Galatasaray'ın Kiralık Gençleri #2 || Cafercan Aksu ve Diğerleri

Ligler başlayalı bir ayı geçti, bizim çocukları değerlendirme zamanı geldi de geçiyor. Aslında biraz da bilerek beklettim yazıyı, bir oyuncumuz çıkış yapar mı diye. Bu oyuncu Suat Kaya'nın da desteğiyle G.Antep Bld'de oynayan Cafercan Aksu'ydu.

Cafercan ilk 4 haftada hem en çok süre alan oyuncu oldu -335 dakika-, hem de rakip filelere 2 gol bıraktı. Resim Kartalspor'a attığı frikik golünden sonraki gol sevincinden. Diğer golünü ise Türkiye kupasında Adanaspor'a karşı buldu. Henüz bir şey söylemek için erken ama iki sene önce Abdullah Avcı'nın oynatmaya çalışıp başarılı olamadığı cılız Cafercan'dan çok daha farklı bir oyuncu artık kendisi. Bu sene başında kampa çağrılmayı hakettiğini söylemiştim ama bu şekilde devam edecekse güçlü bir şekilde Süper Lig'e dönmesi kariyeri açısından daha doğru bir hamle olabilir. İsminin eskimesine rağmen kendisinin hala 87 doğumlu bir oyuncu olduğunu unutmamak lazım.

Diğerlerinin ise beklediğim çıkışı yaptığını söyleyebilmek güç. Özgürcan Sakarya'da 4 maçta süre almasına rağmen golle tanışabilmiş değil. Rıza Çalımbay gibi günlük bir TD'nin yanına giderek hata yapan Oğuz Sabankay daha tek dakika süre alabilmiş değil, yazık oluyor gerçekten bu yeteneğe.

Geri kalan oyuncular için toplu bir güncelleme yapmayı planlıyorum, Beylerbeyi'ne özellikle değinmek istiyorum. Şimdilik bu kadarla kalsın...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

Adsız dedi ki...

oguz sabankayı iki-üç kere izledim üstüne çalışılırsa güzel topçu olur.

apaç dedi ki...

cafercan şehir efsanesi. suat kaya'nın yardımcı antrenörü olmaktan öteye gidemez.

o kuşaktan arda ve aydın dışında -uğur konusunda ciddi şüphelerim var- çıkan bir topçu vardı, onu da rize'ye verdik turkish robben(!) karşısında.

onun dışında mustafa şahintürk karizmanın doruklarında. muazzam durmuş gene. zaten bir mustafa şahintürk bir de sergen yalçın. tanımam bu ikilinin üstüne.

pclion dedi ki...

Cafercan'ın "overrated" olduğuna katılıyorum ama bununla beraber gelen hayal kırıklığı adamı olduğundan da kötü göstermemize neden oluyor gibi. Son bir senedir fiziğini toparladı, Galatasaray olmasa bile bir Süper Lig takımında oynayacak kalitede.

Suat Kaya ise çok beğendiğim bir hoca, özellikle genç oyuncu yetiştirme konusunda. Ben Galatasaray'ın yerinde olsam bir saniye durmadan Beylerbeyi'nin başına geçirirdim. Hem gençleri oynatır hem de Bank Asya'ya çıkarırdı...

apaç dedi ki...

@pclion

beylerbeyi muazzam olur aslında. ama önce cihan can ile cafercan aksu'yu ikna etmek gerek. gelirler miki acep sercan'ların volkan'ların burun kıvırarak gittiği beylerbeyine?

Related Posts with Thumbnails