Yattara, Trabzonspor ve 10.8 Milyon Euro!

Real Madrid familyası ve Trabzon'un Dönüşü yazımda Trabzonspor'un ne kadar doğru bir transfer stratejisi olduğuna detaylıca değinmiştim. Bugün bu oyuncu satışı stratejisine paralel bir transfer daha gerçekleşmek üzere.

Trabzonspor 23 yaşında Antwerp'ten 1.9 milyon euro'ya aldığı İbrahima Yattara'yı 28 yaşında 10.8 milyon euro'ya satmak üzere. En verimli 5 senesinde Yattara'dan faydalandılar, şimdi 5 kattan daha büyük bir karla oyuncularını pazarlıyorlar. İşte başarı budur. Katar kulübü diye bonservis bedeli piyasasının üstünde olması normaldir ama bildiğim kadarıyla Avrupa'dan da talipleri vardı, özellikle PSG'nin 8 milyon euro'ya kadar çıktığı söyleniyor.

Bu tekliflerin Hasan Şaş'ın, Gökhan Zan'ın, Tuncay Şanlı'nın turşusunu kurma hedefindeki üç büyüklere gelmemesinin bir nedeni olsa gerek. Benim bu konuda fikrim belli, sizinkileri de okumak isterim doğrusu.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

jit dedi ki...

gökdenizi fatih tekke'yi sattı da kimi aldı trabzonspor. şimdi de yattara'yı satacak. sermayeden yiyor sürekli. şampiyonluk için uzun bir süreden sonra ilk defa bu kadar iyi bir kadro kurmuşken o kadrodan yattara'nın gitmesi bayağı büyük bir dezavantaj oluşturur trabzon için ama bir de işin yattara tarafı var. adam gitmek istiyor. gitmek isteyen topçuyu da tutmak ne kadar mantıklı olur o da düşündürücü.

ercan dedi ki...

Devreye kadar yarış içinde kalabilirlerse ve 10 milyonu akıllıca kullanabilirlerse alınacak TR ligi kalibresinin üstüne 2 adamla yarışı sona kadar götürebilirler.

Ancak devre arasında iş yapacak bir futbolcu bulmak her zaman kolay olmamıştır. 1,5 ay evvel şu satışı yapabilselerdi, piyasa kapanmadan kaliteli 2 adam alabilirlerdi.

Bhut_Jolokia dedi ki...

8 milyon avro peşin verecek al-sadd.ne diyelim hayırlı olsun.taraftar yattaranın yerine adam beklemeye başlamıştır bile.trabzon ilk yarıyı yattara'sız nasıl geçirecek merak konusu

apaç dedi ki...

büyüklüğünü hatırlatan iki şey vardı bana son dönemlerde: 1- lig tv'den aldıkları yayın geliri. 2- yattara.

yattara gitti. bu gidişten sonra puantajdaki olası ilk 7 dışındalıliktan sonra lig tv de gider. zaten sözde kalan büyüklük daha da tükenir, biter, gider. biz de 4 ya da 5 sene içinde trabzon gibi bir takımın süper ligde olması gerekir'le başlayan cümleler kurup, dinleriz.

Related Posts with Thumbnails