Ferhat Öztorun & Zafer Yelen

Trabzonspor büyük ölçüde bitirmiş bu transferleri son haberlere göre. Benim için şaşırtıcı olan Zafer'den ziyade Ferhat'ın transferi oldu, Trabzonspor iyi iş çıkarmış. Bildiğim kadarıyla Galatasaray ve Fenerbahçe de ilgileniyordu Ferhat'la, Galatasaray'a gelmek üzere olduğu izlenimi vardı bende, blogda fazla dillendirmesem de. Fenerbahçe de Carlos sonrası dönem için en ciddi yerli sol bek adayı olarak görüyordu Ferhat'ı, bu iki takıma değil de Trabzonpspor'a gitmesine hem şaşırdım, hem de sevindim Ferhat adına. Galatasaray'a gelse Balta'nın arkasında unutulma ihtimali vardı, Fenerbahçe'nin bu konulardaki sabıkasını zaten biliyoruz. Ferhat'ı ilk 11 oynatmak için alsa bile muhtemelen Carlos sonrası başka bir yabancı sol beke yönelirler, Ferhat da zaten Galatasaray kökenli olduğu için mimlendiğiyle kalırdı.

Trabzonspor onun adına daha büyük bir şans. Onun bölgesinde iyi iş çıkaran Cale var ama Bundesliga'ya gidecek gibi duruyor o da. Hoffenheim ve Schalke isimleri ağırlıklı olarak geçiyor, Trabzonspor iyi bir bonservis kazanacak ordan. Yerini de bonservisi elinde, iki sezon boyunca takımında banko oynamış, aşama kaydetmiş ümit milli takımın sol bekiyle dolduruyor. Akıllıca bir hamle. Trabzonspor başarının ligin kaşarlanmış, belli bir düzeyin üstüne çıkamamış oyuncularına para dökerek bir yerlere gelemeyeceğini artık anlamış gözüküyor.

Yine de bir Galatasaraylı olarak üzülmedim değil, hem Galatasaray'da bir derinlik yaratmak adına, hem de sevdiğim, altyapı kökenli bir oyuncunun takıma dönecek olması adına isterdim Ferhat'ın dönmesini. Eric Gerets'in Galatasaray'a yaptığı en büyük kötülüklerin başında gelir, Ferhat ve Uğur'a yaptıkları. Uğur Kayseri'de tekrar ayağa kalkıp dönebilmişti ama Ferhat'ın bu şansı olmadı. Umarım bundan sonraki kariyerinde başarılı olur, milli takım seviyesinde de izleyebiliriz onu.

Zafer Yelen ise Trabzon'a gelmiş, sezonun son maçını tribünden izleyecekmiş. Zaten geçen sezonun başında da benzer bir girişimi olmuştu Trabzonspor'un, bonservis bedelinde anlaşılamadığı için transfer gerçekleşmemişti. Bu sene transferin nispeten daha kolay gerçekleşmesinin sebebi Zafer'in takımında süre bulamaması oldu. Bildiğim kadarıyla önemli bir sakatlık da geçirmişti Zafer ama bu koskoca sezonda sadece 91 dakika süre almış olmasının sebebi değil. Çoğunlukla Hansa Rostock'un amatör takımında forma bulabilmiş, bu da büyük ölçüde gözden çıkarıldığı anlamına geliyor. Genç milli takımlar seviyesinde dikkat çeken bir oyuncuydu ama iki senedir düşüşte olduğunu belirtmek lazım Zafer'in. Benim Galatasaray'a istediğim oyunculardan biriydi Zafer ama o Zafer bu Zafer mi, işte o soru işareti...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

10 yorum:

alperensaylar dedi ki...

şahsen fenerbahçe'ye gelmesini isterdim ama dediğin gibi biz maalesef sabır yok bu oyunculara karşı. bakalım ufukla güven varol ne yapacak?
yalnız dikkatimi çekti alakasız olacak ama schweinsteiger'e çok benziyor ferhat:)

apaç dedi ki...

gelse hakan kadir balta'yı hakettiği yere gönderebilirdi.

çok yazık oldu.

köybaşı'nı da beşiktaş alıyormuş zaten.

3-4-2'lü esmer günler bizleri bekler gene.

tanjue dedi ki...

@apaç

Hakan balta'yla ilgili ne demek istediğini anlayamadım kusura bakma.Ferhat'ın Hakan Balta'dan daha iyi olduğunu ifade etmişsek yaşadık o zaman Trabzonspor olarak.

