Robinho - Dimitar Berbatov - Serkan Kurtuluş

Yaz transfer dönemi dün gece 02.00 itibariyle tüm avrupada sona erdi. Son saniyeye kadar kimin nereye gideceği belli değildi, bir futbol maçı izler gibi sayfa yenilemekten F5 tuşu hasar gördü desek fazla mı klişe olur acaba?

Transfer döneminin başından beri Robinho'yu almasına kesin gözüyle bakılan, geçtiğimiz günlerde Shaun Wright Phillips'i eski kulübü M.City'ye satan Chelsea transfer döneminin kazığını yedi ve City'nin kızgın kumlardan serin sulara gelen yeni patronlarının gazabına uğradı. Robinho için tam 42 milyon € ödediler. Real Madrid son anda çıkan bu yağlı müşteriyi tabii ki kaçırmadı. Santos'tan getirirken o dönem için aşırı yüksek bir bonservis ödemişlerdi "Yeni Pele" gazıyla (30 milyon €) ancak bu fiyatın oldukça üstünde bir fiyatla ellerinden çıkardılar Robinho'yu. Bu transferin kaybedeni ise eli boş kalan Chelsea oldu.

Sir Alex Ferguson'un forvet hattı için belirlediği isim olan Dimitar Berbatov'u Tottenham'dan koparabilmek için son saniyeye kadar uğraşmak zorunda kaldı Manu. Az kalsın City patronları ezeli rakibin transferine de taş koyacaktı ancak Sir'den yiyecekleri fırçayı düşünüp irkilen Glazer'lar kesenin ağzını biraz daha açıp 37.5 milyon € + 1 yıl kiralık olarak Frazier Campbell önerisiyle Tottenham'ı ikna etmeyi başardılar. Tevez ve Rooney aralarında kimin yedek kalacağını tartışmaya başlamışlardır şimdiden.

Son transfer ise Türkiye'den. Galatasaray'ın kiralık gençleri yazısında biraz değinmiştim ama biraz daha detaylandırmak lazım. Bu sezon sonu sözleşmesi bitiyordu Serkan Kurtuluş'un, Bursaspor'un önerdiği yeni sözleşmeyi de reddetmiş. Bursaspor bir çok türk kulübünün bu durumda yaptığı gibi kadro dışı bırakmaya yeltenmiş ancak bir sene sonra bedavaya gitmesine göz yummanın enayilik olduğuna kanaat getirip çark etmişler. Sorunlu olmuş Serkan'ın Bursa'dan ayrılışı sizin anlayacağınız.

Galatasaray, yetiştirme bedeli dahil 1.25 milyon € bonservis bedeli ödedi Bursaspor'a. Türkiye'deki oyuncu piyasasına ve oyuncunun potansiyeline bakıldığında uygun bir bonservis bedeli olduğunu söylemem lazım. Bursaspor eli güçlü olsa daha iyi bir bonservis bedeli koparabilirdi. Galatasaray'ın sağ kanat savunucusu olarak bir tek Aykut Erçetin'i oynatmadığını düşünürsek doğru ve yerinde bir transfer olduğunu söylemek yanlış olmaz. Uğur Uçar formda döndüğü takdirde ofansif bölgede de faydalı olabilir Serkan.

Sağ bek için Orhan Şam'ı gözüme kestirmiştim aslında ama Serkan Kurtuluş transferi beklentilerimin de ötesine geçti. Galatasaray'ın defansif bir bekten ziyade ofansif anlamda da etkili olabilecek bir kanat oyuncusuna ihtiyacı olduğu açıktı. Defansif olarak gerektiğinde stoper kimliği de olan Uğur Uçar, zorlarsak Emre Güngör düşünülebilir ancak sol tarafta da Hakan Balta'nın oynadığı düşünüldüğünde Serkan Kurtuluş transferinin Galatasaray adına ne kadar doğru bir hamle olduğu açıkça görülüyor.

Uğur Uçar-Sabri Sarıoğlu-Barış Özbek üçlüsünün sakat olması onu hemen rotasyona dahil olmaya zorlayacak. İlk maçlarında başarılı olması önemli, umarım kısa sürede uyum sağlar takıma.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails