Bank Asya'da Sezonun Sonu

Nefesleri kesen bir lig oldu Bank Asya ve son ana kadar heyecan devam etti. Ligin dibinden büyük bir sıçrayış yapan Sakaryaspor buna rağmen 39 puanla küme düşen ekiplerden biri oldu. Bir futbol seyircisi olarak üzülmemek elde değil bu duruma. Özellikle ilk yarının ikinci bölümünde çok kötü bir serileri vardı ve esas küme düşüren o oldu Sakarya'yı. Final haftalarına dezavantajlı girmelerine rağmen 6 puan çıkardık son 3 haftadan ancak son dakikalara 2-1 önde girip 3-2 yenildikleri Altay maçı Sakaryaspor'a son darbeyi vurdu. Ordan çıkarılacak bir puan Sakaryaspor'u kümede bırakacaktı belki de, olmadı.

Yine de bir futbolsever olarak ortaya koydukları mücadele takdire şayandır ve gerekli övgüyü almaları gerekir, küme düşmelerine rağmen. Kısa sürede dönerler umarım, seyirci desteğiyle her zaman potansiyeli olan bir kulüp Sakaryaspor. Berbat yönetildiklerini söylemeden geçemeyeceğim yalnız, taraftarlarına allah sabır versin.

Sezon boyunca kadro kalitesinin çok üstünde bir iş çıkaran Güngören Belediyespor küme düşen diğer ekipti. Berbat averajlarına rağmen özellikle iç sahada hatrı sayılır puanlar çıkardılar ama bu sezon yükselen küme düşme barajının kurbanlarından biri oldular onlar da. 36 puanla ancak 17. olabildiler. Malatyaspor'un finansal sorunları zaten biliniyor, onlar haftalar önce havlu atmıştı. Bugünkü mağlubiyetleriyle Giresunspor'u kümede tutan ekip oldular. Onlar da gelecek sezon 2B'de mücadele edecekler.

Play-off eşleşmeri de belli oldu bugünkü sonuçlarla, Boluspor aldığı Güngören galibiyetiyle ligi 3. sırada tamamlayıp Karşıyaka'yla eşleşti. Kasımpaşa da Altay'la. İzmir ekipleri bu sefer başaracaklar mı bilinmez ama burası play-off, kimin ne yapacağı belli olmaz. Boluspor geçen sezon 6.lıktan gelip Süper Lig'e giriyordu az kalsın, daha önceki senelerde de hiç beklenmeyen takımların finale kaldığını görmüştük. Ankara'daymış yalnız play-off'lar, ben Kayseri'de olmasını bekliyordum açıkçası. Merakla bekliyoruz 3. takımı...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

apaç dedi ki...

bilet fiyatları UYGUN.

hem nostalji yapmak, hem de reha kapsal'ın yazdığı tarihe tanıklık etmek için gidilir ankara'ya.

20 dedi ki...

ankara ya play off a gideceğine şehrinin takımının maçına gel terbiyesiz herif. ümit kayıhanı da gönderdin daha ne istiyosun:)

apaç dedi ki...

ümit kayıhan yetmez temur,

couto ve emin'in gitmesini, engin memişler'in de başına bir iş gelmediği müddetçe ilk 11 çıkmasını istiyorum :55

Related Posts with Thumbnails