Galatasaray & Amsterdam Turnuvası

Galatasaray ilk defa 2003'de katıldığı Amsterdam turnuvasına önümüzdeki sezon için davet aldı geçtiğimiz günlerde. Aslında bu Galatasaray'a yapılan 2. değil 3. davet zira 2006'da da turnuvaya davet edilmiş ancak Fatih Terim'in milli takım maçları sebebiyle ligin erken başlamasını istemesine kurban gitmişti turnuva. Galatasaray'ın yerine de Inter çağrılmıştı. Umarım bu sefer de benzer gelişmeler olmaz.

Amsterdam Turnuvasının hem tarihten gelen bir prestiji var, hem de Galatasaray'ın katıldığı ilk turnuva Galatasaraylılar için bazı hatıralara sahip. Özellikle Liverpool'la yapılan maç ve çıkan kavga unutulur gibi değildi, her gün Hakan Şükür'le Gerrard'ın birbirine horozlandığını görmediğimiz için normal olsa gerek. Gerrard bu maça biyografisinde de yer vermiştir, biraz abartılı bir anlatımla da olsa. Herkesi anlarım da Hakan'ın bel altı çalışacağını düşünemiyorum. Liverpoollu oyuncularla bizimkiler arasında ciddi bir çekişme olduğu zaten maçın kalitesinden ve ciddiyetinden de anlaşılıyordu. Cesar Prates'in attığı frikikle gönlümüzü fethettiği maçtır ayrıca, zaten o golden sonra bir 4-5 sene frikik golü atamadık sanırım. Yıllarca duran top sorunumuzu tanımlamak için verdiğim örnek olmuştur Cesar Prates'in golü.

Böyle kaliteli ve bir amacı olan turnuvaları özlemişiz, neden 8. sınıf Alman takımlarıyla sezona hazırlanılır, anlayabilmiş değilim zaten. Karşınızda sizin seviyenizde bir rakip yoksa taktik düzeninizin arızalarını, açıklarını nasıl görmeyi ve tamamlamayı düşünebilirsiniz ki? Türk futbolunun eski yüzyıldan kalma alışkanlıkları işte, bu maçları ayarlamak daha kolay ve farklı kazanabiliyoruz, değil mi? Hoş, bu sezon başında bırakın fark atmayı uzun süre galibiyet dahi alamadık ya, neyse.Hazırlık turnuvalarına değinmişken Fenerbahçe'nin Peace Cup'a katılacağını da atlamamak gerekir, o da gerçekten önemli bir turnuva. Fenerbahçe'nin grubunda Lyon ve Porto yer alıyor, yarı finale yükselen takımlar 500 bin euro, finalist 1 milyon euro, şampiyon ise 2 milyon euro para ödülü alıyormuş. Maddi anlamda azımsanmayacak ödüller bunlar. Galatasaray'ın katılamadığı Dubai Cup organizasyonunu hatırlattı bana...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

11 yorum:

Berk Tuna Tertipli dedi ki...

Umarım bu sefer prestijli bir turnuvayı kaçırmayız. Dubai ve Amsterdam Cup'ta daha önce gelen tekliflere rağmen yer alamamıştık.

Ayrıca bu turnuva Hollanda'da yaşayan taraftarlarımız içinde bir fırsat, bu habere en çok onlar sevinmiştir.

Galatasaray gibi bir camia, bu tarz bir uygulama içinde yer almalı. Senin de dediğin gibi 3.sınıf Almak takımlarından bıktık artık.

father vic dedi ki...

bu 4 takım 2003 teki takımlar die hatırlıyorum..bu sene de mi bu 4 takım war yoksa o turnuvayı hatırlatmak için mi koydun resmi??kesin bi bilgin war mı uğur??eğer bu takımlar katılcaksa gerçekten iyi bir hazırlık dönemi olur bizim için hatta hazırlık dönemi dışında hedef koymak için gerçekten iyi bir kriter olucaktır..almanya 5.lig takımlarını yenip hedefimiz şampiyonlar liginde en az çeyrek final dememiş oluruz..ya boyumuzun ölçüsünü sezon başında alırız ya da aslanlar gibi çıkar oynarız sorasında da gerçekçi hedeflerin peşinden gideriz..bi de unutmadan prates o golün dışında(resmi maçlarda)5 frikik golü daha atmıştı bir sezonda..ondan sonra da herhalde volkan yaman attı sadece 2 tane..frikik ustalarımızdan!! bari şu son 5 hafta frikik golü izlielim..uzun zaman oldu özledik valla

pclion dedi ki...

