Genç Oyuncu Raporları #12: Aydın, Gökhan & Batuhan

Galatasaraylılarla başlayalım bu yazıya. Hem Netanya maçında, hem de Gaziantepspor maçında en dikkat çekici oyuncularımızdan biri Aydın Yılmaz'dı şüphesiz. Özellikle Netanya maçındaki performansı büyük beğeni toplamıştı ve verimli oyunu onunla ilgili yüksek beklentileri tekrar açığa çıkardı. Netanya maçı yazısında da belirtmiştim, beklentileri fazla yüksek tutmak hem hayal kırıklığına yol açar, hem de oyuncuya haksızlık olur. Ondan Messi performansı bekleyenler doğal olarak cevap alamadı Gaziantepspor maçında, bu çok da doğal. Beklentileri bu kadar kolay revize etmemek lazım. Aydın Yılmaz'ı sıkça eleştiririm burda, bence yeteneğini kullanamaması tamamen mental sorunlardan kaynaklanan bir oyuncudur ve asla Arda Turan seviyesinde bir gelişim beklemiyorum ondan. Ancak yine de aklını futbola verebildiği zaman fark yaratabileceğini, Galatasaray'a faydalı olabileceğini gösterdi bizlere ve bu motivasyonda Frank Rijkaard'ın büyük payı olduğunu görmek zor değil. Kanat-forvetli sistemin yedekleyicilerinden birisi de Aydın Yılmaz olacak gibi gözüküyor an itibariyle.

Aslında bu sezon takımda kalabileceğini düşündüğüm genç oyunculardan birisi Erhan Şentürk'tü. Hem merkez forveti, hem de sağ forveti yedekleyebilecek bir oyuncu olduğundan Frank Rijkaard'ın kadroyla ilgili düşüncelerinde yer bulabileceği fikrindeydim ama kamp döneminde kendini yeterince gösterememiş anlaşılan Erhan Şentürk. Çok üzüldüğümü söyleyemem zira onun için mevcut en iyi olasılık tekrar Diyarbakırspor'a kiralanıp Süper Lig'de şans bulması olacaktı, o da gerçekleşti zaten. Duyduğuma göre ilk maçında iyi bir oyun ortaya koymuş ama izleme şansım olmadı henüz. Bu sezon daha fazla göz önünde olacak ve birçok kez 90 dakika izleme fırsatı bulacağız. Galatasaray'da kalıcı olmak istiyorsa zaten önce bu seviyede yeterliliğini ispatlamak zorunda, Arda Turan ve Uğur Uçar örneklerinde olduğu gibi.

Galatasaraylılardan bahsetmişken son bir not ekleyeyim. Galatasaray'dan Gaziantepspor'a transfer olan altyapı çıkışlı Gökhan Öztürk'le konuşma fırsatı buldum. Lisans işlemlerindeki problem sebebiyle 18'e alınamamış, taktik çalışmada ilk 11'de yer almasına rağmen. Bölgesindeki rekabeti sordum, Murat Ceylan'ın sağ tarafa yakın oynatıldığını, kendisinin ilk 11'de oynamasına engel olmadığını söyledi. Zurita'nın form düşüklüğünü de düşününce Gökhan'ın orta sahada bir şansı olduğunu düşünüyorum açıkçası. O da sezon boyunca takip edeceğimiz oyunculardan biri olacak.

Batuhan Karadeniz futbol gündemini bir süredir meşgul ediyor. Aslında ayrı bir yazı yazmak istiyordum onun için ama bir türlü denk gelmedi. Yeri gelmişken üç-beş cümle bir şeyler söylemek istiyorum. Ne kadar arıza da olsa, ne kadar antipatik de olsa ligin en iyi ve en kaliteli forvetlerinden birisi Batuhan Karadeniz. Geçtiğimiz sezon 6 aylık bir dönemde Eskişehirspor'a neler kattıklarını gördük ve neredeyse ilk Süper Lig deneyiminde yaptı bütün bunları. Batuhan hiçbir zaman akıllı bir oyuncu olmayacak belki ama böyle bir yetenek elinizde varken faydalanmanız gerekiyor. Karakterli sporcu olmak belki önemli ama her şey değil, Avrupada da bu tip örnekler görmek mümkün. Trabzonspor'un ilgilendiği söylentileri çıkıyor ki bence Trabzonspor'u bu hamle şampiyonluk yarışında çok iddialı bir konuma getirir. Geçen sezonun en çok gol kaçıran takımına gelecek bir Batuhan takımın bir seviye daha yukarı çıkması anlamına gelir. Alper abiyle de konuşmuştuk Batuhan konusunu, o zamanlar Fenerbahçe'nin Batuhan'la ilgilendiği bilinmiyordu. Geçenlerde yazmış o da, çok da iyi bir özet olmuş. Şurdan okuyabilirsiniz.

