Caner Erkin & Galatasaray

Şu ligde dengeleri değiştirebilecek düzeyde kaç yerli oyuncu var deseniz en fazla 4-5 oyuncu derim ve bunların içinde mutlaka Caner Erkin'i de sayarım. Bu kadar etkili ve çok yönlü bir sol ayak kolay bulunacak türden bir yetenek değil, zaten buralarda izlemeye bile fırsat bulamadan genç yıldız koleksiyoncusu CSKA tarafından iyi bir bonservis ücretiyle transfer edildi Caner. Yurt dışına oyuncu ihracı konusunda nerde durduğumuzu düşünürsek göründüğünden çok daha önemliydi bu transfer, Caner'in yeteneklerinin ne kadar etkileyici olduğunu göstermesi açısından.

Aslında Caner Erkin'in Türkiye'ye dönüşünün gündeme gelmesi yeni bir haber değil, en azından beklentilerin bu yönde olduğunu Rusya'daki yabancı kontenjanı düzenlemesi haberi geldiğinde yazmıştık. Mart ayında yazdığımız yazıda şöyle demişiz;

"CSKA'nın Caner Erkin için Manisaspor'a ödediği 4 milyon euro transfer bedelinin esnekliği kısıtlayacaktır ancak yerli piyasasındaki ciddi rekabet bu civarda bir bonservisi ödemeye hazır kulüplerin olmasını sağlayacaktır. Senaryo işini biraz abartırsak er ya da geç büyük liglere kapağı atacak olan Arda Turan sonrası dönem için sol kanat rotasyonu adına hedef oyuncu olabilir Caner, çok da iyi olur."

Öncelikle bu hamlenin Galatasaray'dan gelmiş olmasına gerçekten sevindim, onu söyleyeyim. Galatasaray bence ligin en değerli sol kanat rotasyonuna sahip takım, Beşiktaş ve Fenerbahçe bu kadar iyi bütçelerle ve yerli rotasyonu sıkıntısıyla transfer dönemine girmişken böyle bir girişimi ben bu iki kulüpten beklerdim, daha doğrusu bekliyordum. İki takımın da iç piyasaya yoğunlaşması ve bütçelerinin büyük bölümünü bu yönde harcamaları transferlerde kalite kadar fiyat/performansa da önem veren Galatasaray'ın Caner Erkin için girişimde bulunmasını sağlayacak ortamı hazırladı.

Ben yine de bu transferin 4 milyon euro'dan aşağı bir bedelle biteceğine inanmıyorum, onu söyleyeyim baştan. Yanlış hatırlamıyorsam CSKA, Manisaspor'a 4 milyon euro bonservis ücreti ödemenin yanında gelecek transferinden %25 pay da vereceğini taahhüt etmişti, yani toplamda 5 milyon euro'ya tekabül eder bu teklif. 21 yaşındaki milli düzeyde bir oyuncuyu rotasyonda düzenli kullanmıyor olsalar dahi zarar ederek elden çıkarmak istemeyeceklerdir. Bu sebeple çok uygun bir bonservis bedeliyle gelme ihtimali yok Caner'in, onu almak isteyen kulüp bir şekilde elini cebine atmak zorunda. Caner açısından problem çıkacağını sanmıyorum, zaten Galatasaray'la kendini Avrupa vitrininde gösterme adına yeni bir şans elde edecek, özellikle burda oynayarak elde edeceği Rijkaard referansı ilerde ona daha büyük liglerin kapısını açma şansını da getirebilir. CSKA'da düzenli olarak oynamaması da bir başka önemli etken elbette.

Peki Galatasaray'a gelirse nasıl bir rolde görürüz Caner'i? Sol bek mi, sol açık mı, yoksa ön bölgenin yedekleyicisi mi? Kısaca 'hepsi' dersek hiç de abartmış olmayız bana göre. Galatasaray'ın savunma düzeninde Hakan Balta'nın ne kadar önemli bir rol üstlendiğini biliyoruz ve onu yerinden etmek için sadece ofansif yeteneklerin yeterli olmayacağını görmek için kahin olmaya gerek yok. Oynayamayacak durumda olduğu ya da stoper rotasyonuna geçtiği dönemlerde sol bekte forma giyecek bir oyuncuya ihtiyacı var Galatasaray'ın ve bu ihtiyaç toplamda 10 maçı geçmeyecektir. Geçtiğimiz sezon bu sayı son dönemde yaşanan stoper kıtlığında Hakan'ın o bölgeyi doldurmasıyla baya bir artmıştı ve Volkan Yaman'ın o oyuncu olmadığını yeterince tecrübe etmiştik. Caner'in ilk katkısı bu olacaktır Galatasaray'a, başka işleri görürken Hakan'ın arkasını düşünmememizi sağlayacak bir yandan. Onun oynadığı maçlarda da sağ tarafta Uğur Uçar görev alabilir vs. ama bu detaylara transfer gerçekleşince göz atsak daha iyi gibi.