Bu arada PcLion Zafer'in transferinde en büyük kolaylık artık bonservisinin elinde olması.Umarım bir zamanlar Küçük Yıldıray olarak lanse edilen Zafer gerçek yeteneğini formamız altında gösterir.

pclion dedi ki...

Tanjue,

Zafer iyi oyuncu elbette ama geçen seneyi neredeyse tamamen boş geçirdi ve sakatlıklarla uğraştı. Rostock'un sözleşme konusunda ısrarcı olmamasının nedenlerinden biri de bu. Umarım kendini bulur Türkiye'de...

papaz dedi ki...

Uğur Zafer klübünden ceza aldı Trabzonspor transferinde rest çektiği için, o yüzden kadro dışı kaldı.

Ferhat da bugün Trabzon'a gelmiş ve tesisleri gezmiş, forma da yakışmış :)

pclion dedi ki...

Aslında ilk tahminim de o yöndeydi Metin ama bütün sezona yayılmış bir durum söz konusuysa sebepten daha önemli bir sonuç var ortada. O da Zafer'in geçen seneye göre gelişim kaydedememiş ve bir sezon kaybetmiş olması. Bunda hemfikiriz sanırım...

apaç dedi ki...

@tanjue

evet, aynen onu ifade ettim.

her şeyiyle 10 numara bir futbolcu aldınız.

fazla istemeyerek de olsa hayırlı olsun diyor ve ekliyorum:

uçan balon ersun'dan biraz daha erken sıyırabilseydiniz yakanızı, şimdi şampiyondunuz.

Sacit Tekin dedi ki...

Gerets'in Türk Futbolu ve Galatasaray'a attığı kazık olarak kalacak 2 oyuncudan biriydi Ferhat Öztorun. 1 hafta önce beklerinde Ergün ve Cihan'ın oynadığı takım Fenerbahçe karşısında uzun zamandır forma giymeyen Uğur ve Ferhat 2'lisi ile sahaya sürmesi neredeyse kaybettirecekti bu yeteneği. Uğur, kaybettiği güvenini Kayseri'de kazanıp yapıştı formaya, Ferhat ise Hakan Blata transferinde takas malzemesi olarak gönderildiği Manisa'da parlattı kendini. Bugün biri Galatasaray'da forma giyerken diğeri artık Trabzon semalarında uçacak.

Volkan Yaman gibi bir yeteneği (!) Galatasaray'a kazandıran yüce futbol bilginlerine inat devam etti yoluna Ferhat. Avdullah Avcı'nın 17 yaş altı Milli Takımı ile Şili'de oynanan Dünya Şampiyonası'nda çok dikkatimi çekmişti, tek endişem fiziğinin zayıf olmasıydı. Manisa performansını takip etmediğim için ne durumda olduğu konusunda detaylı bilgi veremeyeceğim ama sürekli forma giydiğini biliyordum. Cale ile çekişeceği Trabzon'da eğer bir gelişim kaydetmişse geçen 2 yılda, formayı bile kapabilir. O'nun bu performansı da Yaser, Ferdi, Volkan ve türevlerine para veren GS Yöneticileri'ne gerekli kapağı yapar zaten.

Zafer'de adından 21 Yaş Altı Milli Takımı'nda ki performansı ile bolca bahsettiren, geçen sezon transfer döneminde Lincoln'ü yedeklemesi amacıyla Galatasaray'a alınmasını istediğim genç yeteneklerden biri. Orta sahada hücuma dönük oynayabilen ve toplara iyi vuran bir isim, etkili frikikleri de var doğal olarak.

Trabzonspor transfer mevsimini erken açtı. Yaptıkları 2 trasnfer de gayet yerinde. Hem sol bek hem de orta sahanın ortasında hücuma yönelik oyuncu konusunda kadroda bariz eksiklik vardı, bu açıkları kapamaya yönelik hamleler ile gelecek sezona daha sağlam girme yolunda sağlam adımlar atmaya başladılar.

sinem dedi ki...

dediklerin çok mantıklı. ama ben nedense sevinemiyorum. çok seviyordum ferhatı ya, gelsin en yakın zamanda.

umutation! dedi ki...

ben de diyorum bu ferhat nası carrera911 aldı =)

Related Posts with Thumbnails