UEFA Avrupa Ligi

Yaklaşık bir sene önce değişecek sistemi detaylarıyla yazmıştım muhtelif yerlerde, bugün resmen açıklandı. Önümüzdeki seneden itibaren Şampiyonlar Ligi elemelerinde ve UEFA Kupası'nda köklü değişikliklere gidilecek.

Bunlardan en dikkat çekici olanı UEFA Kupasının tarihe karışacak olması. UEFA Avrupa Ligi altında Şampiyonlar Ligi'ne benzer bir yapılandırmaya gidiliyor. Şampiyonlar Ligi gibi 4lü gruplarda deplasmanlı olmak üzere 6 maç yapılacak. Bu şekilde hem yayın gelirleri arttırılacak, hem de son 3-4 yılda düşen prestiji yeniden ayağa kaldırmaya çalışılacak.

Şampiyonlar Ligi elemerindeki değişiklik de UEFA Kupasının kalitesinin artması açısından önemli bir hamle. Şampiyonlar Ligi'nde önümüzdeki senelerde Partizan, BATE, Anorthosis benzeri takımları görmek bu seneki gibi "büyük bir sürpriz" olmaktan çıkacak. Özellikle UEFA sıralamasındaki 6. ülkeden sonraki ülkelerin şampiyonları dışındaki takımların Şampiyonlar Ligi'ne girmesi artık çok daha zor. "Üç büyükler"in 3. ve 4.leriyle mücadele etmek zorundalar artık. İki testiden birisi kırılacak elbette, elenenlerin de şu anki UEFA kalitesinden üstte olacağına şüphe yok.

Bizim için bence olumlu oldu bu sistem. Şampiyonlar Ligi'ne bir takım sokmamız artık kesin. UEFA Kupasına yeni adıyla UEFA Avrupa Ligi'ne de daha çok ekip göndereceğiz. -Gerçi bu iyi mi bilemedim şimdi- Tek zorluk ikinci takımı ŞL'ye sokmakta ama her sene iki takımla katılıyormuşuz havalarında olmamız da abes zaten, ŞL kurulduğundan beri ya 3 kere becerebilmişiz, ya da 4 -büyük ihtimalle 3 ama tam emin değilim-

Son olarak da logoya değinelim, tasarım benim oldukça hoşuma gitti ama sarı-kırmızı renklere bir zaafım olduğum malumunuz. Esas sizin fikirlerinizi dinlemek lazım...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

firat selcuk dedi ki...

ben de logoyu begendim de.. sebep yine aynı.. renkler.. hani düz sarı-kırmızı olsa begenmezdim de böyle tok ve koyu renkler olunca direkt olarak galatasaray'ın renklerine benzemiş..

Related Posts with Thumbnails