Galatasaray 1-1 Antalyaspor || Futbol Affetmez

İlk önce yazıma maça 25 dakika geç girmemi sağlayan yönetime, emniyete, güvenlik görevlilerine ve bekleme kültürü sıfır kaynakçı yurdum insanına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu ders bana yeter, Ali Sami Yen ziyaretlerinin arasını biraz açacağız herhalde.

Tribüne girebildiğim dakikadan itibaren bir saatten fazla azap çektiğim kuyruktan daha kötü bir durumla karşılaştım. Takım sanki dakika 80, skor da 4-0'mış gibi bir oyun oynuyordu. Nitekim bu konsantrasyon kaybını Belçika maçının benzeri bir golle cezalandıracaktı Antalyaspor. İlk yarıda beğendiğim diyebileceğim tek adam Harry Kewell'dı, bir şeyler yapmaya çalıştı, top aldı, pas verdi, oyunun içinde olmaya çalıştı en azından. İlk 25 dakikalık bölümde ise Aydın iyiymiş duyduğum kadarıyla, yanımdaki uzun saçlı arkadaşın yalancısıyım.

İkinci yarı ilk yarıdan bile beterdi. Kewell da oyundan düşünce maç boyu silik bir oyun sergileyen Arda Turan'ın da etkisiyle takımın ofansif gücü sıfıra yakın bir görüntü çizmeye başladı. 70lere kadar bu uyutan tempo devam etti. Orta sahadayı Ayhan'a teslim etme gafletine düşen Skibbe bunu ancak son değişikliğinde düzeltebildi. Lincoln girdikten sonra bir kaç pas ve şut girişiminde bulundu ama bunlar yeterli olmaktan uzak, cılız ataklardı. Ömer Çatkıç'ın maçtan 7-8 dakika çalmasına izin veren hakem sarı kartını ancak aut atışı yapmak yerine top sektirmeye çalışınca gösterme cesaretini bulabildi. Aydın'ı öldürme girişimlerini rotasyonla yapan Antalsyaspor'lular erken bir kırmızı kartın böylece önüne geçmiş oldular.

Michael Skibbe geldiğinde en ümitli olduğum konu takıma hızlı pas trafiği yaptırmaya çalışacağını düşünmemdi ancak bugün benim sahada gördüğüm takım değil "one-touch football" normal futbol bile oynayamıyor. Bir kanattan diğerine geçmek aylar, yıllar alıyor, yaşlanıyoruz tribünlerde.

Takımdaki tek iyi oyuncu De Sanctis'ti, bu adamı getireni alnından öpmek lazım. Eğer kalede onun yerine "Türkiye'nin en yetenekli iki kalecisi" nden biri olsaydı şu anda Galatasaray'ın kendi sahasında mağlup olmasını konuşuyor olurduk.

Euro 2008'in Galatasaray'a müthiş bir darbe vurduğu ayan beyan ortada. Arda Turan-Mehmet Topal ve Servet Çetin kayıplarda, Kewell 45 dakika sahada. Nonda ve Karan formsuzlukta yarışıyor, Baros geleli 15 gün olmuş. Bu takımın toparlanması Kasım'ı bulur, tribünden görünen gerçek bu...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails