Tallinn - Toulouse - Shaktar - Sion

Galatasaray, seribaşı olması sebebiyle zaten rahat olan kurada en uygun takımı seçti diyebiliriz. İlk maçın içerde olması da bence önemli bir avantaj, burda işi bitirip oraya Honved-Fenerbahçe maçı usulü bir yedek ısındırma maçı olarak gidebiliriz. Ben Lech Poznan'dan çekiniyordum biraz, son iki yıldır UEFA Kupasında epey arıza çıkardılar, blogda Lech Poznan diye aratırsanız 4-5 yazıda bahsettiğimi görürsünüz. Euro 2012 için hazırlanan stadlardan biri de onların stadı, belki onu görmek hoş olabilirdi ama sırf onun için gelsin de istemiyordum açıkçası. Tallinn iyidir. Estonya ligi Tallinn takımlarının domine ettiği bir lig görünümünde, bu açıdan biraz bizim lige benziyor. Kulüp bazında ufak sürprizleri kovalayan bir adam olduğundan bu tip takımlara ilgim var ama Estonya takımlarının bu tip başarısı olmadı pek, o yüzden çekincem yok bu eşleşmeyle ilgili. Dediğim gibi, normalin aksine ilk maçın içerde olmasını isterim bu tip eşleşmelerde, bu da önemli bir avantaj.

Trabzonspor'a Toulouse geldi, benim sevdiğim ve takip etmeye çalıştığım bir ekip Toulouse. Özellikle Emana'lı, Elmander'li kadroyla Şampiyonlar Ligi elemelerine kalmaları takdire şayandı ama o sene gerçekten serbest düşüşe geçtiler, küme düşmekten zor kurtuldular. Bu sene ise Elmander-Emana ikilisinin yerine Gignac almış gözüküyor. O kadar etkili bir performans ortaya koydu ki Fransa milli takımına düzenli seçilen bir forvet haline geldi Gignac, Elmander sonrası çok isabetli bir transfer olduğu gayet açık. Ben Larsen'in o rolü kapatmasını bekliyordum, hatta bunu dile getirmiştik bir yazımızda ama Gignac'ın çıkışı muazzamdı hakikaten. Yalnız PSV ve Lazio'ya göre kadro derinliği bakımından sıkıntıları var ve Avrupa kupalarında pek başarılı olabilmiş bir ekip değiller, aynı Trabzonspor gibi. Kurt bir PSV ya da Lazio yerine tercih edilebilir duruyordu ama hala %65 Toulouse diyorum ben. Trabzonspor'un kadrosu geçtiğimiz senelere oranla çok daha dengeli duruyor ama işte seribaşı olmadığınız sürece zorlu takımlar seçiyorsunuz, bunları seçtikçe seribaşı olamıyorsunuz. Bu döngüyü kıracak bir dördüncü takımımız olmalı artık.

Sivasspor'a geçmiş olsun demiştim kısa değerlendirmede, onu biraz açayım. 0-0'lık Timisoara maçını izledim Shaktar'ın, gerçekten geçen sezonki formuna henüz kavuşabilmiş değil Shaktar. Ancak Avrupa kupalarını biraz takip edenler bilirler ki bu tip büyük sürprizler takımlar üzerinde ciddi bir tokat etkisi yapar. Bu kadar iyi bir kadroya sahip olan Shaktar, Timisoara'nın attığı tokattan sonra Avrupa kupalarından tamamen elenmek istemeyecektir ve ilk maçta Timisoara'ya karşı düştükleri hataya düşüp avantajı Sivasspor'a vermeyeceklerdir. Sivasspor'un tek şansı ordan en kötü gollü bir beraberlikle dönmek, yoksa Shaktar bu turda Şampiyonlar ligi elemelerinden çok daha kararlı bir takım olarak işi Anderlecht eşleşmesine çevirebilir. Sivasspor Anderlecht'i elemeliydi, bunu Şampiyonlar Ligine kalmak için değil, UEFA ligini garantilemek adına yapmalıydı. Yine de futbolun nasıl bir oyun olduğunu biliyoruz, bizi her zaman şaşırtan sonuçlar çıkabiliyor bu oyundan. Büyük sürprizini bu eşleşmeye saklamıştır umarım.

