Bank Asya'da Sona Doğru

Dün itibariyle Bank Asya'nın zirvesi tamamen şekillendi. Manisaspor ve Diyarbakırspor Süper Lige yükselirken play-off'a katılacak dört takım da belli olmuş oldu. Manisaspor-Diyarbakırspor maçının berabere bitmesiyle ilgili çeşitli iddialar var ama iki takıma da beraberlik yeterken fazla riske girmek istememelerini anlayabiliyorum. Diyarbakırspor'un da son maçının içerde olduğunu düşünürsek bu maçta aldıkları bir puan bence o kadar önemli bir detay değil. Esas Diyarbakır'dan daha kaliteli ve geniş kadroya sahip ekiplerin nasıl olup da Diyarbakırspor'un arkasında kaldığını sorgulamak lazım. Özellikle Kasımpaşa ikinci yarının başında kaybettiği iç saha puanlarına yanıyordur muhtemelen.

Play-off'a kalan takımlar Kasımpaşa, Altay, Boluspor ve Karşıyaka oldu. Kasımpaşa bana göre bu takımlar arasında en üst düzey kadroya sahip ekip ama şampiyon olabilecek düzeyde bu kadronun yaşadığı keskin düşüşü aklımıza getirince play-off'lar için fazla erken konuşmamak lazım. İtiraf edeyim, lige gelen üçüncü takımın Altay ya da Karşıyaka'dan biri olmasını bir futbol taraftarı olarak çok isterim. Hem futbol kültürü olan bir şehrin Süper Lig'de temsili açısından, hem de orada İstanbul takımlarını izlemek için can atan taraftarları açısından en güzel senaryo bu olur ama öncelikle hak edenin kazanması dileğimiz. Boluspor Bank Asya'daki ilk sezonunda play-off tecrübesi yaşamış bir ekip, son maçta Süper Lig'in eşiğinden dönmüşlerdi. Eskişehirsporlu arkadaşlar kızmasınlar ama hakemin de etkin rol oynadığı maçlardan biri olmuştu play-off finali geçen sene, inşallah bu sene takımların emeğine ve mücadelesine gölge düşürmeyecek bir play-off izleriz.

Bu sene Bank Asya'da en sıkı takip ettiğim ekip Sakaryaspor oldu Özgürcan sebebiyle, artık mücadelelerinin sonuna geldiler. Eğer İstanbul'dan galibiyet çıkarabilirlerse ligde kalacaklar gibi görünüyorlar. Altay karşılaşmasında 2 kez öne geçmelerine rağmen elleri boş ayrılmaları yazık olmuştu, en azından beraberliği tutabilseler şu anda Giresunspor'un üstünde olacaklardı. İşleri zor ama buraya kadar getirmişken son maçta ellerinden geleni yapacaklarına şüphe yok. İkinci yarıda iç sahada bekleneni pek veremeyen iddiasız Kasımpaşa karşısında etkili bir maç çıkarabilirler. Eğer bir işim olmazsa maçı izlemek istiyorum ama atmosfere de bağlı biraz. Maç fazla gergin olursa bir futbol seyircisi olarak gittiğime pişman olabilirim, duruma göre artık.

Sakaryaspor dışında küme düşme hattında bulunan 4 takım var, bu 5 takımdan 2si Bank Asya'ya veda edecek. Play-off mücadelesi de sona erdiğinden kimin hangi maçta kimi yenebileceği üzerine yorum yapmak zor ancak Giresunspor'un küme düşmesi kesinleşmiş Malatyaspor önünde avantajlı olduğunu söyleyebiliriz. Son haftanın fikstürüne aşağıdan göz atabilirsiniz.

