Galatasaray 6-0 Maccabi Netanya

Galatasaray'ın son 'resmi hazırlık maçı' olmasını bekliyorduk ama ilk 6 dakikada gelen iki gol işi hazırlık maçı ciddiyetinden bile uzaklaştırdı, daha doğrusu Netanyalı futbolcuların futbol oynama isteğine darbe vurdu. Galatasaraylı oyuncuların gayet ciddi olduğu, Frank Rijkaard'ın gözüne girmek için elinden geleni yaptıkları skordan ve oyundan gayet net biçimde belli oluyor zaten.

Bu maçı konuşacaksak önce Aydın Yılmaz'dan başlamamız gerekiyor. Yıllar sonra gelen bir Konya maçı mı, yoksa sol kanadın kerameti mi bilmem ama Aydın'dan senelerdir ne bekliyorsak bugün onu yaptı fazlasıyla. Doğru yerde top sürdü, doğru yerde orta yaptı, doğru yerde koşu yaptı. Bugün resmi 3, gayriresmi 3,5 asist yaptı ve bunların ikisi çizgiye inip içeriye çevrilen toplardan, diğer ikisi net, sert ve kavisli ortalardan geldi. Bir kanat oyuncusunun yapması gereken her şeyi yaptı gerçekten.

Nonda'ya yaptığı asisti ayrı bir yere koyalım zira o pozisyonun gerçekleşmesini sağlayacak oyuncu sayısı Galatasaray'ın şu inanılmaz hücum rotasyonunda bile çok az. O kadar iyi hızlanıp o topu düzgün bir pasla içeri aktarabilecek tek oyuncu Keita'dır belki. Aydın geri döndü diyebilir miyiz, henüz çok çok erken. Aydın'ın sorunu bunları yapamamak değildi zaten, sadece bunları yapabildiğini hatırlattı bizlere. Aydın bu kararları her zaman doğru veremiyor, hatta çoğu zaman doğru veremiyor, fizik olarak düşük oynuyor ve sorumluluk almaktan kaçıyor. İstikrarsız denir Aydın için ama bu konularda malesef inanılmaz bir istikrar içindeydi. Rijkaard'ın son şansı olduğunu anladığı için mi bilmem ama Aydın Yılmaz futbol oynamaya karar vermiş gözüküyor. Devamını getirebilecek mi, beklemek lazım.

Aydın'ın asistleri üzerinden devam edelim. Galatasaray'ın yeni sisteminin en önemli öğesi olan kanat-forvetlerin nasıl oynaması gerektiğini gösterdi bugün Abdul Kader Keita. Aydın'ın ters ayakla soldan kestiği isabetli ortaya yaptığı vuruş muazzamdı. Arda Turan da Harry Kewell da o topa o kadar net bir vuruş yapamazdı sağda oynasa. "Lyon'da kaç maç oynamış" gibi gerçeklerden uzak eleştirlere kulak asılmaması gerektiğini bugün net bir biçimde gördük. Keita'nın bu sistemde formunu tekrar üst seviyeye çıkaracağı konusunda güvenim tam. Sağ tarafta formayı kimseye vereceğini sanmıyorum. Arda, Kewell, Aydın, Serdar. Sol taraf için inanılmaz bir mücadele bekliyor oyuncuları, tabii ortadaki ikiliden birinin Elano olmayacağını varsayıyorum.

Ortadaki ikili için de aday bol, Barış Özbek de formayı istediğini net bir biçimde koyuyor ortaya. Her zaman dediğim gibi, takım düzeni işlediği zaman Barış inanılmaz verimli bir oyuncu. Şut atıyor, koşu yapıyor, alanı kapatıyor, top kapıyor. İkincil ataklara dikkat ederseniz hep ondan başladığını görürsünüz, inanılmaz bir ribaund sezgisi var. Ancak oyunu rakip yarı sahada oynayamadığınız zaman Barış da sıradanlaşıyor ve rolünü kaybediyor. Bence Topal ve Linderoth'un defansif orta saha görevini yapacağını düşünürsek ikinci orta saha oyuncusu için Ayhan'ın yeri garanti değil, Barış bu kadar istekli olduğu sürece formayı kaptırmaması için çok çabalaması gerekecek Ayhan'ın.

