Ülke Puanımız #5

UEFA gecesi beklenildiği gibiydi. Galatasaray ve Beşiktaş kazandı, Kayserispor ise kendi sahasında PSG'ye kaybetti. Aslında Kayseri için beklenen bir sonuçtu denilebilir, özellikle ilk golü yedikten sonra. 88'de buldukları beraberliği 90'da kaybettiler. Galatasaray'ın uzatmada bulduğu golle aldığımız puan 4 oldu. Bugünkü kazancımız 4/4=1 puan.

Beşiktaş'ın "metalci"leri mağlup etmesi çok önemliydi, bunu da başardı. Beşiktaş 1-0'lık galibiyetle beraber deplasman golü avantajını da cebine koyup öyle gidecek Ukrayna'ya iki hafta sonra. Böylece Ukrayna'nın UEFA Kupasındaki son temsilcisi Metalist de elenme yolunda dev bir adım atmış oldu. Deplasmanda Beşiktaş bir galibiyet daha çıkarırsa ne ala, çıkarmazsa da turu geçmesi gayet yeterlidir.

Diğer rakip İskoçya'nın tek temsilcisi Motherwell de 1-0 tarifesiyle mağlup olanlardan. Onların elenmesi Celtic'i tek başına bırakmış olacak ki daha Ekim'i göremeden bu duruma düşmek ilk 10 hedefindeki bir ülke açısından tam bir facia demek.

Gelecek sezonki rakiplerimizden Portekiz'in UEFA'daki 5 temsilcisinden ikisi çok ciddi şekilde olmak üzere dördü elenme tehlikesiyle karşı karşıya. Maritimo kendi sahasında 1-0, Guimares deplasmanda 2-0'la elenmesi korkusunu en derinden hisseden iki ekip. Rakipleri de Valencia ve Porsmouth'tu zaten, fazla şansları yok. Seribaşı olmasına rağmen Napoli gibi bir belaya rastlayan Benfica ise 1-0 öne geçtiği maçta 59'da Luisao'yla ikinci golü bulmasına rağmen 3-2'lik yenilgiyle ayrıldı İtalya'dan. Deplasman golü bir avantaj olsa da Napoli çetin ceviz olduğunu gösterdi, bir beraberlik koparması kesinlikle sürpriz olmaz. Setubal de kendi sahasında 1-0 öne geçmesine rağmen skoru koruyamadı ve 1-1 ve deplasman golü avantajıyla evine yolladı Heerenveen'i. Gerçi Hollanda da rakip, yesinler birbirlerini. Tek net galibiyetlerini Sivas'ı Intertoto'da eleyen Braga 4-0'la aldı.

Hollanda cephesi ise bugünü iyi geçirenlerden. Ajax deplasmana 4-1, NEC içerde 1-0 kazanarak avantajlı konuma geçtiler. Heerenveen'den yukarda bahsetmiştim, 1-1'le eve dönüyorlar. 2-1'le mağlup olan tek takım Twente ancak onlar da en azından deplasmanda gol atma tesellisiyle dönüyorlar.

Sürprizi az bir gece oldu aslında, genelde favoriler kazandı. Bu da Galatasaray'ın 4. torba yolcusu olduğu anlamına geliyor görünürde. Galatasaray'dan daha yüksek puanlı altı takımın elenmesi gerekiyor 3. torba için, tahminim dört veya beş takım elenir gibi. Ancak UEFA her zaman sürprizlere gebedir, ikinci maçları beklemek lazım.

Hollandalı arkadaş maçtaydı galiba, puanları baya bir geç güncelledi...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

2 yorum:

Bhut_Jolokia dedi ki...

ülke puanı dürtüsü bende de var.son dakikada golü atınca çok sevindim.gruplarda işimiz zor.en azından bizi bellinzonadan daha diri takımlar bekliyor bu kesin..

Adsız dedi ki...

sen olmasan ugur biz napıcaz ya

Related Posts with Thumbnails