09.05.2009 15:30 Orduspor Manisaspor
10.05.2009 15:30 K.Karabük Kartalspor
10.05.2009 15:30 Kasımpaşa Sakaryaspor
10.05.2009 15:30 Boluspor Güngören Bld.
10.05.2009 15:30 Malatyaspor Giresunspor
10.05.2009 15:30 Altay K.Erciyesspor
10.05.2009 15:30 Samsunspor Adanaspor
10.05.2009 15:30 Ç.Rizespor Karşıyaka
11.05.2009 20:00 Diyarbakırspor Gaziantep B.Bld.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

7 yorum:

father vic dedi ki...

gönül isterdi ki hem altay hem karşıyaka süper lige yükselsin ama malesef bunlardan en fazla birini görebilcez..üçüncü takım olarak da sakaryayı görmek isterdim ama şu an itibariyle bank asya da kalmaları bile sadece kendilerine bağlı değil..sakaryalı olmamdan ziyade süper ligde taraftarı ve futbol kültürü olan takımların yer almasının futbolumuza artılar katmasından dolayı sakaryanın süper ligde olmasını isterdim..bursa kocaeli eskişehir karşıyaka sakarya göztepe altay ankaragücü vs. takımların birarada süper ligde olmaları dileğiyle..=)

Sade dedi ki...

Sezon başından beri Manisaspor, Altay (yada Karşıyaka) ve Adanaspor'un süper lige çıkmalarını istiyordum. Eğer Elemelerde Bir İzmir takımı bunu başarırsa şahsen çok memnun olacağım. Bu takımlardan sahil insanı olduğumda anlaşılıyor sanırım. Ama sadece sebep bu değil tabiki Taraftarının olması esas sebep, şehrin futbol kültürünün olması ve ona sahip çıkabilecek kalibrede olmaları. Umarım beni yanıltmazlar ve İBB, Hacettepe (Oftaş), gibi taraftar kıtlığı olan takımlar yerine onlar Süper Ligi hak ederler.

Şöyle garip bir durum da söz konusu; böyle taraftara sahip takımlara, bu taraftarlar ne gibi katkılar sağlamışlardır? Takımlarına nasıl destek verebilmişlerdir? Tribünde avazı çıktığı kadar bağırmak mıdır tek destek şekli? gibi sorular aklada gelmiyor değil. Bu da apayrı bir konu başlığı olur sanırım "Örnek taraftar nasıl olmalıdır?"

Pads dedi ki...

Malatya ve Güngören düşmesini istediğim 2 takımdı açıkcası iyi oldu. Demirspor çıksaydı geçen sene Güngören yerine şimdi tepelerde olurdu, ama bu sene de çıkamayacak. Kısfmet.

Adsız dedi ki...

Sakarya ile oynayacak Kasimpasa ve Gungoren ile oynayacak Boluspor nefis bir sari kart temizligi harekatina girmisler Play-Off oncesi.

Kasimpasa'da son macta 6 oyuncu sari kart gormus ve 6si da onumuzdeki hafta oynanacak Sakarya macinda yoklar.

Bolu'da ise 5 adam gormus 4'u haftaya cezali.

Seyretmek lazim bu adamlar nasil gordu bu kartlari, ne kadar kastilar kendilerini, hakemler nasil yardimci oldu. 1-2 olsa anlarim da, 6 adam da yuh be yaw...

Gozunu sevdigim TFF statusu, desen play-off maclarinda sari kartlar temizlenir diye hic olur mu boyle sark kurnazliklari...

ugur g.

papaz dedi ki...

kartları herkes temizler, altay vs ksk de dusunuyorlardı yapmayı, altayda 2 adam vardı sınırda. ksk o maçı cevirecem derken yapamamıstır herhalde :)

Ben de çıkanlara dair yazmıştım dün...takip etmeyenler için yardımcı olur.

http://papazmetin.blogspot.com/2009/05/manisaspor-ve-diyarbakrspor.html

Gala's dedi ki...

umarım 3. takım izmirden olur.

apaç dedi ki...

şu manisa-diyarbakır maçı nasıl yankı bulmaz akıl sır erdirmek mümkün değil.

maçtaydım ve dünyanın en amatör hatır şikesi sahnelendi bu maçta.

bu sessizlik, hakikaten şaka gibi.

Related Posts with Thumbnails