İkinci ve en önemli rolü ise Arda Turan'ın hem sol hem de ortadaki görevini layıkıyla yedekleyecek bir oyuncu olması. Arda hem Galatasaray'da, hem milli takımda hemen her maçta görev alan bir oyuncu ve zaman zaman bu sebeple form grafiğini her daim zirvede tutmakta zorluk yaşayabiliyor. Bu seneye gerçekten harika başladı ancak onun arkasını dolduracak bir oyuncuya da ihtiyaç olacak ve bu oyuncunun yerli olması Galatasaray'a çok farklı seçenekler de sunacak. Caner Galatasaray'a gelirse beklenenin aksine ön bölgede sol bekten daha fazla süre alacaktır bana göre.

Kısacası rotasyonu her yönüyle tamamlamak için doğru bir transfer olur Caner Erkin, Arda Turan'ın olası transferi sonrası onun rolünü doldurabilecek en iyi yerli alternatif de kadroya katılmış olur. Bir de Sercan Yıldırım sesleri son zamanda yükseliyor, eğer uygun maliyetle bitirilebilirse Galatasaray tarihinin en iyi kadro yapılanmasına doğru yelken açabilir takım. Yine de beklemek lazım tabii, daha fazlasını konuşmak için çok erken...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

25 yorum:

Fatih dedi ki...

caner'i, guti'yi, onu bunu gectim su sercan gelse baska bir transfer beklemem daha. gecen hafta kasimpasa'ya attigi golu izledim, o topu oyle durdurup defans adaminin mudahale etmesine firsat vermeden gol yapmak buyuk basari. yetenek, her turlu buyuk yetenek.

Sade dedi ki...

Rotasyon oyuncusu için 4 milyon euro çok değil mi?! Hele ki takımının yabancı kontenjanı sebebi ile göndermeği düşündüğü bir oyuncu için!

Birde Caner sol bek rotasyonu için düşünülüyorsa bu gerçekten yazık olur zaten de oynamaz o bölgede! Oynarsa da yazık olmaz mı? Caner, sol açık/sol kanat/sol forvet neyse oynar ama böyle bir oyuncuya sol bek yakıştırması yapmak bence futbolcuya yazık etmekten başka birşey değil! Artı birde Sabri'nin düştüğü duruma düşmemesi için bir sebep bile kalmaz. Caner'den bek olarak ne Volkan'dan ne de A.Erdem'den daha iyi bir performans beklemek hayalcilikten öte değil!

"Yok hayır öyle değil!"; Esas senin ikinci önermende ki gibi bir sebebe binaen alıcı isek, ona pek sözüm yok, dönerli huçum hattında forvet ve ya sol açık gibi oynayabilir. Arda'yı da en iyi yedekleyebilecek oyuncuların başında geliyor.

Neyse, F.Rijkaar bilir işini... İşte bunu diyebileceğimiz bir teknik direktörümüz varya en keyiflisi bu...

M.T dedi ki...

Caner bize geçen sene verdiği röportajda Fenerbahçeli olduğunu belirtmişti.

Vandir dedi ki...

@sade: yorumunda A.Erdem i görünce aklım bir an Arif'e gitti, ne oluyoruz dedim

eğer CSKA nın sorunu yabancı kontenjanıysa ve fiyat kiralama opsiyonu düşünülebilir.

Ancak ben artık basında gördüğümüz haberlerin yem olduğunu düşünmeye başladım. Yani eğer insanlar konuşuyor bloglarda yazıyorsa pek o transfer olmaz diye düşünüyorum.

Alper Öcal dedi ki...

Caner'in Zico ile kapışmasının sebebi sol bek oynatılmasıdır. Sol bek oynayacağı takıma gitmez Caner.

