Cafercan Aksu - Uğur Akdemir - Uğur Demirok - Oğuz Sabankay

Sinan Osmanoğlu, Murat Akça, Erhan Şentürk, Ahmet Kesim ve İrfan Başaran. İlk bakışta başlıkla ne alaka diyebilirsiniz ancak biraz irdelendiğinde işin rengi değişiyor.

Başlıktaki isimler kiralık gönderilip gelişim gösteren oyuncular , ilk cümlede geçen isimler ise PAF takımda bile henüz ilk 11'e girememiş oyuncular. (Burda Erhan ve İrfan'ı ayrı tutalım) Peki siz olsanız hangi grubu yeni teknik direktörün geleceği hazırlık kampına davet edersiniz? İşte Galatasaray yönetiminin ölü sezondaki en önemli hatası bu sorunun cevabında yatıyor.

Bir futbol takımı genç oyuncularını niye kiraya verir? Form tutmasını sağlamak, tecrübe kazandırmak, eksik yönlerini geliştirmek ve yeni sezonda faydalanmak için değil mi? Anlaşılan Galatasaray'da işler böyle yürümüyor.

Cafercan Aksu 18 yaşından beri değişik sırasıyla Rizespor, İBB, Orduspor, şimdi de G.Antep. Bld'ye kiralandı. Cafercan eksik yönlerini (özellikle fiziksel) gidermesi amacıyla haklı olarak kiraya verildi ancak anlaşıldığı kadarıyla böyle bir oyuncunun varlığı sadece transfer döneminde aklına geliyor kulübün. Cafercan geçen sene Orduspor'la 29'u ilk 11 olmak üzere tam 32 maça çıktı ve orta saha oyuncusu olmasına rağmen 6 gol kaydetti. Bank Asya gibi zor bir ligde 20 yaşındaki bir oyuncu için gayet başarılı bir performans. Üstelik izleyenler de fiziksel olarak çok daha iyi duruma geldiğini söylüyorlar Cafercan'ın. Bundan 2 sene önce ismi Arda Turan'dan bile daha önde anılan bir oyuncuya en azından hazırlık kampında fırsat vermek bu kadar mı zor?

Cafercan'la ilgili son bir not, bu hafta Antep Bld. ile çıktığı ilk maçta 90 dakika oynayıp golünü atarak giriş yaptı lige.

Hadi Cafercan bir tercih diyelim, peki Uğur Akdemir'in bonservisiyle verilmesinin açıklaması nedir, çok merak ediyorum. Aylarca sağ bek, sağ bek diye aranırken elinde Bank Asya'nın en iyi sağ bek oyuncususu niye bonservisiyle verir insan? Uğur Akdemir Arda Turan ve Uğur Uçar'dan sonra kiralık dönemini en iyi ve istikrarlı geçiren oyuncu olmuşken hem de. Üstelik Uğur Akdemir (+ Çağrı Yarkın da var aslında) karşılığında alınan Ferdi Elmas'ın bırakın ilk 18'i, 25 kişilik kadroda yer bulması bile şüpheli. Rizespor eminim bayram yapıyordur şimdi. Nerden bakarsanız bakın, ciddi bir fiyakodur bu takas.

Uğur Demirok ve Oğuz Sabankay şu an için Galatasaray A takım oyuncusu tecrübesine ve formuna sahip değiller ancak Sinan Osmanoğlu ve Ahmet Kesim Almanya'da A takımla antreman yaparken bu oyuncuların davet bile edilmemesi sizce bu oyunculara haksızlık değil mi? Ne gibi bir mesaj veriyor yönetim acaba, "Bu kulüpten çıkan bir daha giremez" mi?

Aslında benim söylemek istediğim "bu oyuncuların hepsi Galatasaray'a dönsün, 20 tane altyapı kökenli oyuncu A takımda oynasın, mutlu mesut yaşayalım" değil kesinlikle. Yeni bir TD gelmişken, milli oyuncular tatildeyken idareten yapılan antremanlara geçen sezonu kirada geçirmiş oyuncuları kampa davet etmek bu kadar mı zor? Kampa çağırdıktan sonra Skibbe istediğini beğensin, istediğini kiraya versin, istediğini bonservisiyle göndersin. Yeter ki futbolcuyu görerek karar verilsin bu işe. Kiralık giden oyuncuya da "bir daha dönmen zor" izlenimi verilmesin.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails