Marcelo Carrusca Fiyaskosu

Arjantinli oyuncu Türkiye'ye gelirken oldukça iyi referanslarla beraber gelmişti aslında o dönem. Hasan Şaş'ın efsanevi 2002 performansından sonra orayı hakkıyla dolduran bir oyuncumuz olmamıştı ve yıllardır aslında rakiplerine oranla çok daha fazla etkili sol ayağı barındırmış bir kulüp olan Galatasaray'ın bu eksikliğini giderme amaçlı, faydalı bir transfer izlenimi vermişti bizlere. Uçaktan inmesinin üstünden 24 saat geçmeden Ankaraspor maçında sahadaydı. İlk 11'de çıktığı maçta bir net gol pozisyonundan faydalanamadıktan sonra 60'larda çıktı ve onu bir daha kupa maçları ve gazozuna oynanan Liverpool maçı dışında pek gören olmadı.

İtiraf edeyim, gideceği kesinleştiği son ana kadar acaba iki-üç maç şans bulabilseydi faydalı bir oyuncu olabilir miydi diye düşünmüyor değildim, tüm olumsuzluklara rağmen. Bugün bile erken umudu kestiğimiz kanısındayım Carrusca'dan, milyonlarca euro bonservis ödediğiniz adamı iki kere üst üste oynatmadan gönderiyorsanız oyuncu Dominic Iorfa dahi olsa hatalı olanlar transfer komitesi ve teknik heyettir. Bütün Galatasaray altyapısı kariyerinde genelde sol tarafta görev almış olan Arda Turan'ı 6 aylık Manisa kariyeri sonrası sağ bek sanıp ona göre transfer yapıyorsanız Carrusca'nın oynamayışını "ama Arda çıktı?!" şeklinde açıklayamazsınız, bu sefer de sizin sezon planlamasını gelişi güzel yaptığınız ortaya çıkar.2 sene Galatasaray'da kaldıktan sonra kiralandığı Cruz Azul'da da beklenilen çıkışı yapamadı Carrusca, sezon boyunca ilk 11'de çıktığı maç sayısı sadece 4. Ocak ayında MLS kulüplerinden D.C United'a karşı oynanan maçta omzundan ciddi bir sakatlık da geçirince sezonu kapatmış Arjantinli. Bir ara çıkan çakma Liverpool transferi haberleri de artık mümkün gözükmüyor. Sayın Adnan Polat'ın futbol şubesinin başındayken Carrusca transferini "sponsor parasıyla aldık, maliyeti sıfır!" olarak özetlemesi zaten beklentilerimizi yüksek tutarak hata yapanın bizler olduğunu ortaya koyuyor. Sponsor parası da olsa giden paraların aslında sponsorun değil Galatasaray'ın olduğunu anlayabildiğimiz gün Galatasaray bir eşiği daha atlamış olacak.

Sezon sonunda Cruz Azul bonservis opsiyonunu kullanmazsa muhtemelen kısa bir süre daha gündeme gelir, daha sonra tazminatı verilerek gönderilir Arjantinli. Ondan sonra unutulur gider bu fiyasko da diğerleri gibi. Bizim gibi futbol delileri de kumaşı iyi miydi değil miydi diye tartışır durur işte...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

12 yorum:

Temur dedi ki...

Fabio Pinto'nun paraleli bir arkadaştı. Gerçi Pinto'yu daha çok beğenirdim en azından süratliydi.

Sinan Yılmaz dedi ki...

Bu ülkenin hiç bir kurumunun hiç bir yöneticisinden şu cümle çıkmaz mı?
"Hata yaptık."

Hata yaptık arkadaş bu kadar.

Aldık olmadı...
Oynamak üzerine kurulu bir ligte gelecek vaadeden fizik kondisyon olarak vasat bir oyuncuyu, oynatmamak üzerine kurulu bir ligte denedik ama yeterliliği sınıfta kaldı...
Ve inatla 50 metrelik kanattan sorumlu tuttuk 15-20 metrelik Alex vari bir oyun yerine...

Bunu söyle...

Sponsor verdi, bedava deme bana... Salak mıyız yahu bizler?

Demek ki bundan sonra sporsorlardan gelecek olan paraları batırmamız, 40 kilo altı oyunculara yatırmamız gerekiyor bizim... Rakip oyuncu üflediğinde dengesi bozulabilmeli... Sporsor paraları ancak böyle değerlendirilebilir.

Yani bu cümleden o çıkıyor ancak...

Adsız dedi ki...