Bursa yazıda geçen Galatasaray'ın teklifini elinin tersiyle itti. Fenerbahçe'nin 5,5 + Uğur önerisini de.

7,5 cash istiyorlar. Verirse Fenerbahçe verir bu parayı. AY'nin de özel ilgisi var Sercan'a. Bırakmaz başka bir kulübe.

sembolist dedi ki...

Haldun Üstünel el atmışsa bence bu transfer biter..
Hakan Balta'nın yedeği yok.Hem bu kanada hem de orta sahaya birer futbolcu alınarak transferi kapatırız.

apaç dedi ki...

gelsin.

orta sahayı geçen, servet'ten başkasına da pas atabilen, yenik olduğumuzda oyuna çıkan, soğukkanlılığı dışında da bir özelliği bulunan, risk alan, hızlı, çağdaş bir sol bekimiz olur.

hkb de olması gerektiği yer, stopere geçer.

bu kadar haksız kazanç yeter.

adnan başkan duy bu sesi.

muasır bir sol bek al, hkb'den kurtar bizi.

Adsız dedi ki...

caner'e gerek yok.alpaslan'ı nerde oynatıcaz?

feetdeep dedi ki...

Transfer sezonunun bitmesine 10 gün kaldı. bu transferler bu kadar sğrece gerçekleşebilecek mi acaba?Diğer kulüpleri bilmem ama bence GS tranfer yapmayacak.

sunshine dedi ki...

Bence sercan ve caner transferi astarı yüzünden pahalı transferler.Hele sercan transferinde bahsi geçen paralar inanılmaz.
Caner Erkin in alparslandan fazlası olduğunuda düşünmüyorum.Kaldıki sol bek değil.Karşısındaki sabriye verip veriştiren biz şimdi çakma bi sol bek için para saçmaya çalışıyoruz.
En garip olanda şirketleri birleştirmeye para yok diye ağlanan yönetimin bu kadar transferlere girişebilmesi.Floryada gömü falan buldular heralde.Ben artık transer istemiyorum.Çünkü zaten türkiyenin açık ara en kaliteli kadrosuna sahibiz.Avrupa ligi içinde aynı şey geçerli.Barcelona olmaya çalışırken gittikçe real madrid oluyoruz.

PENALTY dedi ki...

Caner sol bek değildir. Sol bek falan da oynayamaz. Nokta. Galatasaray'da da işi yok.

Adsız dedi ki...

İsmaile 6.5 milyon euro veriliyor sol bek oynuyor Hakan gibi müthiş adamı kesebilirmiş deniyor da Caner mi sol bek oynayamaz.Canerle İsmailin defans olarak ne farkı var.Gayet de iyi oynar ama yedek olacağı kesin.Gelsin iyi olur

PENALTY dedi ki...

@ Adsız;

Onu ancak Beşiktaş söyleyip onlar veriyor 6.5 milyon euroyu. Söylenen herşeye de inanma bence. İşin teknik kısmına gelince, Caner hiç bir dönem sol bek oynamamış, zaten fizik olarak da bek oynamaya müsait değil. Tamam, koyarsın sol beke oynar ama ondan sonra Sabri'ye yaptığın eleştirilerin on katını Caner için yapmaya başlarsın ki Sabri Caner'e göre kat kat güçlü bir futbolcu. Yok efendim ters kademeye giremiyormuş da yok efendim kafa toplarında zayıfmış da yok efendim pozisyon almasını bilmiyormuş da yok efendim stoperin kademesine girmeliymiş de şeklinde uzar gider bunlar.Bilmem anlatabildim mi? Yani bu birazda Arda'ya sol bek oynatmak gibi bişey.

apaç dedi ki...

caner profesyonel kariyerinde 100 maç oynadıysa bunun 50'sini sol bek olarak oynamıştır.

arda'nın da azımsanmayacak bir sağ bek geçmişi vardır. her ne kadar biz bilinçli futbolseverler ersun'a, boş bir efsane desek de bu konuda hakkını yememek lazım.

fizik olarak evra'dan yetersiz değil, caner. hızlı, teknik ve iyi orta yapabiliyor.

biraz işlenir, biraz üzerinde durulursa 10 numara sol bek olur, biz de hkb'den kurtuluruz amin.

apaç dedi ki...

kapalı alttaki yer yer boşluklar var ya..

işte caner gelirse, tümüyle dolar o tribün.

