Manu - CSKA - Beşiktaş - Wolfsburg

Aslında kura çekimi Beşiktaşlı arkadaşların pek beklemediği biçimde şanslı bir grubu seçerek başlamıştı Beşiktaş için ama Beşiktaş'ın son torba şansı yine devreye girdi ve bütün beklentileri alt üst etti. 4. torbadan Almanya şampiyonu çekmek, üstelik geriye çekilebilecek sadece APOEL, Zürih ve Haifa kalmışken.

Manchester United, CSKA Moskova ve Wolfsburg. Aslında geçtiğimiz senelerde Türk takımlarının karşılaştığı gruplardan çok farklı değil ve gruptan üçüncü, hatta ikinci çıkma olasılığı mevcut Beşiktaş'ın. Yine de 'Yeni Şampiyonlar Ligi'nin nimetlerinden faydalanamayan tek 3. torba takımı olmanın Beşiktaş için iyi olmadığını söylemek mümkün. Beşiktaş bir kurayla cebindeki üçüncülüğü kaybetti ve bunu kazanmak için savaşmak zorunda kalacak. Beşiktaşlı arkadaşlarımıza Barcelona-Inter-Debrecen'li grup mu, yoksa Manu-CSKA-Wolfsburg'lu grup mu deseler ben eminim ki ilk seçeneği düşünecek arkadaşlar çıkacaktır. 4. torbadan gelen takımdan en az 4 puan alacak durumda olmalıydı Beşiktaş, şimdi bunu Almanya şampiyonuna karşı yapmak durumundalar.

Alttaki yazıda belirttiğim gibi 1. torbadan Bayern, Milan ya da İspanyollardan birini seçebilmek önemliydi zira bu Beşiktaş'ın 2. ve 4. torbadaki güçlü ekipleri pas geçmesi demekti. Bayern-Real Madrid gibi üst düzey bir eşleşme olmasına rağmen Beşiktaş'ın A grubunu seçmesini istemiştim en kötü üçüncülüğü sağlama alması adına, üzüldüm açıkçası. Sezona şimdiden iki takım kaybederek başladık ve Şubat ayına bir takımı şimdiden bırakabilmek harika olabilirdi. Rakiplerimizden Portekiz ve Hollanda'nın böyle bir takımı olduğunu da düşününce.
  • Besiktas JK - Manchester United FC
  • CSKA Moskva - Besiktas JK
  • VfL Wolfsburg - Besiktas JK
  • Besiktas JK - VfL Wolfsburg
  • Manchester United FC - Besiktas JK
  • Besiktas JK - PFC CSKA Moskva
Fikstür yukardaki gibi, benim tercih edeceğim cinsten bir fikstür değil. Son hafta içerde bir Manu maçını herkes tercih ederdi tahminim, ilk maçtan Manchester United'la girmek pek hoş değil. Zaten Salih de benzer şeyler söylemiş, şurdan okuyabilirsiniz. Yine de şöyle bir baktım da ilk üç haftadan çıkaralacak iki-üç puan bile Beşiktaş'ı son üç haftada gruptan çıkacak duruma getirebilir. Ümitleri çöpe atmamak gerek en baştan...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

9 yorum:

Spooky dedi ki...

Beşiktaşlı arkadaşlar tabii ki şanslarının kulaklarını çınlatıyorlar.
4. Torbanın en zor takımını çekmiş olabilirler ama bana göre bir Doğu Avrupa takımı da fiziksel açıdan onları zorlayabilir hatta İnönü'de bir puan alıp gidebilirdi. Wolfsburg güçlü bir rakip ama ummadık taş(örneğin Unirea) baş yarabilirdi. Ciddiye alıp Almanya'da taraftar desteğiyle sürpriz yapabilirler. Armin Ven başarılı bir hoca ama Wolfsburg'u yaratan adam artık başlarında değil.

