Beşiktaş 2-3 Galatasaray || A2 Ligi İzlenimleri

A2 liginin statüsü açıklandığından beri merakla bekliyorduk ligin başlamasını, ilk maçın İnönü'de Beşiktaş-Galatasaray derbisiyle açılması ise güzel bir sürpriz oldu bu anlamda. Beşiktaşlı dostlarımızdan Salih'in daveti icabet edip İnönü'de izledik maçı, yanımda sevgili Caner Eler ve tanışıklığımız blog öncesine dayanan Ercan abi de vardı. Keyifli bir gün, keyifli bir maçtı, hakem de sağolsun oyunu hareketlendirmek için elinden geleni yaptı. Maçın sonlarına doğru karşıdan vuran güneş oruçlu bünyeye pek iyi gelmese de güzel bir akşamüstü maçı oldu, öncelikle bu keyfi benimle paylaşan arkadaşlarıma teşekkür edeyim.

Açıkçası maça pek dersimi çalışmadan gitmiştim, kim oynar kim oynamaz haberim yoktu bizden. Beşiktaş'tan da birkaç tanıdık sima hariç aşina isim yoktu. Saha içini pek iyi seçen birisi olmadığımdan oyuncuları tanımadan izledim uzun süre. Aslında bu şekilde numaralara göre takip edince daha düzgün bir gözlem yapma şansı buluyorsunuz, oyuncu ismine göre düşününce illaki birileri çekiyor sizi kendine. Kadrolar aşağıda, bakmak isteyenler için.

Beşiktaş: Umut x, Oğuz x, Sezer x, Emre x, Caner xx, Orhan xx, Cumali x, Necip xx, Erkan x, Ali x (Dk. 64 Hamdi x), Can xx (Dk. 70 Buğraç Han x)

Galatasaray: Emirhan xx, Yusuf xx, Murat xx, Emrah x, Berk xx (Dk. 82 Sinan x), Caner xx, Uğur xx, Ahmet xx, Berkin xx (Dk. 79 Emre Yüksektepe x), Emre Çolak xx, Anıl xx (Dk. 60 Cem x)

Öncelikle takımın daha önce altyapı hocalarının dillendirdiği gibi 4-3-3 türevi bir dizilişle yayılmaya çalışıyordu takım ama özellikle ilk yarıda topu ileride tutamamamız sebebiyle 4-1-4-1'e daha yakın gözüktü. Dörtlü defansın solunda Berk, ortada ise Murat Akça'yla beraber Emrah Yollu, sağda ise Yusuf Arıkan. Emrah gereksiz sert giren, kart görmeye çok müsait bir oyuncu izlenimi verdi bu maçta, Yusuf'a ise diyecek söz bulamadım. Neredeyse bütün Beşiktaş atakları o bölgeden geldi, hem top kaptırdı, hem alanını dolduramadı, hem de müdaheleleri faullüydü. Beşiktaşlılar bütün baskıyı bu bölgeden kurdular ikinci yarıda.

Takım fizik olarak Beşiktaş'a göre zayıftı, ilk bakışta Galatasaray'ın bir U20 takımı değil de bir U18 takımı olduğu izlenimine kapılabilirdiniz. Ne orta sahada, ne forvette fiziğiyle ön plana çıkan bir oyuncumuz yok, zaten Galatasaray'ın en temel sorunu bu. Her Galatasaray oyuncusunun vasatın üzerinde bir tekniği var ama bunu dengeli kullanabileceği bir fizik yapısına sahip değiller. Zaten buna sahip her oyuncu takımda ön plana çıkıyor, özellikle Berkin Arslan bu maçta dikkat çekti. Galatasaray hücumlarındaki en etkili oyuncuydu. İstikrarlı şekilde dikine top taşıyabilen, pozisyon yaratmaya çalışan tek oyuncu diyebilirim. Ara ara Emre Çolak da katıldı ona ama Emre'nin ciddi bir fizik problemi var bunu aşmadan beklediğimiz aşamayı kaydetmesi zor. A2 ligi için bile zayıf geliyor gözümüze, köpek balıkları arasında ne yapardı A takıma alınsa, düşünemiyorum bile. Ayrıca kırmızı kart pozisyonunda sinirlerine hakim olamaması da bir başka eksiydi gözümde. Rakip sert ve kırmızı kartlık bir müdahele yaptı ama senin kalkıp yumrukla karşılık vermemen gerekir böyle pozisyona. Tam vurabildi mi bilmiyorum ama önemi yok, sonuçta rakiple beraber kendisi de atıldı.

