Almanya U 17: 3-1 :Türkiye U 17 || 92 Jenerasyonu Üzerine İlk İzlenimler

Bu jenerasyonu izlediğim ilk maçtı bu. Gökhan Töre'yi geçen seneki takımda da görev yaptığından, Berkin'i de Galatasaray PAF'ta oynadığından dolayı tanıyorum, diğer oyuncularımızı ilk defa izledim. Haksızlık etmek istemem ama 87 jenerasyonundan itibaren alıştığımız güçlü jenerasyonlardan biri değil galiba 92'liler. Muhammet Demir sakatlık sebebiyle tam fit olmadığından yedekti. Sadece bu eksiklik miydi sebep, bilmiyorum ama hücum anlamında tamamen Gökhan'ın ayağına ve Berkin'in rakip defansın arkasına sarkma ihtimaline bakan bir takım olarak ilk 8'e kalabilmemizi takdirle karşılamak gerek.

Sahadaki tüm oyunculardan apayrı bir seviyede olduğunu gösteren Gökhan Töre'yi bir kenara koyarsak takım oyunu ve disiplini adına Almanya lehine inanılmaz bir ağırlık vardı. İlk 20 dakikayı domine ettiler, bu dakikalarda bir korner golü bulmamıza rağmen. Bulduğumuz gole hemen cevap verdiler ve bizim takımı yarı sahamıza hapsettiler. Bir kere sağ bekleri Basala sürekli bindiriyor, sol bekleri de oyunda. Sol tarafımızı bindirmeleriyle çökertti desek yeri Basala için, maç boyu en az 7-8 pozisyon çıkardılar ordan, abartmıyorum. Forvetleri biraz becerikli olsa 3 tane boş kaleye yuvarlardı. İlk yarıda Trinks, ikinci yarıda Thy gerçekten zoru becerdiler. 4 numaralı oyuncumuz Oğulcan Gökçe sürekli böyle oynuyorsa üst düzeyde bir profosyonel kariyeri olacağını pek sanmıyorum. Saha içinde iyi diyebileceğimiz iki oyuncudan biri Berkin Arslan'dı, onu da Abdullah Ercan oyundan aldı.

Bunlar yetmezmiş gibi bir de Gökhan Töre atıldı oyundan, Hollanda maçında forma giyemeyecek. Gördüğü iki sarı kartı da çok ucuzdu, Eurosport spikerleri de kırmızı sonrası uzun süre bunu konuştular. Hakemin çok kötü bir maç çıkardığını, turnuvanın en önemli oyuncularından birini bu kadar komik bir şekilde atmanın yersizliğine değindiler. Bütün oyun planımız gördüğüm kadarıyla Gökhan'ın bireysel becerisiyle ileriye taşıdığı toplar üzerine kuruluydu, Hollanda'ya karşı ne yapacağımızı şimdiden merak ediyorum.

Almanya'da özellikle sağ bek Basala oyuna enerji getiren bir adam, defansif anlamda zaafiyet yaratabilir belki ama oyunu karşı yarı sahaya yıkmakta kullanabileceğiniz tipte bir oyuncu. Takım kaptanı Yabo da çok diri ve profosyonel seviyeye hazır bir görüntü verdi. Sol bekleri de fena değil, ilk golde ters kanada attığı pas şahaneydi. 3-1 mağlup ayrıldık ve Gökhan Hollanda maçında yok, Umarım İngiltere maçımız sadece bir prestij maçı olmaz.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

alperensaylar dedi ki...

87-88 bu ülkenin en teknik, en yetenekli jenerasyonuydu. kötü harcadılar. bugün anderson man utd. forması giyiyorken, bizim aydınımız, cafercanımız hatta maalesef canerimiz, nurimiz ya oldukları yerlerdeler, ya 1 adım ileri gidebilmişler ya da 3 adım geri...

Related Posts with Thumbnails