Fenerbahçe'ye tanıdık ekiplerden birisi çıktı, Sion. Deplasmanda 3-0 geriye düşüp kabusların en büyüğünün içine düştüğümüz, daha sonra Lincoln'ün çabasıyla ve etkili oyunuyla durumu 3-2'ye getirip turu kotardığımız eşleşmeyle hatırlıyoruz hepimiz Sion'u. Bir de içerdeki maçta düz kırmızı formayı giymiştik, onu unutmam. Fenerbahçe ilk maçta dikkatli olursa çok zorlanmaz. İsviçre milli takım seviyesinde bize ne kadar tersse kulüp takımları seviyesinde o kadar uygun bir ülke. Stadları düzgün, zorlu koşulları yok ve hepsini az çok tanıyoruz. Strum Graz bence daha ters bir eşleşme olabilirdi. Fenerbahçe'nin de rahat geçeceğini düşünüyorum turu.

Hem yukardaki eşleşmeler üzerinden, hem de son iki haftada alınan sonuçlar üzerinden geniş bir ülke&takım puanı yazısı hazırlayacağım bir aksilik olmazsa, ilgilenenler için hatırlatmış olayım...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

10 yorum:

alperensaylar dedi ki...

trabzon'un için kolay olabilecek tek seçim bence partizandı. toulouse da diğer muhtemel rakipleri kadar zor bir takım.

sivas için de bir umut var bence. yani adını bile yazmaya üşendiğim bilmediğim romen takımı eliyorsa, biraz akıllanan sivas neden eleyemesin?

aksilaz dedi ki...

Bence Trabzon Lazio dan sonra en zorlu rakibi çekti. Psv gelse daha iyi olabiirdi diye düşünüyorum. toulouse sistematik bir takım ve Trabzonu eleyeceğini düşünüyorum. Sivas için yorum yapmaya gerek yok.

Spooky dedi ki...

Broos, Trabzonsporlular ve Trabzonspor'u takip edenler Trabzonsporspor hakkında çok olumlu ve ümitli konuşuyorlar.
Trabzonspor açıkcası Toulouse'dan açıkcası daha az bildiğim bildiğim bir takım. oyuncularını tanısak da oynadıkları futbolu görme fırsatım olmadı.
dışarıdan bakınca Trabzonspor'un az da olsa şansı var gibi...

Sivasspor'un işi daha zor. her ne kadar shaktar düşüşte olsa da kadroları Sivasspor ile kıyaslanamaz. Temeşvar'a (Timisoara'nın Türkçesi) elenmeleri bu eşleşmeyi ciddiye almalarını sağlar. Ne kadar kötü oynasalar da devreye girip skoru değiştirebilecek isimleri var.

Galatasaray'ın ve Fenerbahçe'nin eşleşmelerini değerlendirmeye gerek yok. Yalnız Tallinn ekibinin iki senede dikkat çeken sonuçöları var. Bu kadar da rahatlamasak iyi olur.
8 Ağustos günü Tallinna FC Levadia - Tartu JK Tammeka maçı var izlemeye çalışacağım. İzlersem bir yorum yaparım Antep maç yazısının altına ilgilenen olur belki...

kuzen larry dedi ki...

Lig tv nin fantezi futbol oyununda blog idman yurdu adıyla lig kuruldu. Katılmak isteyenler için ligin kodu : qtzı6850QT

PC, yayınlarsan ( ve tabii katılırsan )sevinirim.

Gala's dedi ki...

en çok shaktar a sevindim..

Skywalker dedi ki...