2003'teki turnuvanın resmi father vic. Bu sezonki turnuvaya kimler katılacak, daha kesin belli değil. Bizimki bile belli değil aslında, fikstüre bağlı...

Confeng dedi ki...

Lyon - Fenerbahçe mi?? Tarih tekerrürden ibaret olmasın...

çağrı dedi ki...

İnşallah katılırız diyorum başka da birşey demiyorum.

Protanopia dedi ki...

Wikipedia dan baktım da az önce İngilizler onu da domine etmeye başlamış :D

Jordi Metal dedi ki...

Ben Gerrard'ın küçük'le kapıştığını sanıyodum :) Şükürmüş

Sinan Yılmaz dedi ki...

"neden 8. sınıf Alman takımlarıyla sezona hazırlanılır, anlayabilmiş değilim zaten. Karşınızda sizin seviyenizde bir rakip yoksa taktik düzeninizin arızalarını, açıklarını nasıl görmeyi ve tamamlamayı düşünebilirsiniz ki? Türk futbolunun eski yüzyıldan kalma alışkanlıkları işte"

Yeni bir sistem ve taktiği takıma aşılayabilmek için Lig öncesi çok sayıda ve kolay takımlarla maç yapmak gerekir.
Skibbe'nin yaptığıda buydu.
Benim hatırladığım Galatasaray tarahinde Skibbe gibi oynayan bir Galatasaray yoktu.

Galatasaray'a çok uzak bir sistemdi bu ve buna alışabilmekte zordu.

Nispeten güçlü, yarışmacı takımlarla maç almak Galatasaray'ın önümüzde ki sene içerisinde oynayacağı bir sistemi ezberlemesine meğil vermiyordu.
Hücum tekrarlarını yapamazdınız ve sadece kazanmak için böyle oynardınız.

Ki Alman 8. lig ekipleriyle sadece Skibbe hazırlık maçı aldı bu sene başı. Feldkamp Anderletch'le falan da oynuyordu.
Yani hersene alınmıyor...

Ki onlar bile yetmedi, transferlerin geç kalması yüzünden... Özellikle sistemin tamamlayıcısı Baroş'un transferi çok geç kalmıştı.

Bu 2. haftada ki Antalyaspor beraberliğini ve Bükreş'te elenmeyi getirmişti Galatasaray'a.

Ha sistem tuttuktan sonra Trabzonspor, Uefa maçları, Ankara maçları, Beşiktaş maçı da izledi bu gözler.

Ama işte sabır...

(dur yahu yine nereden nereye geldik :) bence efendim, Alman 8. lig takımlarıyla maç almamızın nedeni sistemi ve taktiği ezberlemekti.)

Saygılar.

pclion dedi ki...

Sinan,

Manchester United da gidip kalibresinin çok altındaki Çin takımlarıyla vs. maç yapıyor ama dönüp top class dediğimiz takımlarla da maç almayı ihmal etmiyor. Basit takımlarla ön hazırlığını yaparsın ama çıkıp Ajax'la, Inter'le de seyircili ortamda maç yapman gerekir, eğer hedefin Avrupaysa.

Sadece teknik bazda da değerlendirmemek lazım, prestij olarak da çok önemli işler bunlar. Galatasaray kendinden sadece Avrupada bir dönem fırtına gibi esen takımlar klasmanında olmamalı, kendini sürekli vizyonda tutmalı. Bunun bir yolu da sezon öncesi prestijli hazırlık maçlarıdır.

Sinan Yılmaz dedi ki...

Haklısında... ManU bu kadar kısa zamanda ve bu kadar köklü sistem değişikliklerine gitmiyor ki...

Galatasaray'ın zamanı olsa, takım oturmuş olsa eminim Galatasaray'da alırdı böyle bir maç.

Ama işte seninde söylediğin gibi Alman 8. lig takımlarına karşı dahi üstünlük kuramadık ve Bükreş'e karşıda elendik.
Çünkü hazır değildik.
Çok zaman gerektiriyordu yarışmacı kimliğe bürünebilecek düzeye gelebilmek.

Diğer söylediklerinde çok haklısın ben sadece neden Alman 8. lig takımlarıyla maç aldığımızı kendi doğrularımla açıklamak istedim...

Yanlış anlamazsın umarım, saygılar.

pclion dedi ki...

Aksine, memnun oluyorum böyle mesajlardan. Tek cümleyle anlatılamıyor bazı şeyler, konudan sapmamak için de uzatamıyorsun yazı içinde. Böyle fikir içerikli mesajlar sayesinde daha fazlasını söyleme şansına sahip oluyorsun...

Related Posts with Thumbnails