Arda'nın 10 numaranın kerametiyle korner virtüözüne dönüşmesi, Nonda'nın fırsattan istifade istatistik kağıdına abanması kayda değer diğer notlarda maçtaki. Bir de mor forma var tabii. Arkadaşım maçın başında oyuncular terleyince formanın bozulduğu yönünde bir uyarıda bulundu, baktım hakikaten öyle. Onun dışında fazla gözümü tırmalamadı ama yine de bir deplasman forması olduğunu unutmamak gerekiyor, turuncuda da aynı gazla sezona girip Kadıköy deplasmanı sonrası formayı rafa kaldırmıştık. Böyle tutarsızlıkları bu sene görmesek, 3-4 haftada bir giyip formayı hatırlatsak daha iyi bir iş çıkarılır diye düşünüyorum.

Son olarak Uğur Uçar'ı ekleyeyim ucundan kıyısından. Şu takımda tarafsız gözle bakamadığın kim var deseler Uğur derim herhalde. Çok yakışıyor Galatasaray forması, formanın hakkını da fazlasıyla veriyor. Onu savunma beki diye yaftalayanlara aklıyla, hırsıyla, doğru paslarıyla 'hücum beki nasıl olunur'u gösteriyor. 3 numarayı görmekten ben mutluyum sahada, umarım formasını tekrar geri alır...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

47 yorum:

siriusjames dedi ki...

Uzun yıllardır oynanan futboldan bu kadar zevk aldığımız bir maç oldu mu? Kendi adıma söylersem olmadı. Her maç daha iyiye gittiğimiz çok açık ve rotasyondaki oyuncuların da yeri geldiğinde iyi oynayacağını görmüş olduk bu maçta. Bir önceki maçtan iyi miydik sorusuna evet diyebileceğimiz her gün doğru yoldayız demektir. Rijkaard'ın 6. golden sonra gülümsemesi, Neskeens'in her golden sonra en çok sevinenlerden biri olması da iyi yolda olduğumuzu gösteriyor bence.

Aydın en sonunda patlamayı yaptı. Geçen hafta da asist yapmıştı ama bu hafta 3.5 asist yaptı ve inanılmazdı. Hızına yetişilmedi, ortaları mükemmeldi. CM-FM tabiriyle 17-18di orta yapma özelliği bence. Kanatlarda yedeklerimizin de gayet kaliteli olduğunun farkına varmış bulunuyoruz artık sanırım.

Arda bence kötü oynadı bugün. Belki bu dediğime tepki gelebilir ama çok bencildi. Sıfıra inip içeri çevirmesi gerekirken geri dönüp şut çekmeyi tercih etti. Bence kaptanlık ve geçen haftalardaki iyi oyunlardan sonra biraz havaya girdi. Düzelmesini umuyorum. Kewell yine asistini yaptı, umarım sözleşmesi uzatılır şu adamın. 19 numaralı formamı alacağım iki hafta içinde mutlaka.

Mor forma da bazı oyunculara çok yakışmış, hele Keita ve Nonda'ya uğurlu geldi sanırım :)

Bu arada, ensedeki Galatasaray yazısı ve öndeki adidas logosunun oyuncular terleyince mor renk aldığını benden başka fark eden var mı? Bir üretim hatası mıdır bu?

Adsız dedi ki...

Mac cok iyi geldi, bol bol dopamin salgiliyorum :D Bakalim apac gelip Aydin hakkinda bir sey soyleyecek mi :D

Her Yol Roma dedi ki...

Bir FB'li olarak söylüyorum, şu maçta Ali Sami Yen'de GS'nin şu formayı giymesi ayıptır ayıp. İstersen pembe yap formayı, ama git İsrail'de giy, git Kazakistan'da giy; ama ASY'de giyme işte.

Ah Türk futbolu..

pi dedi ki...

siriusjames'e katılmakla birlikte Arda için yaptığı eleştiriyi biraz acımasız buldum :) Bencilce hareketleri vardı doğrudur fakat şımarmış olacağını sanmıyorum. Çekerler zaten kulağını abileri...

Aydın harikaydı, bugün takımda bence birazcık aksayan tek bir adam vardı, o da Hakan Balta idi. Pek beğenmedim bugün. Ama olur o kadar değil mi? :)

Futbol dilencisi dedi ki...

Aaa,balon Aydın 3 asist yaptı...

Aaa,Uğur sağbekte gözlerin pasını sildi...

Aaa,Nonda yıllardır Sarıların Sabo'nun yapamadığını yaptı...

siriusjames dedi ki...

Bu arada Uğur da kafasını kaldırıp forvetin kafasına 2-3 orta yaparak sağ bek nasıl orta yapar dersi verdi uygulamalı olarak. Defansif açıdan da gayet iyiydi, ki 4. goldeki ara pası da müthişti. Umarım 55'ten kurtuluruz artık.

father vic dedi ki...

umarım aydın danone cup topçusu olma özelliğini sadece uefa avrupa ligi ön eleme topçuluğuna taşımakla kalmaz ve yeteneklerini bize göstermeye karar verir.bu durumda da ardanın transfer olmasından korkmamamız gerektiğini düşünüyorum..he bi de sakatlık problemini de yenmeli..

aynı şekilde serdar eylik de öle..çok umutluyum..topu ayağında ilk gördüğüm an arkadaşlara demiştim cristiano ronaldo özentisi die.stili itibariyle baya bir andırıyor.tabi biraz da süratlenmesi ve çokça kuvvetlenmesi şart(özenti lafım yanlış anlaşılmasın benzerliğe dikkat çekmek istedim)..

bize bu kadar zevk veren takım belki izlemişizdir ama oynarken bu kadar zevk alan bi galatasaray hatırlamıyorum..bence daha da önemlisi budur aslında.

rakip zayıf olabilir evet ama bu durum umutlanmamıza engel değil çünkü takımın birçoğu rotasyon elemanından oluşturulmuştu ama müthişti..(en çok sevindirici olan da klübemizin formda ve yeterlilerden oluşucak olmasıdır)..

djemba dedi ki...

Keita hakkında bir parantez açalım, iki maçtır dikkatimi çekiyor, kendisini dikkatli izleyenler de fark edecektir, hem hücumda hem de defansta arkadaşlarını çok güzel yönetiyor. En hoş yönlerinden biri bu Keita'nın.

ugur senel dedi ki...

beyler her şeyin ötesinde sahada güzel futbolun nedenlerinden biride sabrinin olmamasıdır,bunu es gecmeyelim... bazen olanların değilde olmayanların sahada bize kazandırdıklarını düşünmeyelim..

Serhat dedi ki...

Aydın'ın Keita'ya yaptığı asistte eliyle içeriye hareketlenmesini işaret etmesi de güzel bir detaydı. Aydın'a en çok kızanlardan biriyim, umarım bu çıkışı sadece bu maçla kalmaz..

father vic dedi ki...

aydın 2.yarı sağ kanatta oynadı..aynı şekilde serdar da tobol maçında sağ kanatta da oynadı..arda ile kewell tam randımanlı olmasa da sağ tarafta geçen sezon fena olmadıklarını gösterdiler..yani kanat adamlarımız iki kanadı da kullanabiliyorlar sadece sol için değil her iki kanatta da rotasyona çok müsait..savaştan arda ile keita galip çıkcaktır ama (allah korusun)saktlık,cezalı ya da ardanın elanoyla orta sahada birlikte kullanıldıklar maçlarda da kanatlarda sıkıntı yaşamayız gibi duruyor..hele bi de sezer de gelirse of of of!!!hem kanat hem orta saha hem forvete güçlü bir alternatif kazanırız..