Carrusca'yı biz de bayağı merak etmiştik blog partnerimle ve yaptığımız araştırmayı Nisan da yazıya dökmüştük blogumuzda:

http://cobansalata.blogspot.com/2009/04/kayp-aranyor.html

Senin de yazında Carrusca ve kulüpteki sonunun ne olacağını çok iyi yazmışsın. Gerçi ben kendisine yeterince şans verilmediği kanısındayım. Ama geçirdiği son sakatlık ve uzun süredir futboldan uzak kalması, akibeti hakkında bize yeterli bilgiyi verdi.

apaç dedi ki...

cm'cilerin aydın yılmaz-cafercan aksu-oğuz sabankay ve carrusca'dan oluşan fantastik orta sahasının en kilit ismiydi.

yazık oldu :(

oysa lincoln gibi sağa bakıp sola pas vermişti ankaraspor maçında. ben görmüştüm.

hala da o ana tanıklık etmenin gururuyla yaşarım.

ha bir de mehmet yıldız çalım atamıyor. o yüzden çok kötü forvet.

Bahadır dedi ki...

bi de 5 sene kontrat imzalanmıştı ! 5 sene ne ya ? hadi adam 17-18 yaşında olur da geleceğe yatırım yaparsın.
git sen arjantin'in orta sıra takımının 20 yaşındaki 10 numarasını izlemeden al. sonra da 5sene kontrat öner. e yuh..

Bhut_Jolokia dedi ki...

sonunda arjantinli bi genç geliyor diye heyecanlandım gelirken fakat olmadı işte. Fmde sol açığı emanet ettim ona orda da iyi değildi pek :) yine de nedenini bilemediğim bi sevgim var Carrusca'ya arjantinli olduğundan sanırım zira pek geçmiyorlar Galatasaray'dan

bilog dedi ki...

Bu adamla ilgili unutamadığım iki şey var.

Birincisi hazırlık maçlarında muhteşem oynaması. Yalnız hatırlamıyorsam her hazırlık maçında bir golü, asisti ya da ikisi birden oluyordu. Beni asıl üzen resmi maçlarda kötü oynaması değil, hazırlık maçlarında iyi oynayıp resmi maçlarda kötü oynamasıydı.

İkincisi, sanırım Arsene Wenger'di, bu adam için "geleceğin en iyi kanat oyuncularından" gibi bir şey söylemişti. Deli mi ne?

Bi de, Dominic Iorfa kimdi yahu?

pclion dedi ki...

Dominic Iorfa Galatasaray tarihinin en kötü yabancı transferi olarak mimlenmiş bir oyuncu, ben izleme şansı bulamadım tabii ama belki izlemiş olan okuyucularımız varsa onlar bilgi verebilirler...

Adsız dedi ki...

sallarken biraz hakkında bilgi sahibi olmakta fayda var, orta sıra takımı denilen takım(Estudiantes) Arjantinde şampiyon olduğu sene geldi, bu adamda o takımın 10 numarasıydı, pabuç o kadar ucuz değilmiş dimi?

GOKHAN dedi ki...

bu adam Beşiktaş'a da önerilmiş, dönemin teknik direktörü Tigana: benim görüntülerimden bir kaset hazılarsanız 50 milyon ederim demişti, Galatasaray denedi olmadı, Beşiktaş'ta bir çok doğru transfer yapan Tigana ise sen takımı neden şampiyon yapamadın iki kupa aldın diye gönderildi, gerçekten bu futbolun adaleti yok.

edi vedır dedi ki...

dominic iorfa kendi yaptığı ortaya kafa vuran adam olarak ünlenmiştir. heh he.. abartı tabi ama buna benzer şeyler yapıyodu gerçekten.. hakikaten rezil bi adamdı, hatta aslında atlet olduğu gs ye futbolcu diye kakalandığı bile söyleniyodu. ( gs den sonra ingilterenin alt liglerinde top oynamışlığı var sanırım. )bu efsane transferi yapanlar artık gocunmadan ortaya çıkıp şu işin aslını bi anlatsalar ne iyi olur. ya da four four two mesela iorfayı bulup bi ropörtaj yapsa internet üzerinden..

Adsız dedi ki...

yyyaaaa bu adamı satsınlar ondan sonra ribery gibi olacak gönderdiğimize pişman olacağız ben rijkaardın bu adamı bu sene az da olsa oynatmasından yanayım adamı hem hiçbir maçta oynatmıyorlar sonrada yollamaya kalkıyorlar o zaman adamı niye aldı nız o adam estudiantesde 10 numarayı giyiyordu adamın kariyerinide mahvetti bizim salaklar.

Related Posts with Thumbnails