çok kişi biliyorum, önümde hkb oynayacak diye gitmiyor maçlara.

seyirci stadtan kaçıyor.

hep bu stoper kılıklı bekler yüzünden.

italya'nın bu hale gelmesinin sebebi de bu çağ dışı bekler zaten.

grygera'ların, mellberg'lerin bek oynadığı bir lig 5000 ortalamaya mahkumdur.

o yüzden bir dizi önlem almamız; tayfun cora, hakan kadir balta tipi bekiyaneleri futbolumuzdan uzak tutmamız lazım.

gün gökhan gönül'lerin, ismail köybaşı'ların günüdür.

hkb tipi beklik taslayan stoperlerin değil!

Adsız dedi ki...

'apaç'la koridor bek'..günün birinde bir kanal satın alırsam, ilk çıkartacağım adam sen olacaksın apaç.'koridor'u, muasır da yapabiliriz, isim konusunda esneğim. yeter ki 'he' de sen. :)

adam gibi adam AKDEM dedi ki...

sağada solada bir tane gökhan gönül bulmalıyız.ben iki bekimizide yetersiz buluyorum açıkcası

frank dedi ki...

sağa niye adam alıyoruz yahu. hem uğur hem de sabri var orda. zaman zaman barış da sağ bek oynayabiliyor. belki de kadromuzun en alternatifi bol yeri sağ bek pozisyonu. elimizdeki futbolculara haksızlık etmeyelim lütfen.

fizikalibilitesice dedi ki...

Sözlükteki eblek yazarlar gibi herkesin kendi gibi düşündüğü izlenimi yaratmaya çalışıyor bu apaç.Başkanlar taraftarın sesini duyacak olsa ilk hangi futbolcuya yol verileceğiniz,tribünlerin şu takımda ilk hangi oyuncuya tepki koymaya hazır olduğunu ve geçmişte kime o tepkinin koyulduğunu adı gibi biliyor halbüse.

caner gelsin,sol çizgi için güzel bir yedek olur,yararlı olur...

Adsız dedi ki...

Caner gelsin. sol bekten çok Ayhan'a alternatif olur gibi. Hatta kesebilir. Nuri ile beraber ofansif ortasaha oynuyorlardı, Ümit milli'de. Biri ön libero oldu diğerini sola kaydı. Caner'de her türlü ön libero olur. Gelsin gelsin; Ayhan'ın yaşı da ilerliyor.

commenachi dedi ki...

son haberlere göre volkan yaman büyük ihitmal eskişehir'e gidecekmiş. bu durum transfer ihtimalini de kuvvetlendiriyor aslında. alınırsa gerçekten iyi olur. çünkü uğur beyin de dediği gibi sol şeridin tamamında oynayabilir.

Taylan Özgür Topçuoğlu dedi ki...

alpaslan dan umutluydum ama pek bir şey çıkmadı caner de alternatif olarak güzel olur alınırsa




http://yetenekavcisi.blogspot.com/2009/08/elanonun-galatasaraydaki-ilk-frikik.html

Elano'nun Galatasaray'daki ilk golü...

Adsız dedi ki...

Pclion(Uğur) transferler hakkında bir haberi olmuyor mu hiç :) duyum falan gibi :)

pclion dedi ki...

Adsız, kulağımıza geliyor bir şekilde ama ben ne zaman buraya bir şey yazmaya niyetlensem o transfer gerçekleşmedi, Ferhat bile gelmekten vazgeçti. :) O yüzden imzalanmış sözleşmeyi görsem bile yazmamaya karar verdim bloga. Zaten ağır bir sorumluluk bloga transfer haberi yazmak, insanlar sizi yanlış yargılayabiliyor gerçekleşmeyince.

Her duyduğunu, okuğunu transfer haberi diye yazan 'transfer blogları'ndan da pek haz eden biri değilim kendi adıma, o sebeple yazmayı da sevmiyorum. Böylesi daha iyi, transfer haberi için değil de gelen oyuncunun değerlendirmesini okumak isteyenler gelsin bu bloga, o kafi...

Spooky dedi ki...

Uğur merhaba, programı izledim çok güzeldi ve ilkine göre daha akıcıydı. sebeplerini yazdın zaten. atahan'ı göremiyoruz programlarda, atahan yalnız futbol'da da olacaktı bildiğim kadarıyla?

Related Posts with Thumbnails