Empyrium dedi ki...

Eline sağlık Uğur.İlk yazıyı senden okudum.

Buarada inşallah Aydın bu sefer tutunur, bir kez olsun devamını getirir...

ugur senel dedi ki...

bu aksşama rağmen aydından ümit beklemeyin, bir kanat oyuncusu ama zor macları cıkaracak fizik gücü yok,hızlı oyuncu ama sert defans oyuncularını gececek hızı yok,yaptığı en iyi şey topu iceri cekerek ters ayağı ile iyi orta ama buda bizde oynamasına yetmez... gaza gelmeyelim yani...

os dedi ki...

4 uefa maçını baz alarak oluşturdum.

13 gol;
8 kafa
5 ayak


13 gol;
4 kornerden
4 sıfıra inip tek vuruşluk asistle oluşan gol
1 serbest vuruş asistiyle gelen gol
1 frikik
2 düzgün orta sonucu gelen goller
1 sabri


13 golden 12'si asist ile;
Arda 6 Asist
Aydın 4 Asist
Kewell - Sabri 1'er asist

Nonda - 3
Barış - 2
Baros - 2
HKB - 1
Servet - 1
M.Sarp - 1
Kewell - 1
Keita - 1
Sabri - 1

Adsız dedi ki...

Aydın hakkındaki yorumlarımı doping testinden sonraya saklamaktayım. :)

os dedi ki...

Beşiktaşlı bir arkadaşımla yaşadığım diyaloğuda yazayım bu mor formayla..

devre arasında msn'den konuşuyoruz, ben geyiklerdeyim, gelicez ezicez falan..
yok o da mor mor geyikleri yaptı..
tam o sırada kewell giriyor oyuna
diyalog şu şekilde gelişti :

- aha kewell oyuna giriyor.. ve geçen sene turuncuda da olduğu gibi, majesty de en çok kewell'a yakışmış...

// allah var, kewell ne giyse yakışır..

:))

sembolist dedi ki...

Uğur yazı yine okunmaya değer..
'Keita Lyonda kaç maç oynamış ki' cümlesini ağzına pelesenk eden Rıdvan dilmen için iyi bir gözlem olmuştur maç.Uğur Uçar-Aydın ekseninde çok güzel bir maç oldu.Bence de Aydın'ın son şansıydı ve çok iyi kullandı bu şansı.Aydın'daki gecen yıllardaki egoizmden eser yoktu,sürekli kendni yere atan Aydın'ın yerinde mücadeleci bir Aydın vardı..
Baros-Mehmet Topal-Elano eklemesiyle daha bir başka olcaktır.Maçta gözlemledğim diğer bir güzellik de,taraftarımızın maça olan yoğun ilgisiydi.(Kayserideyim,tv'den izledim)Ne yalan söyleyim bu yıl ki duyduğum heyecanı hiçbir sezon öncesi duymamıştım.
saygılar..

father vic dedi ki...

@ugur senel

'hızlı oyuncu ama sert defans oyuncularını gececek hızı yok' lafını biraz açabilir misin??sert defans oyuncular nos mu taktırıyolar acep??fizik gücünü anladım ama hız konusuna kafam takıldı

Can dedi ki...

Ben tüm yazıya katılıyorum da, şu Barış kısmına maalesef katılamayacağım. Bu maçı takımın ciddiye alması çok önemli. Ancak bir oyuncu, 3 gömlek üstün olduğu bir takıma karşı oynarken, sürekli anlamsız fauller yapmaz, her an kart görecek hareketlerde bulunmaz. Bunun adına hırs diyemeyeceğim. Kendini yere atmalarından zaten ben bunaldım. Boşa benzin yaktığını düşünüyorum. Ne Xavi, ne İniesta, ne Fabregas bu kadar koşuyor. Bu kadar çok koşup, nasıl bu kadar az katkı yapar bir oyuncu. Bir de sağ ayaklı olmasına rağmen sürekli sol ayağıyla şut çekmesi bambaşka bir konu.
Bir de Uğur konusunda kesinlikle hemfikirim. 4. goldeki ara pası, yıllardır göremedik başkalarından.

painkiller dedi ki...