4. Torba onları üzse de 2. Torba mutlu etmeli. CSKA, Alkmaar ve Rangers 2. Torba takımları arasında bir alt seviye olanları. CSKA'nın Zhirkov'suz olduğunu ve sorunlar yaşadığını unutmamak lazım. Bunlar avantaj, öte yandan Zico'nun hiç şans verilmediği halde Fenerbahçe ile yakaladığı başarıyı da unutmayalım. Tam bir turnuva takımı gibi oynadılar, şansları da vardı ama çeyrek finali gördüler. CSKA da benzer işler yapabilir...

ManU'yu değerlendirme dışı tutarsak. Beşiktaş'ın alabileceği 12 puan var. CSKA'dan 6 puan almayı hedeflemeliler. Wolfsburg'dan 2 puan alırlarsa 8 puan onları gruptan çıkarabilir.

Emre Bozkurt dedi ki...

Çok güldüm bu kuraya :D Son torbadan wolfsburg gelmese beşiktaş güle oynaya grupdan çıkardı.. Allah sabır vesin beşiktaşlılara hepmi kötü kura çıkar D:

ygtylmz dedi ki...

Beşiktaş ilk maçını manu ile deplasmanda oynasa çok daha iyi olurdu ve gruptan çıkma şansı var derdim . Manchester 5. maç yedeklerle çıkacaktır yine ama old traffordda olduğu için kazanma şansı yok . Halbu ki Fenerbahçe gibi o maçı evinde oynasa Fenerbahçe gibi ( 3-0 ) galibiyet alabilirdi . Beşiktaşın gruptan çıkması fikstür sebebiyle imkansız !

Adsız dedi ki...

Uefadan bile hiçbir zaman çıkamadı nasıl burada 2.olur bu takım hem de.Bjkde yıldız olan 1tane oyuncu söyleyin yok.Wolsburgla Cskayla aynı seviyede lafları mantıksız.Bir kadrolara bakın arada dağlar kadar fark var

Ceyda dedi ki...

Zor bir kura oldu gerçekten.1-2 beşiktaşlı arkadaşım manu kan kaybetti,eski manu değil gibisinden birşeyler söyledi.Ama ölüsü bile yeter,yiğit yılmaz'ın dediği gibi fikstür de işlerini kolayşaltırmıyor.Mustafa Denizli balı bile tesir etmedi,farklı mağlubiyet almazlar umarım.

Unknown dedi ki...

bu kura,bu fikstür...bence umut çok az.Hadi kura bişekilde idare eder diye düşünsek bu seferde fikstür gözler önüne geliyor.Fikstür idare etse kura olmuyor..Bu ikili can yakar..

Zak dedi ki...

Fikstür F.Bahçe'yle aynı, Manu yerine Inter, Wolfsburg yerine PSV yazarsak aynı fikstüre geliyor. Son maçında ununu eleğini asmış bir CSKA'yı İnönü'de yenip Manchester'dan Manchesterlığını yapmasını bekleyebilir. Ya da CSKA'yla gireceği UEFA vizesi mücadelesinde saha ve seyirci avantajı olur.

Pads dedi ki...

Yahu herkes CSKA'yı kek, 4-6 puanlık takım görüyor. Yapmayalım lütfen, sadece geçen seneden Fenerbahçe-Kiev ve Galatasray-Steau örnekleri var. Tabii ki bu takımlar bir Manchester, bir Porto bir Marsilya değil ama sağlam fizik ve teknik yabancılar felsefesiyle ne canlar yaktığı ortada.

Bence o son takım kadar fikstür de bir çuval inciri berbat etmiştir. İlk 3 maç sonunda Beşiktaş'ın yeri belli olur, ki ben pek umutlu değilim. Manchester galibiyetiyle başlansa bile-ki oluşacak atmosferi tahmin edince sürpriz değil- deplasmandaki 2 maç bütün motivasyonu götürebilir.

Emre Bozkurt dedi ki...

Ama Cskanın en önemli oyuncusu Love ailevi sorunlarla brazilyaya kiralandı bu Cska için hücümda bir handikap olabilir buda beşiktaşa yarar.

Related Posts with Thumbnails