Tartışmalı pozisyonlara gelmişken söylemiş olayım, kullandığımız ilk penaltı bence penaltı değildi. Pozisyonun faul olduğundan şüpheli olduğum gibi ceza sahasının dışında gözüküyordu aynı zamanda. Takımın toparlanmasında penaltının etkisi büyük, zaten Beşiktaşlı arkadaşlar da homurdanmaya başladılar gol sonrası. Diğer pozisyonlara da o gözle baktıklarından hafif bir mahalle baskısına uğradığımı söylemek isterim. Hakemin oyuna hakimiyeti yoktu, avantajları kesti ve verdiği yanlış kararları daha yanlışlarıyla telafi etmeye çalıştı. Özellikle ikinci yarı Beşiktaş'ın baskı kurduğu bölümde faulle alınan 2. topların hiçbirini çalmaya cesaret edemedi. Murat Akça'nın kırmızı kartların hemen sonrasında kalecinin dalgınlığından faydalanıp orta sahadan attığı golde Beşiktaş'ın kırmızı kart gören oyuncusu Cumali sahanın içinden dışarı çıkmaya çalışıyordu hala, hakemin oyuncuların dışarı çıkıp çıkmamasını kontrol etmeden oyunu başlatması da hata olarak yorumlanabilir. Kısacası A2 liginde dahi sınıfta kalıyor hakemlerimiz.

Beşiktaş, Galatasaray'ın aksine 20 yaş üstü oyunculardan faydalanmayı seçip forvete Bank Asya tecrübesi olan Can Erdem'i koymuş. İlk golü bulan da oydu zaten. 10 numaralı Orhan ilk 20 dakikada savunma göbeğinin arkasına attığı ara paslarla çok büyük tehlikeler yarattı ancak maçın geri kalanında topları çok ezdi ve yanlış kararlar verdi. Sergen Yalçın'ın yönettiği bir takımda 10 numaranın bu kadar savruk oynaması da ilginç bir anektod. Beşiktaş kırmızı kartlardan daha olumsuz etkilenen taraf oldu maç içinde. Karttan hemen sonra orta sahadan gelen gol ve 2 farklı üstünlükten mağlup duruma düşmek moralleri de düşürdü haliyle. Zaten ikinci golde de büyük kaleci hatası vardı, kontrolündeki topu kaçırıp Uğur'un golüne sebebiyet verdikten sonra orta sahadan da gol yemesi tuz biber ekti performansına. Beşiktaşlı arkadaşlarımız federasyona sağlam giydirdi ama kalecileri bence maçın gitmesinin esas mümessili.

Stad atmosferinde bir PAF maçı seyretmek her daim hayalimdi ve benim için harika bir gün oldu. Bu tip bir düzenleme olursa insanların maça geleceği de uygun olmayan gün ve saate rağmen maça gelen 1500'ü aşkın insandan belli oluyordu. Futbolcular için bile bambaşka bir hava bu stadlarda maç oynamak, Florya'yla Ali Sami Yen arasında dağlar kadar fark var. Bölgesel sistem 4 devre usulü oynanıyor, bu sebeple fazlaca derbi maçı göreceğiz A2 liginde. İnönü stadında oynanmasının sadece ilk maça özel olduğunu söylemiş Sergen Yalçın, umarım bu sadece derbi maçları için de olsa revize edilir. Galatasaray ve Fenerbahçe'den de benzer uygulamalar bekliyoruz. Marmara grubu gerçekten kuvvetli ve izlenilesi takım çok. Yazı biraz uzadı, o yüzden bu kısmı başka bir yazıya erteleyeyim zira gerçekten önemli bir konu bu...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

30 yorum:

ugur senel dedi ki...

hadi baba nerde yorumun yahu, seninde sorumlulukların var yani devamlı refreshe basıp duramayız,okucuya saygı,okuyucuya hizmet :) dermişim ...