9-Portugal - 29.379 - 4/ 6
10-Netherlands - 28.963 - 6/ 6
11-Turkey - 28.850 - 5/ 5

portekizi geçeriz heralde ?

umutation! dedi ki...

Barış'ın hücumda yaptığı her seçim, pas olsun, şut olsun, dribbling olsun, hepsi yanlış. Sürekli yanlış olanı seçiyor ve topu kaybediyor, vuracağı yerde vurmuyor, pas verilecek yerde vuruyor, rakip ceza sahası yakınında sırf zarar bir adam. Bence takımın hücum gücünü baltalayan en önemli adam barış o yüzden linderoth-arda-elano orta sahası çok daha faydalı olur bizim için.

pclion dedi ki...

Painkiller, günün en güzel haberlerinden biri de iki Portekiz takımının elenmesiydi dediğin gibi. Yarın yazacağım bir ülke puanı yazısı, iki haftadır bekliyorum somut bir şeyler olsun diye...

Sinan Yılmaz dedi ki...

Şahane yazı dostum, eline sağlık

tan dedi ki...

nacional bize ciksin yarin, benfica'ya da genoa gelsin soyle kazigindan. psv,ajax,herenveen ve twente de belalarini bulsunlar seribasi olmayanlar arasindan. sivas herenveen'den rovansi alsin mesela.

apaç dedi ki...

-22 ocak 2006 konya-gs

-6 ağustos 2009 galatasaray-netanya

-20 mayıs 2014 karabük-buca

dünkü bonus maçtan sonra beklediğim gibi hemen göklere çıkartılmış ama oynayacağı maç, alacağı yol budur aydın'ın.

netanya bir danone cup ekibi ve aydın da hala danone cup futbolcusu sevgili futbol dilencileri.

ha sizi üzmek istemem ama nonda da baros'tan defa kere daha forvet.

hep diyorum; baros, sadece kendisine oynayan, futbol zekası düşük, top kontrolü, ivme, teknik gibi şeylerden zerre nasiplenmemiş, doğası gereği katiyen tek forvet oynayamayacak bir kezman. hızlı forvetleriyle deplasmanda çok can yakan tita'Lı jaba'lı bir ankaraspor forveti..

gol kralı etiketiyle biraz daha böyle gider ama bu, çok uzun sürmez.

ha sürerse de 5. oluruz. sonra baros da penalti filan atıp, gol kralı olur. ardından biz de onu türkiye'nin en büyük golcüsü ilan ederiz.

galatasaray'ın semih şentürk gibi, hem oynayan, hem de oynatan bir santrfora ihtiyacı var.

sonlandırırken, serdar eylik, keita ve daha oncası için büyük insan rijkaard'a teşekkür ediyor, haldun'dan da sol beke gaziantepspor'lu ıvan'ı istiyorum.

dün gördüm, türkiye'deydi.

_____________
franco

sabri-emre g.-servet-ıvan

elano-topal-ayhan

keita-?(nonda)-arda

HK~ dedi ki...

tek kelime ile muhteşem bir takımız umarım ileriki maçlardada bu oyun devam eder skordan çok aydın ve uurun bu maçtaki performanslarına sevindim

beckham07 dedi ki...

fenerbahçeli olarak mor forma çıktğında beğenmemiştim. dün formaları futbolcuların üzerinde maçta görünce (gsnin renklerini yansıtmaması ayrı bi konu) kesin bi yargıya vardım formalar gerçekten kötü ve amatör takımların kendilerine yaptırdıkları formalara benziyor. yanlış bir seçim...

