Entourage

Futbol adına sakin günler oluyor Pazartesi'ler. Ben de futbol dışı yazılarımı yoğun gündem arasında kaynamasın diye Pazartesi yayınlamayı daha uygun buluyorum. Elimden geldiğince dizi incelemesi yazmaya çalışacağımı daha önce söylemiştim, ilk incelediğim dizi ise How I Met Your Mother'dı. Entourage da "arkadaş grubu" temelinde kurulu olsa da ondan biraz daha farklı.

Entourage Hollywood yıldızı Vincent Chase'in, abisi ve arkadaşlarıyla parayı nasıl ezdiklerini anlatan bol hatun içerikli bir dizi, en sade olarak bu şekilde tanımlanabilir bence. "Erkekler ne ister?" mantığı üstüne kurulmuş ve bunu size oldukça gerçekçi ve komik bir biçimde sunan, eğlencelik bir dizi.

Dizideki karakterler doğru planlanmış ve hepsi birbirini tamamlıyor, bildiğiniz dört kişilik arkadaş grubu. Yüz güzeli Hollywood yıldızı playboy'umuz Vince (Adrian Grenier), onun eski TV yıldızı, şimdinin iş bulmakta zorluk geçen figüran abisi Drama (Kevin Dillon), Vince'in işlerini yürüten, onun düşünmesi gereken işlerde onun yerine karar veren aklı başında kanka Eric (Kevin Connoly) ve ortamın eğlence unsuru, "yancı" Turtle (Jerry Ferrara). Ancak diziye damga vuran karakter bunların hiçbirisi değil, dizinin gerçek yıldızı Vince'in müthiş menejeri Ari Gold.

Dizinin bir başka ilginç özelliği ise Hollywood'ta geçtiği için bazı oyuncuların gerçek kimlikleriyle dizide rol almaları. Jessica Alba, Scarlett Johansson, Mandy Moore, James Cameron, Seth Green ve Melinda Clarke ilk aklıma gelenler.

İlk sezon Vince'in başarılı olan ilk filminin hemen akabinde başlıyor. Ari'nin yeni film tekliflerini Eric'in bir türlü beğenmemesi, Vince'in bu sırada ortamdan ortama akmasıyla dizi hakkında genel bir fikir ediniyorsunuz zaten. Evler, arabalar, sinema sistemleri havada uçuşuyor, sürekli "onu alalım, bunu yapalım" replikleri görüyoruz dizide. Bunların bir çoğunun Turtle'dan gelmesi şaşırtmıyor tabi bizleri. Ayrıca dizide bol bol Lakers maçlarından kareler göreceğinizi de söylemiş olalım.

Diziyi daha fazla anlatıp tadını kaçırmak istemem o yüzden burada kesmek istiyorum. Bayan diziseverlerin hoşuna gider mi bilemem çünkü fazlasıyla erkek merkezli bir dizi. Ancak erkekseniz mutlaka sizin de hoşunuza gidecek, "işte hayat bu" dedirtecek bir an gelecektir dizide. Benim oldukça hoşuma giden bir dizi.

5. Sezon 7 Eylül'de başlayacak ABD'de, takipçilerine de burdan müjdeyi vermiş olalım.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

csyasoo dedi ki...

1.sezonu indirdim yeni başlayacağım ben daha.

Related Posts with Thumbnails