Harry Kewell Madalyası

Bizim ülkede bu sene madalya satmak modaydı ama çok daha hoşumuza gidecek türden bir madalya haberi okudum birkaç gün önce. Avustralya Futbol Federasyonu yılın Avustralyalı genç oyuncusunu seçtiği ödüllerin adına Harry Kewell'ın ismini vermiş. Henüz 31 yaşındaki bir oyuncu için bundan güzel bir olay olamaz herhalde, hala futbolculuk yaparken bu kadar prestijli bir ödüle ismini vermek. Gerçekten harika!

Avustralya Futbol Federasyonu'nun sitesine yaptığı açıklamada kendi isminin genç oyuncuları teşvik etme amacı güden bir ödüle verilmesinden daha da mutlu olduğunu söylemiş ve bu ödülün en üst düzeyde oyuncu yetiştirmeleri adına faydalı olması umduğunu eklemiş. Avustralya futbolu büyüdükçe ödüllerin de daha prestijli olacağına inanıyormuş. Haberin tamamına şurdan göz atabilirsiniz, içinde Kewell'ın madalyayla beraber çekilmiş bir fotoğrafı da bulunuyor.

23 yaş altındaki Avustralyalı futbolcuların aday gösterildiği Harry Kewell madalyası için bu sezon 12 aday var ve bu adaylardan ikisi bizlere çok da uzak değil. Gençlerbirliği'nde forma giyen Bruce Djite ve James Troisi de bulunuyor. Gençlerbirliği'nin Skoko'yla başlattığı Avustralya hamlesinin ne kadar doğru bir iş olduğuna birkaç kez yer vermiştik blogda, yeri gelmişken övgümüzü yineleyeyim.

Oyuncuların hangi kriterlere göre seçildiği ve oylama yöntemiyle ilgili bilgiler şu PDF dosyasında var, ordan faydalanabilirsiniz. Aday gösterilen diğer futbolcular ise aşağıda;
The Harry Kewell Medal nominees are: Billy Celeski, Bruce Djite, Tarek Elrich, Adam Federici, Scott Jamieson, Mitch Nichols, Nikita Rukavytsya, Matt Simon, Matthew Spiranovic, James Troisi and Michael Zullo.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

oasisi dedi ki...

Böyle bir lidere sahip olduğu için çok şanslı Galatasaray..

apaç dedi ki...

gidiyormuş galiba :(

Adsız dedi ki...

apaç için kötü, tüm galatasaraylılar için güzel bir haber, kewell'ımdan gelsin:

With Galatasaray's faltering season leaving it fighting for a UEFA Cup spot, the rumour mill has Kewell returning to England.
"I have no idea where that's come from, it hasn't come from me or my agent," Kewell said.
"I've come here to win titles and I didn't do that this year, so hopefully I can do it next year."

I Love You Harry Kewell

apaç dedi ki...

inanmayın arkadaşlar. tümer de beşiktaş olmazsa avrupa demiş, akşamında fenerbahçe'ye imza atmıştı.

yıldız futbolcular bunlar. her türlü yalan, her türlü riya bunlarda.

kewell da öyle bir düşüncem yok diyerek taraftara oynamış.

araba gitmeyince böyle şeylere başvurmak lazım tabii.

o da haklı.

ne yapsın :(

Related Posts with Thumbnails