Günün Menüsü || Türkiye-Belçika, Hırvatistan-İngiltere

Günün menüsü budur. Bizim maçın ikinci yarısıyla İngiltere maçının ilk yarısı çakışıyor, tercih size kalmış artık.

Bizim maçla ilgili çok teknik analiz yapmanın yersiz olduğunu düşünüyorum. Cumartesi günkü 4-4-2 düzeni sürecektir çünkü. Emre'nin de yerinin garanti olduğunu düşünürsek boşuna yok Selçuk İnan'dır, Nuri Şahin'dir diye nefes tüketmek yersiz. Aurelio sakatsa Mehmet Topal oynar, o kadarını bilmek için de kahin olmaya gerek yok. Kendini beğenmişlik gibi olmasın ama kazanacağımızı düşünüyorum maçı, benim için çok esprisi yok açıkçası.

Esas ilgilenmemiz gereken maç Hırvatistan-İngiltere gibi duruyor. Çünkü cidden futbolun gerçek ruhundan izler taşıyan bir rekabet olmaya başladı bu. Parayla, pulla işi olmayan iki takım; birisi kendini dünya piyasasına kabul ettirme, diğeri ise incinen gururunu geri alma peşinde. Rakibin acı çekmesi de sos olacak bunun üstüne. Sağlam bir maç bizleri bekliyor.

İngilizler bu maça hazırlanmak için Hırvatlara benzer bir stilde oynayan Çek Cumhuriyeti'yle hazırlık maçı yaptılar. O maç da bir hazırlık maçına göre oldukça zevkliydi aslında. Bu maçta Capello 4-3-2-1 oynatmak istemişti ama şimdi elinde bir Gerrard yok. Gerrard'ın ofansif liderliğine soyunabilecek en yakın isim Joe Cole gibi duruyor. Büyük ihtimalle tek forvetin arkasında Rooney ile beraber oynarlar. Forvet de Heskey olur diye tahmin ediyorum.

Hırvatlar ise bildiğimiz makine düzeninde yine. Oyun kurucuları Modriç'e çok güveniyorlar. Bize elendikten sonra yaşadıkları hayal kırıklığını atmış görünüyorlar. Biliç ve öğrencileri için şimdiye kadar gösterdiklerinden çok daha iyi olduklarını dünyaya ispatlama fırsatı.

Türkiye-Belçika maçı saat 21.00'de, Hırvatistan-İngiltere 22.00'de. Tercih sizin. Yayıncı kuruluşlar ise aşağıda;


ATV
ko: 20:00


ZDF : 2nd half only
ko: 21:00


Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

Adsız dedi ki...

sahamızda daha farklı sonuç olmasını isterdik. Ama yinede gösterdikleri mücadeleden dolayı Türk Milli takımına teşekkür ederiz.

Related Posts with Thumbnails