi de yazarız. Bu yaş kategorilerinde uzman olan blog yazarı arkadaşımız Metin Hasanoğlu'nun güzel bir ön inceleme yazısı var turnuva hakkında, diğer ekiplerle ilgili merak ettikleriniz varsa şurdan göz atabilirsiniz.

Bizim takım ise Elite Round'da sakatlığı sebebiyle faydalanamadığı Bursasporlu Muhammet Demir takviyesiyle geldi Almanya'ya. UEFA resmi sitesinde de Muhammet'in dönüşüne özellikle değinilmiş ve takımın en etkili oyuncusu olarak gösteriliyor Muhammet. Sakatlığı sebebiyle son maçlarda oynayamamasına rağmen elemelerin en golcü oyuncusuydu Muhammet. 90 doğumlu Sercan Yıldırım'ın ardından önemli bir golcü daha kazanmak üzere Bursaspor, ülkenin en iyi altyapılarından birine sahip olduklarına kuşku yok.

Bu jenerasyonun en önemli oyuncuları genelde yurtdışında forma giyiyor, bunların en başında Chelsea transferiyle dikkatleri üzerine çeken Gökhan Töre geliyor elbette. İngiltere'den gelen bir diğer oyuncu Deniz Mehmet ise kalemizi koruyacak. Henüz Türkçe konuşamıyor bildiğim kadarıyla, kornerlerde İngilizce uyarılar duyarsanız şaşırmayın maçta. Galatasaray altyapısından sadece Berkin'in seçilmiş olması dikkatinizi çekmiştir, o konuya ayrıca değinmemiz gerekecek.

Turnuvanın açılış maçını ev sahibi Almanya'yla, yaklaşık 3 saat sonra (TSI 19.15) Eurosport'tan canlı olarak izleyebilirsiniz. Turnuva'yı açık olarak veren kanal yok Hotbird'de, internet üzerinden seyretmeye çalışacağız.

Kadromuzun tamamına aşağıdan göz atabilirsiniz.
Orhan GÜLLE, Furkan ŞEKER, Sercan HACIOĞLU, Sezer ÖZMEN (Beşiktaş A.Ş.), Barış YARDIMCI, Okan ALKAN (Fenerbahçe), Muhammet DEMİR (Bursaspor), Berkin Kamil ARSLAN (Galatasaray A.Ş.), Hasan Ahmet SARI (Trabzonspor A.Ş.), Oğulcan GÖKCE (Altay), Onur KARAKABAK (Sakaryaspor A.Ş.), Ömer Ali ŞAHİNER (Konya Şekerspor), Gökhan TÖRE (Chelsea), Nurettin KAYAOĞLU (FC Schalke 04), Kamil Ahmet ÇÖREKÇİ (Millvall FC), Engin BEKDEMİR (PSV Eindhoven), Deniz HERBER (St. Pauli), Deniz MEHMET (West Ham United).

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

6 yorum:

Confeng dedi ki...

Gökhan Töre'yi kaptıracağız diye çok korkmuştum. Bu saatten sonra ne olur bilmem ama İnşallah A Milli Takım konusunda yamuk yapmaz.

pclion dedi ki...

Gökhan Töre bildğim kadarıyla kendi isteğiyle Türkiye'yi seçen bir oyuncu, o yüzden herhangi bir değişiklik olacağını sanmıyorum.

Gala's dedi ki...

bursanın altyapıdan iyi oyuncu çıkması eğitimden ziyade çevre iller ilçelerdeki çocukları iyi taramalarıdır. adamlar bizim burda halı saha maçı bile izlemeye geliyor.

papaz dedi ki...

Töre ile geçen sene kısa bir süre konuşabilmiştim Antalya'da. Almanya milli takımını aklının ucundan bile geçirmediğini ve kendini tam anlamıyla Türk hissettiğini belirtmişti. İngiltere'ye de transfer olduktan sonra Alman vatandaşı olmasına gerek yok zaten.

cikkoleite dedi ki...

10 dakika var Almanya macinin bitmesine 10 dakika baktim sinir oldum.Skor suan 3-1 almanya lehine son golden sonra Gökhan Töre 2. saridan atildi ve Hollanda macinda yok.Yine bir sinir harbi bir telase var takimda.Ilk 10 dakika 2 gol yediler.Emegi gecenlere tesekkür etmek lazim.A milli takimdaki gerginlikler bütün yas gruplarina aninda sirayet ediyor maalesef.

Adsız dedi ki...

Orhan çok yetenekli, müthiş futbolcu olacak...

Related Posts with Thumbnails