Bayanlar Futbolu & İstanbul Takımları

Son dönemde İstanbul'un büyük takımları arasında ciddi bir çekişme var Bayan Basketbolunda, hatta öyle ki bir takım Avrupa Kupası alırken diğeri onu ligde eleyebiliyor. Bu çekişme sayesinde Avrupanın önde gelen liglerinden birine sahip olduk. Ancak bu çekişmeye tezat bir durum var ortada Bayanlar Futbolunda, bırakın çekişmeyi Türk Sporunun en önde gelen bu külüplerinin birer Bayan Futbol şubesi dahi yok.Türkiye Bayanlar Futbol liginde 10 takım mücadele ediyor. Bunlardan Zeytinburnu dikkat çekmeyecek gibi değil hani, ilk bakışta çekildiklerini sanıyorsunuz ama öyle değil. Şubeyi kapatma kararı almaktan son anda vazgeçmişler ama kadro dağıldığı için bu sonuç kaçınılmaz olmuş. Şahan'ın Güvenspor hikayesini andırıyor biraz tablo. Zirveye oynayan ekiplerse Bucaspor, Trabzonspor ve Sakarya Yenikent. Buna rağmen milli takıma en fazla futbolcu veren takımın Gazi Üniversitesi olması da ilginç bir ayrıntı.Bayanlar futbolu aslında Avrupada oldukça ilgi gören bir spor, özellikle İskandinav ülkeleri bu spora oldukça eğiliyorlar. Basının her fırsatta dillendirdiği futbol ülkesi etiketinin pek de doğru olmadığını FIFA listelerinden görebiliyoruz. Erkek takımımız 14.lüğe indi diye ağıtlar yakarken bayanlarımızın da onlar kadar olmasa da üst bölgeye yakın olması gerektiğini de söylemeden geçmemek gerek. 59.luğu geçici bir derece sananlarımız olabilir ama esas trajikomik olan Mart ayında açıklanan bu derecenin bayan millilerimizin geldiği en üst nokta olması.

Bayan basketboluna yapılan yatırımlara benzer bir formül bizi çok daha yukarılara taşıyabilir ve bunun için de üç büyüklerin şube açmaları şart. Çok karamsar konuştuk, hafif esprili bir şekilde bitirelim. Eğer Galatasaray bayan futbol şubesi açarsa çift yönlü orta sahamız şimdiden hazır. Işıl Alben bildiğim kadarıyla iyi de futbol oynuyor, halı sahada onla beraber oynamış insanlar tanıyorum. Post-modern bir Can Bartu görebiliriz yani...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

5 yorum:

.E. dedi ki...

Galatasaray hemen baslatsin, iste bu sporda birinci oluruz. Turk kizlar, masallah, iy top oynarlar ve fysikleri gucludur ;)

alperensaylar dedi ki...

gazinin baya yatırımı var bayan futboluna hatta geçenlerde amerika'dan bir kolej takımıyla maç yapmışlardı. yanılmıyorsam UCLA ile oynadılar. o yüzden milli takıma oyuncu gönderme olayı normal bence.

Pads dedi ki...

Bayanlar liginde 9 sahil takımı+ 1 üniversite takımı olması neden listede alt sıralarda olduğumuzun işareti aslında. Bu ülkede ısrar edip şortla futbol oynamaya kalkarsa reddedilecek hatta belki öldürülecek milyonlarca kadın var.

Unknown dedi ki...

Erkek futbolundand daha zevkli..
Uçamayan hanımlarımız tabiri caizse boru gibi goller yiyorlar..

ice's dedi ki...

galatasaray lisesi'nin var kız takımı, sayılmaz mı ? =))

Related Posts with Thumbnails