Manisaspor - Tokatspor - Alanyaspor

Fortis Türkiye Kupası'nda gruplara kalmak için son turda geçtiğimiz senelerde olduğu gibi ilginç sonuçlar var. Geçen sene daha fazla sürpriz vardı aslında ama biraz da alt lig ekiplerinin birbirleriyle eşleşmesinden kaynaklanıyordu bu.

Aslına bakılırsa Manisaspor'un Kocaelispor'u elemesi bana göre sürpriz sayılmaz ama Kocaeli'nin 4 gol yiyerek elenmesi de beklenecek gibi değildi. Manisaspor Selçuk İnan, Uğur İnceman ve Burak Yılmaz'ı kaybetmesine rağmen hala kaliteli bir kadroya sahip, özellikle Sezer Öztürk çok formda. Bank Asya'ya fazla geldiği belli. TSL kulüplerinin şimdiden listesinde olsa gerek.

Galatasaray'ın 4-1'lik galibiyetini takımın oturmasına bağlamıştım ama Kocaelispor'un beklenenden çok daha zayıf olduğunu da görmezden gelmemek lazım. Kocaelispor ve Sakaryaspor. Takımlarına bağlı, güçlü bir taraftar kitleleri olmasına rağmen hiçbir zaman beklentileri karşılayamayan ekipler. Akıllı bir yatırımla çok daha iyi olabilirler ama görünen gelecekte bu pek mümkün gözükmüyor. Allah taraftarlarına sabır versin.

Tokatspor İBB'yi deplasmanda 2-1 yenmiş, işte sürpriz diye buna derim. İBB Abdullah Avcı'nın Galatasaray'ın teklifini reddetmesinden beri belini doğrultamadı. Abdullah Avcı'nın büyük bir hata yaptığını söylemek yanlış olmaz. Gerçi çelişkili bilgiler de gelmiyor değil, Galatasaray yönetiminin 2. sene için yardımcı hocalık önerdiği vs. Eğer ortada böyle bir şey varsa Michael Skibbe ne amaçla getirildi, onu anlamak zor. Michael Skibbe de Abdullah Avcı da beğendiğim tarzda hocalar, gençlerle çalışmayı seviyorlar ve bir sistemleri var. Galatasaray Skibbe'yle uyum dönemini beklenenden daha uzun geçirerek ŞL'ye veda etti, Abdullah Avcı İBB'yle başarısına sekte vurdu. İki tarafın da karlı çıkmadı bu işten, orası kesin. Bu arada ilginç bir ayrıntı, 89'da Bebbe skoru 1-0 yapıyor ancak gole sevinemeden Tokatspor 90'da Ferhat'la 1-1 yapıyor ve maç uzatmaya gidiyor. İzlenilesi bir maç sonu...

Gençlerbirliği'nin sezon öncesi kampında en formda takımlardan biri olduğu konuşuluyordu, özellikle Mehmet Demirkol bu konuya vurgu yapmıştı ama Gençlerbirliği beklenen çıkışı yapamadı. Ligde 4 haftada 4 puan alabildiler, kupada 1-0 öne geçtikleri maçta son 15 dakikada yedikleri iki golle Alanyaspor 2-1 mağlup olarak daha grup aşamasına gelmeden veda ettiler. 35. dakikadan sonra on kişi oynadıklarını söylemem lazım ama 75. dakikaya 1-0 önde girmiş bir TSL ekibi için bahane olmamalı bu. Mehmet Çakır'ın gidişi bence onlar için kötü oldu, Ankaraspor'la oldukça başarılı maçlar çıkarıyor. Şu haliyle Gençlerbirliği'ne çok şey katabilirdi.

Toplu sonuçlar ise şöyle;

İstanbulspor-Ankaraspor.................................( 0 - 1 )

İskenderun Demirçelikspor-Kayserispor...................( 1 - 5 )

Beykoz 1908-Altay.......................................( 0 - 1 )

Alanyaspor-Gençlerbirliği...............................( 2 - 1 )

Malatyaspor-Hacettepe...................................( 1 - 0 )

Manisaspor-Kocaelispor..................................( 4 - 1 )

Çaykur Rizespor-Gaziantepspor...........................( 0 - 2 )

Konyaspor-Güngören Belediyespor.........................( 1 - 0 )

Bursaspor-Belediye Vanspor..............................( 3 - 0 )

Ankaragücü-Giresunspor..................................( 5 - 1 )

Eskişehirspor-Diyarbakırspor............................( 2 - 0 )

Samsunspor-Antalyaspor..................................( 7 - 8 )(penaltılarla)

Trabzonspor-Kardemir Karabükspor........................( 2 - 0 )

İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Tokatspor................( 1 - 2 )(uzatmada)

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

apaç dedi ki...

skibbe gençlerle sadece çalışmayı seviyor herhalde. ancelotti'den bir farkını göremedim ben.

sezer öztürk'ün formda olduğuna da inanmıyorum ayrıca. levent eriş'in öylesine eli ayağıki sahada, taçları bile o kullanacak nerdeyse. attığı gollerin çoğu da penaltı ve penaltımsı bonus goller. son halini görmediyseniz, özetliyeyim: sergen'in kilolu halini düşünün, 10 kg ekleyin, boydan da bir 7-8 cm atın. sezer değil manisa bu lige bol. tekrar ediyorum bu satırların sahibi ya da bu satırları okuyan biri ya da sokaktaki herhangi bir türk genci, farketmez. kim oynarsa yakalar o istatistikleri. iddia değil, garanti ediyorum.

tokatspor bu sene iyi para harcadı transferlere. geçen sene alibeyköyspor'un başarısında önemli yer tutan şinasi ve gene aynı takımdan 2-b'nin golcüsü mustafa ceviz'i aldılar. bunlara atilla birlik'İ eklediler. sivasspor'dan da zaman zaman beslendikleirini hatırlatmakta fayda var. evet sürpriz; ama çok sürpriz değil bu skor benim için.

bir de son olarak gençlerbirliği'nin bu taktik, bu kadro, bu zihniyet ile işleri çok zor demiyeceğim elbet. benim diyeceğim şu: engin baytar son 1,5 yılda kaç kere süresiz kadro dışı burakılıp, kaç kere affedilmiş, kaç bin ytl para cezasına çarptırılmıştır acaba? var mı seceresini tutabilen?

Related Posts with Thumbnails