Bordeaux'nun Yoan'ları || Gourcuff ve Gouffran

Sürekli birbirine karıştırdığım iki oyuncu olmuştur Gourcuff ve Gouffran. Hangisi söylense "Caen'daki forvet mi, çok iyi oyuncu" diye muhabbete girer, büyük ihtimalle Milan'dakiyle karıştırdığımı öğrenirdim. Şimdi bu yetmiyormuş gibi ikisi aynı takıma transfer oldu bu sezon, kaderin cilvesi işte.

Yoann -bu çift n'li- Gourcuff, Zidane futbolu bıraktığından beri bolca türeyen Yeni Zidanegiller'den. Babasının hala menejerliğini yaptığı FC Lorient'de futbola başlayan Yoann Gourcuff daha sonra Rennes altyapısına geçti. Rennes'de gösterdiği büyük çıkış onu 4.5 milyon euro gibi bir bonservisle AC Milan'a transferinin kapısını açtı. Bu transfer onun için oldukça erkendi, Milan gibi bir kurtlar sofrasında forma kapmak o kadar da kolay bir iş değildi, genç bir oyuncuysanız bu daha da zor. Gourcuff da tutunamadı İtalya'nın sert ikliminde. İki sezonda toplam aldığı süre 2000 dakikayı zor buldu, onun büyük kısmı da maç garantilendikten sonra, Amerikalıların deyimiyle "garbage time"da.

Sezon başında memleketine geri dönen Gourcuff'un Bordeaux'yla kimyası tuttu. Burda gösterdiği performans onu Fransa milli takımına kadar taşıdı. Dün oynanan Fransa-Uruguay hazırlık maçında forma giyen oyunculardan biriydi. O da bu durumdan mutlu olacak ki "Sezon sonunda ne olduğunu göreceğiz ama Milan'a aynı şartlarda dönmeyeceğim kesin" gibi bir açıklama yapmış. Liverpool ve Bayern'in ilgilendiği konuşuluyor Gourcuff'la. Bordeaux'nun da onu kolay kolay bırakmak istemeyeceği aşikar.

Gourcuff'un Fransa U21'den takım arkadaşı Yoan Gouffran ise kariyer yılını geçen sene Caen'da geçirmişti. Kendini Galatasaray scout'u sanan benim gibi arkadaşların da ilgisini çekmişti doğal olarak. Ligue 1'de Caen gibi golcü kimliği olmayan bir takımda oldukça kalburüstü bir performans ortaya koyması sadece bizim gibi ruh hastalarının değil büyük takımların da ilgisini çekti doğal olarak. Arsenal'le adı baya bir anıldıktan sonra -bizim gazetelerin bir numaralı yalanı olan ön sözleşme muhabbeti burda da geçerliydi- Bordeaux'ya transferi gerçekleşti sene başında. Caen da oluşan iyi piyasa koşullarını değerlendirip 6.5 milyon euro gibi hatrı sayılır bir para kazandı Gouffran'dan.

Ancak bu sezona oldukça sıkıntılı girdi Gouffran, gol bulmakta sıkıntı çekiyor. Ligue 1'de 10'a yakın maça çıkmasına rağmen henüz skor kaydedemedi. Forvet hattında Cavenhaghi, Bellion, Chamakh, Obertan gibi rakiplerinin olduğunu da düşününce Caen'daki müthiş futbolunun kredisi onun için yeterli olmayabilir bir süre sonra. Gol atmalı kısa sürede...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

2 yorum:

Ögeday Karabulut dedi ki...

Gouffran FM 07'de hem çıldırtır hem de mutlu ederdi.İstikrarsız bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.

Temur dedi ki...

Obertan'ın hastası olarak söyleyebilirim ki onu izlemek büyük zevk.

Related Posts with Thumbnails