Taner Yalçın- Nuri Şahin - Deniz Naki - Mehmet Ekici

Almanya'daki gelecek vaadeden Türk oyuncular. Bir gün Türkiye'ye gelirler mi bilmem ama bu oyuncuları alan kulüplerin oldukça iyi bir iş kotaracağını şimdiden söylemek mümkün.

Taner Yalçın 1990 doğumlu bir forvet oyuncusu. İlk profosyonel maçına bu sene Köln-Frankfurt maçında çıktı. Potansiyeli gerçekten müthiş, daha şimdiden Bayern Münih'in transfer listesine girdi. Galatasaray sene başında onu Köln'den koparabilmek için her şeyi yaptı ancak başarılı olamadı. Bir Galatasaraylı olarak oldukça üzüldüğüm bir haber oldu bu. Büyük oyuncu olacak, ismini bir kenara not edin. Fatih Terim de kaptırmasın Taner'i Almanya'ya, yoksa Polonyalıların eli böğründe Klose ve Podolski'ye baktıkları gibi bakarız 3-4 sene sonra.

Nuri Şahin'i ise tanımayanınız yok. Bundesliga tarihinin en iyi çıkış yapan genç oyuncularından birisiydi 2 sene önceki formuyla. Çift yönlü orta saha arayanlar için biçilmiş kaftan. Bu sene Beşiktaş 2.5 milyon euro'luk bonservis bedelinde Dortmund'la anlaşma sağladı ancak o Beşiktaş'ı tercih etmedi. Feyenoord dönüşü Nuri Şahin gibi bir adamı alabilmek için en uygun fırsattı ancak Beşiktaş haricinde bunu deneyen olmadı. Sözleşmesi 2010'da bitiyor Nuri'nin, sezon sonu iyi bir teklif onu Dortmund'tan koparabilir. Eğer iyi bir form grafiği tutturursa kendini daha iyi bir takıma atma şansı bulacaktır zaten, ilk 11 şansı bulamazsa üç büyükler için büyük bir ava dönüşmek üzere. Galatasaray için arzu ettiğim futbolculardan.

Fotoğraftaki Deniz Naki Leverkusen altyapısından. 19 Yaş Altı Avrupa Şampiyonasında Almanya'yla kazandıkları şampiyonluğu kutluyor. Orta sahanın her bölgesinde ofansif olarak oynayabiliyor, çok yönlü bir oyuncu. Henüz Bundesliga tecrübesi yok, kulüplerimizin ısrarcı olması durumunda getirebileceğini düşündüğüm oyunculardan. Sanıyorum kendisi Galatasaray taraftarı, bir röportajında dinlemiştim. Milli takım için düşünülmesi gereken opsiyonlardan biri.

Mehmet Ekici ise saydıklarımın en genci, Mart 1990 doğumlu. Bayern Münih altyapısından yetişti, bu sene hazırlık maçlarında oynadığı oyunla ismini yavaş yavaş duyurmaya başladı, yandaki Klinsmann'la maç sonrası konuşurken çekilmiş fotoğrafı. Bayern Münih'in 3.ligde bulunan yedek takımıyla maçlara çıkıyor ve orta saha oyuncusu olmasına rağmen 5 maçta 3 gol kaydetmiş. Sanıyorum piyasası şu an Türkiye için biraz fazla yüksek, Bayern Münih'te istediği çıkışı yapamazsa belki bir şansı olabilir bizim kulüplerin.

Ara ara beğendiğim oyuncuları yazacağım böyle. Almanya'dan takip ettiğim bir-iki genç oyuncu daha var, Avrupanın diğer ülkelerindeki genç oyuncularımızla beraber başka bir yazıda onlardan da bahsedeceğim sonra. Şimdilik burda bitirelim...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

Mesut Ulukök dedi ki...

Genç oyuncuları bu kadar ilgiyle takip etmeni merakla takip ediyorum (anlaşılmaz bir cümle oldu idare et artık =))

Related Posts with Thumbnails