Galatasaray'a çekebileceği en kolay kura geldi gerçekten, Breda geçiyordu içimden. Olmadı. Sağlık olsun. :)
Trabzon'un Hugo Broos yönetiminide şansının orta olduğunu düşünüyorum. İzleyip göreceğiz yani. Adam biliyor işi.
Sivas'a yorum yok. :)
Fenerbahçe de İsviçre'de karlı bir beraberlik alıp geçer turu bence.
Bu arada Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde değinmek lazım. Gerçekten şanssız eşleşmeler oldu Atletico Madrid - Panathinaikos, Anderlecht - Lyon gibi. Bu 4 takımda Avrupa'da hatrı sayılır takımlar ama bu abilerimiz yerine abuk subuk takımlar izleyeceğiz gibime geliyor.

father vic dedi ki...

sivas dışındaki 3 takımın da tur atlamasını bekliorm..shaktara sürpriz yapabilme kotasını timisiora doldurdu..sivasa geçmiş olsun..

tanjue dedi ki...

Uğur Trabzonspor'Un Avrupa kupalarında başarılı olmadığını söylemen yanlış oldu epey. Türk futbolunu Avrupa'da en iyi temsil etmiş takımlardan biridir Trabzonspor! 90'ların başıonda Galatasaray'la birlikte bayrağı en önde taşıyan ekiptir ve sonrasında da elendiği turlarda bile başarısız denilebilecek zamanları azdır. Otelul ve Anarthosis'e elenmelerini bir kenara koyarsan hep kura şanssızlığı ve seri başı olamamanın acılarını çekmişizdir. DOlayısıyla Trabzonspor'un Avrupa arenasında başarısız olduğunu söylemek istatistiklere de bakarsan büyük bir haksızlık olur. Son senelerde elendiğimiz takımların bir kaçını hatırlatırsam o sene Uefa yarı finalinde penaltılarda elenen Osasuna(Ki yenemedikleri tek takım bizdik!), Villareal, Bilbao, Dinamo Kiev aklıma gelenler. Çok talihsiz bir yorum olmuş kanımca. İlk maçta gol yemezsek de turu geçeriz diyorum...

Bir de Sissokho'ya da dikkat edin,henüz 19 yaşında ve Tottenham'ın onun için 10 milyondan fazla önerdiği ve reddedildiği iddia ediliyor. Başkanları ondan 30 milyon euro bekliyormuş. Yine Machado, Didot gibi isimler de var kadrolarında ve kabul etmek lazım bizden 1-2 kademe daha iyi kadroları var. Ama inanmak başarmanın yarısıdır sonuçta...

pclion dedi ki...

Son dönemden bahsediyorum Tanju, konumuz bugünkü durumun analizi zaten. Trabzonspor gibi bir takım UEFA elemesinde bile seribaşı değilse şapkayı önüne koyup düşünmesi lazım. Düzenli olarak katılmasına rağmen hala o eşiği aşamadı Trabzonspor, bu anlamda yanlış bir şey söylemediğimi düşünüyorum. Trabzonspor'un bu turlarda seribaşı olması gerekiyor...

tanjue dedi ki...

Uğur yanlış bir şey söyledin demek istemedim aslında ama epey sinir bozucu bu bizler için kabul edersin ki:) Yorumunda da tamamen haklısın ama görüyorsun işte Toulouse'a elenmek büyük bir başarısızlık mıdır? Elenirsen puan alamıyorsun ama. Garip bir sistem iki yukarıda da yazmışsın zaten. Bahanemiz olmamalı bu ama genele de bakıldığında vizyon sıkıntımız olduğu aşikar. Umarım şu turu geçer de seneye çekmeyiz bu çileleri bari. Şampiyon olsak direk Ş.L'ye gitsek en iyisi tabi:) Arada kendi takıntımla sinirlenip sürçü lisan ettiysem affola...

Related Posts with Thumbnails