Beşiktaş-Galatasaray || Maç Öncesi

Beşiktaş 6 senelik bir aradan sonra bir haftaya şampiyonluğunu ilan edebilmek için yine bir Galatasaray maçına çıkıyor bu akşam, karşısında ise şampiyonluk iddiası olmayan, Şampiyonlar Ligi elemeleri için ufak çapta bir mucizeye ihtiyacı olan bir Galatasaray var. Tablo Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi öncesine çok benzer yine, o zaman da Beşiktaş maçın favorisiydi, bu akşam da öyle gösteriliyor. Ben yine benzer şeyler söyleyeceğim bu akşam için, Beşiktaş kazanabilir belki ama iyi pas trafiğine sahip her takım Beşiktaş'ın arkasına inebilir ve pozisyon bulabilir. Galatasaray bugün iyi gününde olursa takımın bu karakteristiğini sahaya yansıtabilecek en etkili oyuncusu Lincoln kadroda olmamasına rağmen bir şok yaşatabilir Beşiktaş taraftarına. Ben hala Beşiktaş kadar şansı olduğuna inanıyorum Galatasaray'ın.

Galatasaray'da esas problem orta saha forvet bağlantısını yapacak oyuncu olan Lincoln'ün olmaması ve Emre Güngör'ün yineleyen sakatlığı sebebiyle orta sahanın Topal'sz kalacak olması. Galatasaray'da esas problem kendi içinde. Beşiktaş ise Fenerbahçe derbisinden ders almış gözüküyor muhtemel kadrolara göre, o açıdan Beşiktaş adına daha problemsiz bir maç olarak görebiliriz bugünkü maçı ama ben yine de Galatasaray'ın 'işleyen' oyun planının Beşiktaş'a ters geleceğine inanıyorum. Maçın skorunu bence Galatasaray'ın verimliliği belirleyecek bu anlamda.
Bugünkü derbi özel programında konuşmak istediğimiz konuların başında geliyordu aslında ama 23 dakikalık kısa programda fırsat olmadı bu tabloyu ekrana getirmeye. Daha önce de değinmiştim hatırlarsanız. Beşiktaş'ın ligin üst yarısıyla ilgili ciddi bir problemi var, bu çok açık. Kupadaki Fenerbahçe galibiyeti bunun üzerini biraz örttü gibi ama ligin karakteristiği çok farklıdır kupadan, bunu da düşünmek gerek. Galatasaray 2005 kupa finalinde 5 attığı Fenerbahçe'ye 1 ay sonra şampiyonluk maçında yenilmişti , hatta Şampiyonlar Liginden de olmuştu o yenilgiyle. Tam birebir örtüştürmüyorum bu iki örneği ancak ligin ve kupanın dinamiklerinin çok farklı olduğunu anlatacaktır en azından. Beşiktaş ligin zirvesinde olmanın en önemli gerekliliği olan anadolu puanlarını toplamayı başarmıştır, bunu kenara yazıyoruz elbette ama her maçı kendi özelinde değerlendirmek gerek ve bence Beşiktaş gösterildiği kadar favori olmayacak bu maç. Yenebilir mi Galatasaray'ı, kesinlikle. Hatta erken bir gol bulursa çok rahat da geçebilir ama futbol fikri olarak arkasına sarkabilen takımlara karşı bir B planı geliştiremedikleri gerçeğini değiştirmeyecek. Bunu sürekli tekrarladığımdan dolayı Beşiktaş'ı takdir etmediğim çıkarımı yapılabilir belki ama tam tersi aslında, Beşiktaş bu ligi fazlasıyla hakeden takımdır. Bunu zirvede bu kadar iddialı değilken de dile getirmişliğim var. Sadece yeri gelmişken puan tablosuna bakıp toz pembe bir tablo çizilmemesi gerektiğine inanıyorum. Aynı şekilde ikinci olan takıma olan övgülerin bir anda törpülenmemesi gerektiğini düşündüğüm gibi.

BEŞİKTAŞ: Rüştü, İbrahim Toraman, Gökhan Zan, Sivok, İbrahim Üzülmez, Ekrem, Cisse, Ernst, Tello, Holosko, Bobo
TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Denizli

GALATASARAY: Orkun, Sabri, Emre Aşık, Mehmet Topal, Hakan Balta, Arda, Barış,Ayhan, Kewell, Nonda, Baros
TEKNİK DİREKTÖR: Bülent Korkmaz

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ezerek yenilmek böyle bir şey(+)

Related Posts with Thumbnails