17 Mayıs 2000

Türk futbol tarihini değiştirdi bu takım 17 Mayıs 2000 tarihinde ve bugün Türk futbolu hakkında ne konuşuyorsak, ne okuyorsak, ne yazıyorsak o tarihin ve öncesindeki sürecin doğrudan ya da dolaylı bir payı var. Galatasaray futbol takımı o gün birçok ön yargıyı, birçok düşünceyi tarihe gömmüştür, bu ülkeye aslında potansiyelinin ne olduğunu tekrar hatırlatmıştır. Bu bile başlı başına yeterli bir neden bu tarihi anmak için.

Galatasaray'a düşen 17 Mayıs 2000 tarihini anlamlı kılan bu tarihi başarıyı daha ileriye taşımaktır çünkü Galatasaray'ın kuruluş felsefesi bunu gerektirir. Amacı İngilizler gibi toplu halde futbol oynamak, bir renge ve isme sahip olmak ve Türk olmayan takımları yenmek olan bu kulüp, yaptıklarını bir adım öteye taşımak için var gücüyle çalışmalıdır, Galatasaraylılık bunu gerektirir. Bu felsefeye nail olduğumuz o günde emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.


Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

Jordi Metal dedi ki...

Dikkat ettimde ilk 11'de Emre B. ve Fatih Akyel yok. Oldukça manidar.

Haketo Zaman dedi ki...

Bayramımız mübarek olsun abi, nice 17 Mayıslara...

37tosya37 dedi ki...

bu maçta unutamadıgım olaylardan biri de 90. dakikada Hakan'ın kullandığı frikikten sonra Hagi'nin ona sen niye vurdun der gibi bakması ve Hakan'ın suclu cocuk gıbı kafasını one eğip yürümesi ve de TAFFAREL TAFFAREL TAFFAREL....

Sinan Yılmaz dedi ki...

Uğur şu altta ki iki videoyu izledim baktım saat 19:46...
Gözlerim doldu yahu
Şimdi kahvehaneye gideceğim dönüşümlü maç izlemeye.

Ve dönüşümün içinde biz Galatasaray yokuz.

Nereden nereye 9 senedir doğrultamadık belimizi gitti.

Related Posts with Thumbnails