Adsız dedi ki...

danone cup futbolcusu aydın yılmaz şov yaptı. uğur epey iyi oynadı. hakan balta görevini layıkıyla yaptı. apaç bugün gelmez, beklemeyelim :))

Yasin dedi ki...

Kelimesi kelimesine katildim gördüklerime tercüman olmuş görmediklerimi de göstermiş.
Barış ile ilgili eleştirilere lafim var, oyuncunun temposu yükseldikçe vuruşlarındaki isabetin azalması, daha sağlıksız tercihler yapması çok olağandır. Tuncay, Sabri, zamanında Hakan Şükür, Hasan Şaş için yapılan eleştirilerde bu dikkate alınmalı, herkes dünkü Linderoth, Hakan Balta gibi dura dura oynasa daha iyi olur gibi görünüyor ama sahada iyi rakibin olduğu maçlar da olacak ve Barış'ın bu enerjisini çok arayacağız.

apaç dedi ki...

uğur'u niye sevmeyeyim yahu!

uğur, bu takımın altyapıdan yetişmiş, ziyadesiyle yetersiz fiziği dolayısıyla sağ beke kaydırılmış bir stoper. asla galatasaray'ın sağ bekinde oynayacak kalitede olmasa da, iyi bir kadro oyuncusu.

ve benim de sabri sarıoğlu, arda turan, emre aşık, ayhan akman'la beraber, en sevdiğim oyunculardan bir tanesi.

her yıldız ismi, sabri ve arda dışındaki tüm yerli oyuncuları sevmediğim, hatta nefret ettiğim yönünde ciddi bir sanrı var.

oysa aydın yılmaz, gökhan zan, hakan kadir balta, serkan kurtuluş, volkan yaman, aykut erçetin ve baros dışındaki tüm futbolcuları seviyorum ben.

geçen sene morgan için, değil buffon'un yedeği, ferhat odabaşı'nın bandanası dahi olamaz dedim, adamın neler yaptığı ortada.

kewell ilk geldiği gün, kötü transfer dedim. bugün aynısını tv'de rıdvan söylüyor.

meira için, tüm forvetlerin sevgilisi dedim. adam, başını taner gülleri'nin çektiği bir grup forvet tarafından arkasından su dökülerek uğurlandı.

serkan kurtuluş, daha transfer olmadan aynısından altyapıda 350 tane var dedim. bugün kendisine verilen 1.1 milyon avroluk bonservis ücreti olmasa, beylerbeyi'ne kiralacak.

ama bu sene öyle değil.

geçen sene, bu sezonu transfer döneminde kaybetti galatasaray dedim; ama bu sene öyle değil. gökhan zan dışındaki transferlerin tümü ussal.

sözün özü, ben, hiçbir futbolcuya öznel nedenlerden dolayı takmam arkadaşlar. öznel nedenlerden dolayı taparım; ama öznel nedenlerden dolayı takmam.

benim kötü dediğim futbolcu, kötüdür.

tıpkı aydın yılmaz, gökhan zan, hakan kadir balta, serkan kurtuluş, volkan yaman, aykut erçetin ve baros gibi.

Haketo Zaman dedi ki...

@ apaç,
bence sen kaleye de vj büloş'un takımdan petkoviç'i iste. futbol dilencisiymiş...

pclion dedi ki...

Arkadaşlar, pek yorum moderasyonu yapmamaya çalışıyorum ancak isimleri falan düzgün yazarsak çok sevineceğim. Bu düzeni bozmayalım bence...

Adsız dedi ki...

Sabri gibisin.Ortak noktalarınız yok değil seninle Sabri'nin.Sabri kafasıyla ayagı arasındaki alışverişi iyi değil.Seninde kafanla ve yapıcağın yorum pek iyi değil.
Futbol dilencisi diyorsunda bizlere merak ediyorum;futbol topunu alıp kaç kere top sektirdin.Ülkede zaten herkez senin gibi.Herkez hoca.Malesef dilenci olan sensin.Belki dilenirken gözlük falan takıyorsundur.Malum göremediğin pek çok şeyler var.
Danone cup oynanırken;tv'deki yorumculara benziyorsun sen.Futbol bilgin sınırlı malesef Apaç.

frank dedi ki...

baros dışındakilere katılıyorum. iyi niyetlerinden hiç şüphem olmasada diğer altı isminde galatasaray'da oynayacak seviyede olduklarına inanmıyorum. tarihin en iyi kadrolarından birisi kuruldu. kesinlikle stoper ve solbek mevkileri gözardı edilmemeli.

Adsız dedi ki...

Freiburg´lu Ömer Toprak 2 ay sonra taburcu olmus...
TD zamanlama olarak iyi yolda düsündügümüz sürede hastahane´yi biraktigini söylemis..

PCLION ilgini ceker diye buraya yazdim..

MBC

Adsız dedi ki...

bu sene bizim maçların hemen hepsi üst biter.dün ben onu gördüm.

Sade dedi ki...

Merhaba, güzel bir yazı olmuş sevgili Ugur, her zamanki gibi.

Ben Ali Samiyen'deydim. Hemen hemen tüm tribünler dop doluydu. Tur zaten geçilmiş, belli ama taraftar da gazı yemiş bes belli! Transferlerden memnuniyet kulaklarda yankılanan! Sevgi seli; A.K. Keita, Leo Franco, H. Kewell, Büyük Kaptan Arda Turan,...

Maç başlamadan önce Leo Franco'nun yumruk şovuna bayıldım. Gülmekten kırdı geçirdi bizi. Yumruk şovu 2 saniyede öğreten de (taraftarın her zor durumda laf sokmak için kullandığı fanatik Glatasaray'lı) Sabri idi. Güzel bir görüntü oldu.

Maç başlamadan zaten karnaval havası vardı Tribünlerde, yüzler gülüyor, neşeli espriler ardı ardına patlıyordu. Böyle olunca da, yine tanımadığım ama Galatasaray'lı olmasından dolayı tanıştığım yeni arkadaşlarım oldu.

Özellikle maçtan önce yapılan ısınma hareketleri o kadar çok hoşuma gitti ki! Uzun süredir gerçekten de böyle bir ciddi, reel, yararlı ısınma hareketlerini izlememiştim. Bence Rijkaard ve Ekibi gerçekten de büyük bir nimet! Sadece bu konu hakkında bir yazı yazmanı çok siterim. Ne de olsa sen az çok antremanlarıda izleme fırsatı buluyorsun görebildiğin farklılıkları bizimle paylaşmanı isterim.

Nazar deymesin, Takımdaki hava harika! Fazla detaya gerek yok. Maşallah yeterli!

Maç öncesi Keita'ya yapılan tezahuratlar ve doğum gününün kutlanması Galatasaray taraftarının vefasını ve sevgisini gösterdi. Keita'nın her yumruk şovunda giderek artan bir motivasyonu vardı ve taraftarın O'nu sevdiğini oldukça hissetti. Kondisyonunun tam olmadığı çok bariz belliydi ancak yinede çok güzel hareketler yaptı. Akıllı ve yaratıcı bir futbolcu olduğunu tüm herkese bence kanıtlamak adına baya bir ip uçunu gözler önüne serdi.

Oyuncuların performansları hakkında ve maç hakkında zaten sen yazmışsın ama bende şunları ekleyeyim;

Uğur Uçar ve Emre Güngör maç eksiklerinin olduğunu bas bas özellikle ilk 10-15 dakika hissettirdiler. Özellikle Emre çok heyecanlıydı.

Tobias L. ise gerçekten de bu takımın defansif orta sahasında oynamayı fazlası ile hak ediyor. Umarım tamamen iyileşir. O'nun sayesinde oyunu çok geriden yönlendirmeye başalayabiliyoruz. Defansı ve orta sahayıda adeta bir maestro gibi yönettiği gibi canla başlada yardım ediyor. Gerçekten üstün bir oyun zekası var. Bu maçtada kondisyon yönünden zaman zaman düştü. Dişli bir rakip için henüz erken gibi.

