Yeni Açık Alt ve 5 Bin Galatasaraylı!

Saat 20.30, maça bir saat on beş dakika var. Karaborsacıya bilet soruyorum, kalmadığını söylüyor. Elimdeki Yeni Açık Üst biletleriyle kuyruğa giriyorum. Kuyruk kapıdan Sportif A.Ş binasına kadar uzamış. Adnan Polat binadan çıkıyor, "bu ne kuyruğu?" diye soruyor. Ben de "Yeni Açık" deyince şaşırıyor, "Bir sordurayım" diyor.

Güç bela amerikan futbolu tadında bir mücadeleyle stada girmeyi başarıyorsunuz, dakika 25. tribünlere çıkmaya çalışıyorsunuz ama girişler bile dolmuş. Zar zor merdivenlerin bir köşesine ilişiyorsunuz. Ancak o da ne? Siz bu işkenceyi çekerken alt tarafa doğru bir baktığınızda bomboş bir tribün görüyorsunuz. Oturanları saysanız 100 kişiyi bulmaz. Karaborsa'da bile biletleri tükenmiş, izdiham olmuş bir maçta bile bomboş kalan koca bir tribün. Ben bunları düşünürken Lig TV'nin o günkü spikeri muhtemelen şunu söylüyor, "5 bin civarı Galatasaraylı takımını desteklemeye gelmiş!"

İşte bu filmi Galatasaraylılar her maç izliyor senelerdir. Her sene Yeni Açık Alt bilet fiyatları tartışılıyor, çözüm önerileri yapılıyor ama hiçbirisi gerçekleşmiyor. İşte budur Yeni Açık Alt'ın hikayesi, terkedilmiş tribün.

Bunun en temel nedeni kuşkusuz rezalet bir görüş açısına sahip olması. O bölümde oturanların çok küçük bir kısmı maçın gidişatını zar zor anlayabilecek bir açıdan izleyebiliyor, geri kalanlara o bile yok. İkincisi Galatasaray'ın kalbi denilebilecek Eski Açık'la, onun ekürisi Yeni Açık Üst'le aynı fiyata satışa sunulan biletler. Bu iki tribün varken aklı başında hiçbir insan çok zorunda kalmadıkça (derbi, ŞL maçı vs.) o tribünden bilet almayı aklının ucundan geçirmiyor.

Yeni Açık Alt'ın bir diğer özelliği ise maç boyunca ekranda en çok görünen tribün olması. Kapalı Alt (ki bu sene VIP tribünü oldu) ve Eski Açık'ın rakip takıma ayrılan bölümüyle beraber. Hal böyle olunca maç esnasında görülen tribünler ASY'deki seyirci sayısını ekranlara doğru yansıtmıyor. Lig TV spikeri de bütün biletlerin satıldığı, oturmaya yer bulamadığın maçta bile "5 bin Galatasaraylı" klişesini söyleyebilme cesaretini bulabiliyor.

Bu artık ASY'de son sene, o yüzden çözüm bulunması ümidimiz çoktan tükendi. Ancak ben yine de aklımdan geçen birkaç öneriyi paylaşmadan edemeyeceğim.

1- Sponsor: Yeni Açık Alt bölümü sponsorlara ayrılır, madem Galatasaray'a katkıda bulunmak için bilet satın alıyorlar (!), bir zahmet bu tribünden alsınlar.

2-İndirim: Bu tribüne büyük oranda indirim yapılır. Eski Açık 30 ytl ise burası 15 ytl olur, Eski Açık 50 ytl ise burası 25 ytl olur gibi. Ya da bu tribün için öğrencilere %50 indirim gibi bir kampanya yapılır, hem tribün boş kalmaz, hem de bir çok kişi stada gelme alışkanlığı kazanır.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

Adsız dedi ki...

galatasaray taraftarı takımı kadar büyük değil bu sezon. hoş bu, son 3-4 sezondur böyle ya...

pclion dedi ki...

Keşke anlatmak istediğini açsaydın da ne demek istediğini anlayabilseydik. Yeni Açık Alt problemini dile getirdim ben, Galatasaray taraftarıyla ilgili bir şey söylememiştim bu konuda.

Sanıyorum sen de her maç "5 bin Galatasaraylı"nın maça gittiği sanrısına kapılanlardansın.

Galatasaray taraftarı diğerlerinden ne eksik ne fazla, ne büyük ne küçük. Kendi adıma böyle düşünüyorum...

halk dedi ki...

1 senelik konuya yorum yapma enteresanlığını elimde saklı tutaraktan asy'de görülecek bir sezonumuz daha varmış diyorum ki bu umarım ''gerçek son sezonumuz'' olur.
şu eski açık-yeni açık bilet fiyatı hadisesi bu senede hallolamayacak gibi gözüküyor,

kombine parasını bir türlü biriktiremeyip, tam denkleştirdiğimde de eski açık kombinelerinin doğal olarak tükendiğini duyduğum anda yeni açıkla bu sene de fırtınalı ilişkimize devam edeceğimizi anladık ve lakin yeni açık bilet fiyatlarında alt tribünün kapalı tribünle beraber(tobol maçı içün) 35 ytl olması insanı isyan ettirmeye yetiyor.
en azından yeni açık üst'ün fiyatını arttırında yeni açık alt ve üst arasındaki farkı anlayabilsin stada ilk kez gelecekler, yoksa ailesiyle parayı denkleştirip gelen bir abimiz bütün maç çocuğunu maçın aslında oynandığına inandırmakta zorlanabiliyor, olan paraya oluyor,


peki yeni açık alt nasıl bir çözümle veda senesini adam akıllı yaşar?
yeni açık alt'ı bir liseli gs'liler şenliğine dönüştürebiliriz mesela,(bizim bir lisemiz vardı dimi hani şu yeni üyeliklerin kapısını aralayacak tüzüğü bir türlü kabul edemeyen, kongreden ısrarla ayak direten lisemiz, liseci abilerimiz),
alternatif müzik yapabiliriz, ayak uydurmaya, atmosferi canlı tutmaya çalışabiliriz, ya da maçı seyretmeye çalışır, arkadaşlarımızla çekirdek çitler üste çıkarız,ineriz,çıkarız,iner.....

Related Posts with Thumbnails