Bernd Schuster & Galatasaray?

İspanyol basınına göre taraflar anlaşmak üzere, hatta anlaşmış. Sport.es çıkışlı bu haber bütün Avrupa basınına yayıldı dün itibariyle ama henüz taraflardan anlaşmayı doğrulayan yok. Bülent Korkmaz'ın ayrılacağı hemen hemen kesin ancak atlanmaması gereken en önemli detay kaybedilmemesi gereken UEFA Ligi vizesi. Eğer bunu da kaybedersek ne üst düzey bir teknik direktörle anlaşabiliriz, ne de oyuncularımızı elde tutabiliriz. Utanarak, sıkılarak söylüyorum belki ama bizim rakibimiz Bursaspor'dur (edit: utanılan rakip değil, hedeftir) son 4 haftada ve onların üstünde yer almak için elimizden geleni yapmamız gerekiyor, bunu bir kenara not edelim önce.

Gelelim Bernd Schuster'e. Hepimiz onu Real Madrid'den tanıyor ama benim esas referansım Getafe'de kurduğu sistemdir Alman hocanın zira ordaki sistemi sıfırdan yaratmıştır. Galatasaray'la eşleştirebileceğimiz bu sistemin devamını sağlayan Laudrup için geçen sene çok uğraşmıştı yönetim ama Bayram Tutumlu engeline takılmıştı. Eğer Schuster'i getirebilirsek gerçekten büyük iş yapmış oluruz. Alman olmasına takanlar var ama atlanan şu ki Skibbe klasik Alman sistemini oturtmak istemesinden ziyade oyuncuları fazla serbest bırakması sebebiyle gönderildi. Kabul edenler olur, olmaz bilmem ama Karl Heinz Feldkamp dönemi de Galatasaray'ın son yıllarda geçirdiği en verimli sezondur ve bir takım iskeleti yaratılmıştır sıfırdan, Topal, Balta, Özbek vs vs. O yüzden milliyetlere bu kadar takılmamak ve hocanın kendisine bakmak gerek.

Schuster hakkında bilgi almak isteyen arkadaşlar şurdan geniş bir Türkçe röportajına erişebilirler. Yalnız dediğim gibi, henüz onaylanmış bir şey yok ve Galatasaray'ın başka hocalarla da görüşme yaptığı biliniyor. Eğer söylendiği şartlarda Schuster getirilirse kendi adıma memnun olurum. Bizim yerli basın da gaza gelip hem Galatasaray'la hem Fenerbahçe'yle anmış adını Schuster'in. Google tercümeyi kullandılarsa problem çıkarabiliyor, hatırlatmış olalım...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

11 yorum:

Unknown dedi ki...

Mevcut yönetimin alman hocalara bir sempatisi olduğu kesin. Gerçekleşirse sanırım Luce'den beri en iyi teknik direktörü getirmiş olurlar.

televizyon komandosu dedi ki...

eger olursa adnan polat'in galatasaray yönetimindeyken feldkamp'tan sonra getirecegi en önemli teknik direktör olur. zira bence feldkamp'in 1992-93 ve 2007-08 sezonlarindaki performansi son derece üst düzeydeydi. bunu kimse inkar edemez.

senin de söyledigin gibi pclion, schuster'i aslinda real madrid perfrmansiyla degil de levante ve getafe performanslariyla degerlendirmemiz daha dogru olur. zira getafe'yi tarihinde ilk kez 7. yapti ve kral kupasinda final oynatip yine tarihinde ilk kez avrupa kupalarina tasidi.

öte yandan real madrid gibi istese 50 tane teknik adam getirebilecek bir kulüp, barcelona'ya üyeligi olan bir hocayi takimin basina getiriyorsa, ne bu schuster'in güzel sari dalgali saclarindan ne de gecmiste real madrid'de topu topu 2 sene futbolcu olarak görev almasindan dolayi degildir. yani bana göre bu bile basli basina önemli bir unsurdur ne kadar önemli ve potansiyeli olan bir td olduguna dair.

umarim transfer gerceklesir ve yönetimimiz de bu sefer kötü gidis bile arkasinda durmayi bilir.

(bu arada evveli gün alisamiyen.net üyeligi icin maille sordugum soruyu cevapladigin icin tesekkürler pclion)

Sade dedi ki...

öncelikli tartışma konusu Yeni Teknik Direktör değil de Yönetimin tavrında güncellenme nasıl olmalı şeklinde olsa daha yerinde, akilana, çözüme yakın... olmaz mı?

barış dedi ki...

gelse süper olur tabii ama bizim basına yine kurban gider sanırım. skibbeye dedikleri gibi takımından kovulmuş da gelmiş derler kesin.

GY dedi ki...

pclion siteni epey bir suredir ilgi ile takip ediyorum, bugun teknik direktor haberleri alevlenmisken yorumlari yazmak kismet oldu. ustuste ayni seyi tekrar ediyor olabilirim kusura kalmayin. isyan, boyle bir kadro, guzel futbol ile baslayan sezonun ziyan edilmesinedir. ziyandan da kasit kupa alamamak degil, giderek dusen futbol kalitesi ve gelecege yonelik umitlerin bir bir yokolmasidir.

sade'ye tamamen katiliyorum ki bir onceki postta da benzer bir yorum yapmistim. teknik direktor isminden, cisminden once ben yonetimin uzun olmasa (kabul edelim turkiye devlet planlama teskilati bile uzun vadeli plan yapmiyordur) bile en azindan orta vadeli bir planlama yaptigini, inandiklari bir sistem oldugunu ve gelen teknik direktorun bilincli bir sekilde bu sistemi olusturmak icin -mumkunse bir seneden uzun kalarak- getirildigine inanmak, inandirilmak istiyorum.

Senede ortalama iki teknik direktor bilmem kac yardimci degistirir hale gelmis yonetimin en ufak basarisizlik durumunda ne yapacagi asikar iken (yeni baslayanlar icin gs yonetimi: once yardimcilari, sonra tdyi yolla, cevat guler ya da eski futbolculardan birini getir) futbolcuya dayali duzenden kacinmak, teknik direktor otoritesi kurmak gelecek teknik adamin ismi ne olursa olsun bizim ulkemizde olacak is degil (burada medya, futbolcu ve taraftar karakterini de paydanin icine eklemek lazim).

ancak yonetimin kararli, istikrarli ve israrli olacaginin bilinmesi (ki kim inanir bu saatten sonra, yalanci coban misali) halinde bizler 'sari sacli madrid'den de kovulmustu zaten' diye haberleri 6 ila 12 ay arasinda okumuyor oluruz.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Sevindim.Gerçekten iyi bir tercih olur,şu kadroya adam gibi hücum ağırlıklı bir futbol oynatacaktır,büyük takım ağırlığınıda kaldıracağına şüphe yok.Neticede bu adam Real Madrid'i hücum oynatarak şampiyon yaptı.

Real'in seneye Galacticos dönemlerine dönüş yapmaya kasacağını düşünürsek,orada artık oynayamayacak bazı adamlarıda getirebilir Schuster.Saviola haberleri zaten çıkıyor,ama bu gönül Ruud'u ister...

aslantepe dedi ki...

Yerli basında 1 yıllık kontrat ile geleceğine dair yazılar var. Şampiyon olursa da bir yıl daha devam edecekmiş.
Teknik direktörlüğüne lafım yok. Hatta Rijkaard mı yoksa Schuster mi diye bir soran olsa ilk olarak Gerets diye yanıt verecek olsam da sonra şaka şaka Schuster gelsin derim muhtemelen. Lakin şayet 1 yıllık bir maceradan ibaret olacaksa bu, ben almayayım Schuster'i. Onun yerine Bülent'in yanına Hakan Şükür,Arif,Suat hatta yaşıyorsa Capone katıp, istiyorsa Şaş da katılabilir, bir teknik direktörler koalisyonu oluşturmayı tercih ederim.

çağrı dedi ki...

Kim hayır diyebilir.Real Madrid'deki performansı zerre umrumda değil.Real Madrid ayrı Galatasaray ayrı.Bambaşka bi dünya orası kabul edelim ki.

Sade dedi ki...

Bir önceki yorumumu destek için;

Gelir mi gelmez mi tartışmasını yersiz buluyorum ve bu yazıyı okumanızı tavsiye ediyorum.

Kapali Ust dedi ki...

Bugünkü Yunan basınında Olympiakos'un ya Schuster ya da Terim'i alacağı yazıyor.. Schuster Galatasaray'a geliyorsa Terim Olympiakos'a manşetini atayım ben..

jose dedi ki...

co adriaanse ıle anlasılır umarım.yaparsa o yapar..

Related Posts with Thumbnails