Ben Gordon ve Jason Williams

NBA Free Agent piyasasında oldukça talibi olacağını öngördüğüm adamlardan biriydi Ben Gordon, Josh Smith'le beraber. İkisine de çok ciddi bir talip çıkmamış olması şaşılacak şey.

Josh Smith yine de Memphis'in adet yerini bulsun maksadıyla önerdiği 5 yıllık 58 milyon dolarlık offer sheet'i Atlanta'nın karşılamasıyla qualifying offer'la oynamak yerine senelik 11 milyon+ bir kontrata imzasını atmıştı. Ancak görünen o ki yaz dönemi beklediği gibi hareketli geçmedi Ben Gordon'ın. Kendisiyle aynı durumdaki takım arkadaşı Luol Deng'e 6 yıllık 80 milyon dolar gibi beklenenin de ötesinde bir kontrat teklifi sunan Bulls'tan o da buna yakın bir kontrat istedi ama yönetimde pek karşılık bulamamışa benziyor.

Qualifying offer'a tamah etmek zorunda kaldı Ben Gordon, beklediği 10+ milyonluk kontratı ona verecek takım da görünür de yok. Bu sene 6.4 milyon dolar alacak ve seneye sınırsız serbest oyuncu olarak FA piyasasına dalış yapacağa benziyor. Bu sene "kariyer yılını" geçirirse şaşırmamak lazım, NBA kontratının son senesinde istatistik yapıp sonra yatışa geçen oyuncularla dolu.

Jason Williams ise muhteşem paslarıyla seyirciyi mest eden ama takıma doğru katkıyı bir türlü veremeyen bir oyuncuydu. Öğretmenin "Zeki ama çalışmıyor" denilen bir öğrenci gibiydi adeta. Clippers'tan L.A Times yazarı Lisa Dilman'a yapılan açıklamaya göre 33 yaşında kariyerine noktayı koymuş. Bunun için de herhangi bir sebep göstermemiş, tam Jason'a göre bir hareket.

Daha 1 ay önce Maccabi Tel Aviv'le görüştüğü konuşuluyordu, demekki olmamış. Yine de özellikli bir oyuncuydu J-Will, hiç beklemediğiniz bir anda abuk subuk bir pas çıkarıverirdi elinden. Onu böyle hatırlamak daha doğru olacak sanırım. Kariyer istatiktiklerine göz atmak isteyen olursa şurdan bakabilirler.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails