DK 2010 Elemeleri || Ermenistan 0-2 Türkiye

Dünya Kupası yolculuğu kazasız, belasız başladı. Maçın ilk yarısı beklendiği gibi kısır geçti. Kayda değer tek pozisoyn defansın arkasına şişirilen topta birebir pozisyonda Mevlüt'ün güçlü bir son vuruş yapamamasıydı. Ofansif olarak ciddi anlamda aksadık, bunun en temel sebebi sözde oyun kurucumuz Emre Belözoğlu'nun felaket performansıydı kuşkusuz.

İkinci yarıya başlarken bir Emre Belözoğlu-Selçuk İnan/Ayhan Akman değişikliği bekliyordum ancak Fatih Terim oyun kurgusuna dokunmadı. 55. dakikaya kadar hiçbir organize atağı bulunmayan milli takım Arda'nın ve Tuncay'ın oyuna ağırlığını koymasıyla pozisyon üretmeye başladı. 5 dakika sonra da Arda'nın ortasını Kazım'ın Tuncay'a çevirmesi sayesinde de ilk golü bulduk.

Ancak Fatih Terim rahat maç seyretmememiz konusunda öylesine kararlıydı ki defansif kurgusundan taviz vermek zorunda olan rakibe karşı etkili olabilecek Tuncay Şanlı'yı hemen kenara aldı. Emre Belözoğlu zaten fizik olarak hazır olmadığı maçta bu dakikadan sonra iyice oyundan düştü.

77. dakikada kullanılan kornerde Aurelio'nun indirdiği topta fırsatçılığını konuşturan Semih Şentürk galibiyeti tescilledi. Bu andan itibaren akılda kalan tek şey Arda Turan'ın kanatta 3 kişiyi 3'er defa çalımlayıp ikiye birde Semih'in önüne topu yuvarlayamaması oldu.

Elemelere iyi bir başlangıç yaptık. Grup liderliği için beklenti içine girmeye pek gerek yok ancak bu grubu normal şartlar altında açık ara ilk ikide bitirmemiz gerekiyor. İspanya karşısına mümkün olduğunca az puan kaybıyla çıkarsak o zaman Güney Afrika'ya aktarmasız bir uçak bileti şansımız olur, bunu unutmamak lazım...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

Bhut_Jolokia dedi ki...

Ermenistan evinde İspanya'dan puan çalabilirse umudum daha da artacak liderlik için.İspanya maçlarında onlarla başa baş oynayacağız eminim

Related Posts with Thumbnails