Lüksemburg - Danimarka - Finlandiya - Litvanya

İsviçre'nin çöküşü! Cumartesi günü İsrail'den 90+2'de yedikleri gol yüzünden 2 puan bırakan İsviçreliler son yılların en büyük travmasını bugün yaşayacaklarını tahmin etmemişlerdir muhtemelen. Kendi evlerinde grubun averaj takımı gözüyle bakılan Lüksemburg'a 2-1 mağlup oldular. Lüksemburg için tarihi başarı, 1995'ten 2007'ye kadar resmi hiçbir maçta galip gelemeyen bir takım için özellikle. Günün en büyük sürpriziydi bu maç.

Sürpriz olarak değerlendirilebilecek bir diğer maçta kazanan taraf yine deplasman takımıydı, Danimarka Portekiz'i 89 ve 90. dakikada attığı gollerle 3-2'yle geçti. Danimarka hatrı sayılır bir milli takım olmasına rağmen uzun süredir grup elemelerinde başarılı olamıyorlar. Onlar için bu galibiyetin önemi büyük olsa gerek. Gecenin izlenesi maçlarındanmış aslında, 83. dakikada skor 1-0 Portekiz lehine iken maçın 2-3 bitmesi gerçekten ilginç. Danimarka kulüp bazında büyük çıkış yaptı, son 3 senede Şampiyonlar Ligi'ne 2 takım soktular, Kopenhag ve Aalborg. Bu başarıların milli düzeye yansımasının güçlü olup olmayacağını zaman gösterecek.

Aslına bakarsanız esas bombayı Finlandiya patlatmak üzereydi, eğer Klose'nin hat-trick yapmasına engel olabilselerdi. Üç kere öne geçtikleri maçta beraberlikle yetinmek zorunda kaldılar ancak dikkatleri üzerlerine çekmeyi başardılar. Türkiye'yle beraber tekleyen favorilerden biriydi Almanya bu gece. Klose'ye duacılardır eminim.

Litvanya ise bu üç takımdan da farklı olarak tek maçlık parlaması nedeniyle burda değil. Romanya'ya deplasmanda 3 gol attıktan sonra bugün de 4 gün önce Fransa'yı mağlup eden Avusturya'yı 2-0'la geçtiler. İki maç sonunda 6 puan, +5 averajla liderler. Gözle görülür bir çıkışları var. Muhtemelen sonunu getiremeyecekler ancak bu patlama onları gelecek kuralarda bir üst kategoriye geçmeleri için yardımcı olabilir. Bu sene bol sürprizin yaşandığı Şampiyonlar Ligi elemelerinde dikkat çeken ekiplerden biri de Litvanya'lı Kaunas'tı. Glasgow Rangers gibi bir takımı elediler. Eğer iki paragraf önce bahsettiğim Aalborg'u da eleyebilseler bugün Şampiyon Ligi'ndelerdi. Yine de takdir edilesi bir iş çıkarıyorlar...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails