Şampiyonlar Ligi || Porto 3-1 Fenerbahçe

Maçı ilk 20 dakikada kotaran Porto Şampiyonlar Ligi'ne 7 sene aradan sonra galibiyetle başladı. Fenerbahçe ise 2-0 geriye düştükten sonra golü bulsa da istediği baskıyı son 5 dakikaya kadar kurmakta zorlandı, uzatmalarda yediği golle de 3-1'lik skorla İstanbul'a puansız döndü.

İlk yarı hakkında yorum yapma hakkını kendimde görmüyorum zira o sırada Türkiye-Belçika maçı dönüşünde sağanak yağmurla cebelleşerek eve ulaşmaya çalışıyordum. Özetlerden gördüğüm kadarıyla attığı iki golden sonra Porto gollerden daha net bir pozisyonu da Lisandro Lopez ile harcamış. Alex'in isabetli ve sert kafa vuruşundan dönen topu Güiza tamamlayarak skoru 2-1'e getirmiş.

Eve döndüğümde uydu yayını olmadığını görüp ufak bir şaşkınlık geçirsem de eski usül ufak antenle ikinci yarıyı seyretme şansı buldum. İkinci yarıdaki oyunu baz alırsak tempo vasat olsa da Fenerbahçe'nin Porto'ya oranla çok daha etkili olduğunu söylemek mümkün. Özellikle 55-60'tan sonra Porto'nun kontra atak sağlayacak pas trafiğini gerçekleştirmede oldukça başarısız olması Fenerbahçe'nin önünü açtı. 80 sonrası iki net pozisyon da yakaladı ancak bunları değerlendiremedi Güiza'yla. Bunların dışında not etmemiz gereken ise Fenerbahçe'nin üstün olduğunu söylediğimiz bir oyunda bile Yasin Çakmak'ın ve Volkan Demirel'in yaptığı akıl almaz hatalar sebebiyle Porto'nun birisi bomboş kaleye olmak üzere iki net pozisyonu harcadığıydı. Yasin kesinlikle Fenerbahçe'nin stoperi olacak kalibrede bir adam değil, Volkan ise artık alışılageldik saçmalıklarından birini daha sahneledi Dragao'da. Porto'lu oyuncu kaleyi tuttursa Fenerbahçe'nin ümidi 92'ye kadar bile sürmeyecekti.

Uzun lafın kısası Fenerbahçe geçen seneki güçlü kimliğinden oldukça uzak, bunun temel sebebi ise giden kaliteli oyuncuların çok büyük boşluk oluşturduğu orta saha. Ne Maldonado, ne Josico, ne de Emre bu zaafı gideremez. Aziz Yıldırım kendi elleriyle 5 yılda kurduğu kadroyu üstüne 25-30 milyon euro harcamasına rağmen çok daha güçsüz, sıradan bir hale getirdi. Bunu görebilmek için futbol profesörü olmaya gerek yok. Aragones'in de çok olumlu bir katkı yapmadığını düşünürsek Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe'nin geleceği olduğuna inanmayanlardınım ben de. Üçüncülük yeterli bir başarı bu kadro için, ötesi gerçekten sürpriz olur bence.

Şu an oldukça yorgun olmamın yanında ağır bir grip geçiriyorum. Takat'im bir yazıya yetti, ülke puanı ve milli maç yazım yarın sabah blogda olacak. Kusura bakmayın gecikme için...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

Adsız dedi ki...

uydu yayını olmamasının sebebi star 'ın koyduğu şifre yüzündendi. UEFA izin vermemiş Euro 2008'de olduğu gibi...

Related Posts with Thumbnails