Yükselenler & Düşenler: Türkiye

Bank Asya'da play-off'lar sonrası Süper Lige yükselen son takım Kasımpaşa oldu. Play-off öncesi değerlendirmede söylemiştim, bu dört takım arasında en oturaklı ve kaliteli kadro Kasımpaşa'daydı ve bir anlamda beklenen bir sonuçtu bu. Futbolla biraz iç içe herkesin dileği artık bir İzmir takımının Süper Lig'de olmasıydı. İzmir'de oturan İstanbul takımı taraftarlarının sezon boyunca takımlarını görebilmek için ne kadar uğraştıklarını biliyorum, bu anlamda ben de bir İzmir takımının gelmesini tercih ederdim ama Kasımpaşa saha içinde futboluyla öne çıkarak iki takımı da elemeyi başarmışsa bence herkesin bu mücadeleyi tebrik etmesi gerekir. İzmir kulüpleri de yapılanmalarını tekrar gözden geçirmeliler artık. Kasımpaşa'nın yaptığı ama onların yapamadığı neler var, bunlara bakmalılar ilk önce. Bank Asya'da gelecek sezon üç İzmir takımı olacak, bu anlamda şansları eskisinden daha fazla. Belki biraz bencilce bir bakış açısı olabilir ancak Kasımpaşa'nın yükselmesiyle ilgili tek üzüntüm Bank Asya'yı canlı seyretme şansımın kalmamış olmasıdır. Neyse, tekrar tebrik edelim Kasımpaşa'yı. Ayrıca bu sezon ligde tutunmaları en muhtemel kulüptür yükselenler içinde, onu da söylemiş olalım.

Bank Asya'ya yükselen ekipler ise nispeten tanıdık. Bucaspor sezon boyunca 2B'de gösterdiği üstün performansla Bank Asya'yı haftalar öncesinden garantilemeyi başarmıştı. Devre arasında en skorer oyuncuları Ozan İpek'i kaybetmelerine rağmen bunu başarmaları kadrolarının 2B'nin ne kadar üstünde olduğunu gösteriyor bizlere. Gelecek sezon Bank Asya'da bir Boluspor etkisi yaparlarsa şaşırmamak gerek. Ayrıca 2B'den yükselmeyi garantileyen bir diğer takım Mersin İdman Yurdu oldu, onlar da Bank Asya gelenekleri kuvvetli bir takım. Gelecek sezon çekişme üst düzey olacak gibi duruyor Bank Asya'da.
Süper Lig'den düşen iki kulüp geçtiğimiz haftalarda belli oldu, Hacettepe ve Kocaeli. İşin ironik tarafı bu kulüpler ligin ikinci yarısında lig ortalamasının üzerinde futbol oynuyorlar. Özellikle Hacettepe'nin pas trafiği hızında pas yapabilecek takım sayısı 5'i geçmez bu ligde ama istikrarlı bir biçimde skor üretebilecek, gol pası verebilecek oyuncuları olmadığı için ligde son günlerini yaşıyorlar. Yine de kadrolarından Süper Lig'e kalacak en az iki-üç oyuncu var, bu kesin. Bir de Tolga Seyhan faktörü var tabii. İlk yarı Kocaeli'de, ikinci yarıda Hacettepe'de oynadı Tolga, iki takım da küme düşüyor yahu!

Bank Asya'ya veda eden kulüplere daha önce değinmiştik, bunlardan en dikkat çekici olanı 39 puan toplamasına rağmen ikili averaj sebebiyle bir alt kümeye gitmek durumunda kalan Sakaryaspor'du. Güngören Belediye de aslında kapasitelerinin çok üstünde puan toplamalarına rağmen ligi domine eden bir takım çıkmamış olması sebebiyle yükselen küme düşme barajının kurbanı oldular. Malatyaspor ise finansal problemler yaşıyordu sezon başından beri. Kartalspor'la beraber alt lige düşmelerini bekliyordum zaten ama Kartal cidden inanılmaz bir iş çıkardı son dönemde ve paralarını alamamalarına rağmen ligde tuttular takımlarını. 2B'de düşenlerin tamamı belli değil ancak en dikkat çekici olanı daha önce de sıkça değindiğimiz Beylerbeyi oldu. Bir jenerasyonu tamamen heba etti orda Galatasaray, halbuki orda rahatlıkla Bank Asya seviyesinde düzenli forma bulabilecek üç-dört oyuncu vardı, yazık oldu. Ayrı bir yazı gerekecek Beylerbeyi için, konudan uzaklaşmaya gerek yok bu sebeple. Yükselen takımları tebrik eder, düşen takımlara ise sabırlar dileriz efendim...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

çağrı dedi ki...

İzmirli takımlar konusunda herkes paralel duygu ve düşüncelere sahip.Ama ben Adana için de aynı şeyleri düşünüyorum.Takip edemediğim için ne derece mümkün kısa vadede bilemiyorum tabi.A.Demirspor-Trabzonspor maçından çok etkilenmiştim mesela.Futbola aç bi şehir izlenimi vardı.Umarım İzmir ve Adana takımlarını da görürüz Süper Lig'de...

Related Posts with Thumbnails