Yoann Gourcuff, Milan & Bordeaux

Avrupanın en iyi çıkış yapan oyuncularından biri oldu bu sene Yoan Gourcuff, başarısız bir Milan deneyiminden sonra bu denli büyük bir çıkışı beklemiyordum ben açıkçası. Yeni Zidane furyasının bile önünü kesti neredeyse, onun bu çıkışının yanında diğer Yeni Zidane'lar biraz sönük kalınca medya da tamamen ona yöneldi. L'equipe bile attığı şahane bir gol sonrası çok iddialı bir manşetle Zidane'ın veliahtı ilan etmişti Gourcuff'u. Haketmiyor da değil hani bu performansıyla, Lyon hegamonyasına son vermek için gün sayan Bordeaux'nun en değerli oyuncusu oldu bu sezon. Bu ona milli takımın kapılarını da açtı doğal olarak, Fransa-Uruguay maçı sonrası yer vermiştik bu detaya blogda. Bu seneki tek eksiği Avrupa Kupalarında ilerleyememek oldu, onu da Galatasaray'a borçlu olması kötü bir sezon finali yapan Galatasaray adına ironik olsa gerek. Şu Bordeaux bence rahatlıkla finalde oynayabilecek bir takımdı.

Neyse efendim, Gourcuff yazmamız boşuna değil elbette. Milan'dan kiralandığı zaman Bordeaux fiyatı yüksek tutsa da önemli bir iş yaparak bonservisi alma opsiyonunu koydurmayı başarmıştı. Milan muhtemelen o dönem pek önemsememişti bu detayı, 15 verirlerse kârdır deyip kabul etmişti ama bu kadar büyük bir çıkışı onlar da beklemiyordu. Bordeaux da bu fırsatı değerlendirip 15 milyon euro'ya Gourcuff'un bonservisini almış. Muhtemelen Gourcuff'u bir sezon daha oynatıp çok daha ışıltılı bir fiyata transfer vitrinine koyma derdinde. Taliplileri de doğal olarak İngiltere'den olur diye tahmin ediyorum.

Milan ise 15 milyon euro gibi kallavi bir bonservis bedeli kazansa da muhtemelen Gourcuff'un dönmesini tercih ederlerdi şu durumda. Kaka'ya Manchester City'den 120 milyon euro teklif geldiğinde en mantıklı plan Kaka sonrası Gourcuff'dan faydalanmaktı ama ikisi de gerçekleşmedi. Kaka transferi aynı bedelle olmasa da gerçekleşebilir istenirse ancak Gourcuff işini bozan daha çok Gourcuff'un Milan'a karşı olan tavrı sebep oldu. Bordeaux'nun bonservis opsiyonu olsa da oyuncu Milan'a dönmek istese yapacakları bir şey yoktu pek. Gourcuff'u bu konuda haklı görüyorum. Başarılı olduğu ve efsanevi bir başarıya götürdüğü bir takım var. Eğer bu sezon sonrası tekrar Milan'a döner ve Kaka-Ronaldinho ikilisi arasında istediği düzeyde bir rol alamazsa bu onun en üst düzeyde kariyerini geçirme fırsatını kaçırmış olacak. Ben de onun yerinde olsam Bordeaux'yla geçirilecek bir dönemden sonra çok daha büyük bir krediyle transfer yapabilir. Hayırlı bir transfer oldu bana göre...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

Alper Öcal dedi ki...

İlk hedeflerinde Ligue 1 vardı Uğur Bordeaux'nun, UEFA değil. Gourcuff'u getirmediler dahi İstanbul'a. Ona rağmen Sabri'nin mucize şutu olmasa geçiyorlardı turu.

Ama şampiyon kapatırlarsa Ligue 1'i, buna çok da üzülmeyeceklerine eminim.

Gourcuff'u da Rennes'den beri takip ediyorum. Milan onun için uygun duraklardan biriydi ama başaramadı orada. EPL daha uygun bir lig sanki Gourcuff için.

Related Posts with Thumbnails