Aydın ve Nonda için ilaç gibi bir maç oldu adeta! Olumsuzluklardan falan bahsetmeye gerek yok. Herşey çok güzeldi.

Adsız dedi ki...

Aydın 1 maç süper oynadı diye kimseyi kapak falan yapmaz.Senelerdir dökülüyordu Gsnin en kötü futbolcusuydu son senelerde.İnş böyle oynar ama kimse kapak olmaz.Bir adam 30 maç görev alıp hiçbir şey yapmamışsa 31.maçında süper oynamışsa kimseyi kapak yapamaz.Mükemmel bir maçtı.Aydın'ın yaptığı 3 asist de kolay asistler değildi bu arada.Nonda zaten ligin en farklı forvet oyuncusu.Göze hoş gelen bir forvet oyuncusu

Adsız dedi ki...

Apaç ne içiyorsan bize de ver, kafalar roket.

Adsız dedi ki...

Futbol cühelası...Akıllara zarar...

Bulut dedi ki...

Hocam asıl bahsedilmesi gereken noktalardan biri de Tobias'ın muhteşem oyunu. Eğer Barış o bölgede o kadar rahat oynayabildiyse ve çıkıp gol atabildiyse bunda Tobias'ın büyük katkısı var. Çünkü takım o çıkana kadar 4-1-2-3 gibi oynadı ve tüm topları o oyuna sokup, sürekli oyunun yönü doğru olarak değiştirdi. İlk toplara bastı ve inanılmaz iyi oyuna soktu topu. Çıplak gözle ilk defa seyrettim Tobias'ı Sion maçından sonra, ve kesinlikle bu takımın Topal dahil ilk ön liberosu veya çapası o olmalıdır diyorum.

Adsız dedi ki...

tobias iyide yine sakatlanmış adam şaka gibi.

Spooky dedi ki...

tobias ameliyat olacakmış yine...
ağlıycam

Adsız dedi ki...

Ha bu arada birilerine kafa takıyıp eleştirme huyundan vazgeçmeli millet.Barış daha napıcak ya,ne diye eleştirilir bu adam.Her şeyi Barış mı yapacak şutu da kötü atıversin.Oynamayan sabri bile eleştirilmiş şurda.

Uğur dün 2 kez geriye dönemedi ve müsait pozisyonda orta açamadı bunları dün sabri yapsaydı maçın en kötüsüydü.
Yinede uğur da emre güngörde ilk 11 oyuncu olmanın sinyallerini verdi ama yinede 5-6 hafta orası sabri'nindir.
Barış barış barış barış barış barış.Vasat oynasan bile mutlaka 1 maç içerisinde çok iyi işler yapıyosun

Bulut dedi ki...

Yuh yani bukadar şansızlık mı olur . Başka da bişey demiyorum.

Adsız dedi ki...

Uğur 1.5 seneden sonra ilk defa 90 dakika oynadı ve bir bek nasıl olmalı herkese gösterdi. Zaten o lanet konya maçı olmasa çoktaaaaan Sabri'den kurtulmuştuk. Allah sakatlıktan korusun der ve kendisine "ilk 11 değil anca kadro oyuncusu olur" diyen arkadaşa selam ederim.

Skywalker dedi ki...

Futbolun yanında taraftarımızın büyük bir senkronize sorunu yaşadığını gördük tezahüratlar sırasında. Bunun sebebinin ultrAslan'ın Eski Açık'a geçmesi olarak değerlendiriyorum. Eskiden üniversiteli gençlere ev sahipliği yapan Eski Açık şu anda ocak gibi. Her yerde bir reis varmış okuduğuma, duyduğuma göre. Kapalı'da kalsalardı keşke. "Bağırın lan"cılar da artmış.

Related Posts with Thumbnails