Raporu açıklanan ümit milli takımla kapatalım. Genel hatlarıyla bildiğimiz isimler ancak dikkat çekici tercihler de yok değil. Serkan Şahin ismi önemli bu noktada zira İsviçre milli takımıyla çok ciddi bir çekişme yaşanmıştı Serkan için ve geçen raporlardan birinde yazdığımız gibi son olarak Türkiye'yi tecih ettiğini açıklamıştı. Udineseli Ergün Berisha'yı hiç tanımıyorum, maçı izleme fırsatı bulursam takip etmek istediğim isimlerin başında o geliyor. Kadronun tamamı aşağıda;


Kaleciler: Volkan Babacan (Fenerbahçe), Sinan Bolat (Royal Standard de Liege), Onur Recep Kıvrak (Trabzonspor).

Savunma: Fatih Serkan Kurtuluş (Galatasaray), Serkan Şahin (FC Basel), Serdar Aziz (Bursaspor), Muhammet Aykut Demir (Gençlerbirliği), Abdullah Karmil (Trabzon Karadenizspor), Emre Özkan (Beşiktaş), Ferhat Bıkmaz (Sivasspor), Özgür Çek (Ankaraspor).

Orta saha: Tunay Torun (HSV Hamburg), Aydın Yılmaz (Galatasaray), Soner Aydoğdu (Gençlerbirliği), Ergün Berisha (Udinese), Murat Ceylan (Gaziantepspor), Jem Karacan (Reading FC), Necip Uysal (Beşiktaş), Eren Albayrak (Bursaspor), Umut Koçin (Kayserispor).

Forvet: Burak Çalık (Altay), Tevfik Köse (Bayer 04 Leverkusen), Deniz Yılmaz (Bayern Münih).

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

9 yorum:

Spooky dedi ki...

Diyarbakırspor maçının canlı anlatımını dinledim. Aynı zamanda özetleri de izledim. Bir iki etkili pozisyona dahil oldu Erhan. Hem oyunu başlatan hem de ceza sahasında topla buluşan oyuncu olarak. Ziya Doğan'ın sistemi onu zorlayabilir. Dikkatle takibe devam...

Bir not da benden Oğuz Sabankay ile ilgili. Abdullah Avcı bugün Lig TV'de konuşurken konu açıldı. "2-2.5 sene maç yapmamanın etkisi var üzerinde fizik olarak çok yetersiz. Onun bölgesinde 5-6 oyuncu var. Rekabete girmesi lazım. Formayı kapabilir belki" dedi. Sanıyorum bu sezon işi zor ama Abdullah Avcı Oğuz'u yakından tanır belki bunun olumlu etkisi olur.

emosimo dedi ki...

yaa bu tevfik köse artık patlasın patlayacaksa...

Adam U17 Dünya Şampiyonası'nda yarı final oynayan takımın en göze batan oyuncusuydu ama hala bekliyoruz biz de....

EBelener dedi ki...

ya abiler bende nacizane bişi söylemek istiyorum bu aydın ve diğer genç futbolcular ile ilgili. biz aydına kızıyoruz , belki hepimiz inanıyoruz onun futbol yeteneğine o yüzden kızıyoruz. ama bir de şöyle bir şey. arda turan euro 2008'e kadar iyi bir futbolcuydu ama orda patlamayı yaptı. yani kalli'nin ya da başka bir hocanın elinde değil fatih terim'in elinde. geçen sene ise skibbe ya da kaptan bülent arda'nın futboluna hiç bişi katmadı. Aydın'da kalli ve skibbe ile alıştı hiç bişi vermedi ona bu hocalar. ama bir ara kiralık olarak istanbul belediyeye gitti ve eğer yanlış hatırlamıyorsam milli takıma kadar yükseldi. bence aydın geçen sezon hatayı gene kiralık olarak belediyeye gitmemekle yaptı. tamam bu genç oyunculardan bir şeyler bekliyoruz , ama onların başına getirdiğimiz hocalarda kalli, skibbe, hatta gerets olursa (kadıköyde ferhat ve uğur'u yem etti bence) bu oyuncuların gelişimide olmaz bence. Frank Rijkaard ve Neeskens'in gelişi bu yüzdende çok önemli bence. bu isimler futbolcuya değer katacak hocalar.

Gala's dedi ki...

aydın ümit milli takımda gl atmış bu arada..

Adsız dedi ki...

valla batuhandan bir şey olacağını sanmıyorum, kendisi pazartesi günü bodrum kuum otelde elinde sigarasıyla ukalaca etrafına bakınıyordu, kimsenin yaşam şekli beni ilgilendirmez, malesef anlamıyor ki böyle yaşadığı sürece hayat aynı devam etmeyecek !

kuzen larry dedi ki...

Tevfik Köse G.Antep e kiralandı diye okumuştum bir yerde, aslı yok sanırım.

Gala's dedi ki...

Tevfik Köse Leverkusen e giti. Bonservisi ile..

alperensaylar dedi ki...

bu arada özgürcan da sanırım rize'ye kiralık verilmiş. umarım lig a oyuncusu olma yolunda değildir.

father vic dedi ki...

http://boszamangecirgeci.blogcu.com/ozgurcan-ozcan-caykur-rizespor-da_49193161.html

özgürcanın rize transferi hakkında

Related Posts with Thumbnails