şaka maka acil bekliyorum değerli görüşlerini...

Skywalker dedi ki...

Skor 2-0 iken 2-3'e getirmek daha da bir hoş oldu. Emre Çolak da atılmış bildiğim kadarıyla.

Russell dedi ki...

Maçın 90 dakikası GSTV'den yayınlanacak 00.30'da.

Adsız dedi ki...

bu maçları gstv den başka yayınlayan başka bir kanal yok mu acaba..?

HHKahraman dedi ki...

Ben de bugün Maniaspor - Bucaspor A2 Ligi maçını takip ettim. Manisa'da yeni spor komplexi şehrin baya dışında olmasına rağmen 250'den fazla kişi de o maça gelmişti. Bu da güzel bir nokta. Ayrıca meraklısına Manisa A2 Ligi için bile çok genç olan kadrosuyla karşılaşmayı 2-1 kazanmayı başardı.

akaya dedi ki...

"Penaltı penaltı değildi" demişsin, "hakem oyuncu çıkmadan maçı başlattı orta sahadan gol oldu" demişsin, sonra da "Beşiktaşlılar Federasyona yüklendi" demişsin.

Sen Beşiktaşlı olsan kaleciye mi yüklenirdin? :)

Adsız dedi ki...

ben maçı kapalıdan izledım ve cok guzel bı mac oldu fakat gs nın sag tarafı cok yanlız kaldı yusuf ta o yuzden cok yoruldu

ejder dedi ki...

ben macı tribunden izledım ve bence yusuf tahmın edıyosam sag bek olan bence gs nın en ıyı oyuncusuydu.

ercan dedi ki...

gs 2 numarası bence de bariz sırıttı maç içinde. Hatta bir ara maçı vs.. bıraktı formayı çekti göbeğin üstüne maçı izlemeye başladı.

2. yarıda bizim 10 numara 11 numaramız kadar akıllı ve basit oynasaydı maçı yine çavirirdik.

Gençler için İnönü'de, az da olsa taraftar önünde oynamak bayağı faydalı olmuştur. Ancak bunun sadece 1 maçlığına olması da üzücü.

Hakeme diyecek laf yok :) Bu sıcakta mücadele eden gençler daha iyisini hak ediyordu.

Ceza sahasının 1-1,5 metre dışından frikik atmaya hazırlanan gs topçuları bir anda kendilerini ceza sahasında buldular. Hakemden başka kimse inanmadı penaltı olduğuna :)

Uğurcum; kapalının göbeğinde maçı başın dik izledin. Tebrikler :)

One Shot dedi ki...

izleyemedim macı maalesef. ama ne oyun hakem hatası nede gecnlerin gösterdiği performansı umursuyorum. umursadıgım tek şey yapılan bu organizasyonun ileride altyapıya ne gibi bir değer katacagı. sonucta bugun oynayan cocuklar eski sistemde yetişmiş oyuncular. ben daha cok 2-3 sene sonraki gencleri merak ediyorum. acaba ne kadar feydalı olacak bu sistem genclerin yeişmesinde.
bir beşiktaş'lı olarak gs nin altyapısını begeniyorum ama bir türlü istenen yetenekler A takıma cıkamıyor. Sadece arda var gs nin elinde son 10 yılda. Oysa en az arda kadar yetenekli cocuklar zayıf fizikleri sonucunda kayboldular. cabuk sakatlandılar. İnşşallah bu sistemde gecnler daha fazla sayıda a takıma yükselirler.
sende istanbuldaki bu macların takibini bekliyoruz. şimdiden kolay gelsin

Struggle 4 Victory dedi ki...

Galatasaray bir maç Sami Yen'de oynasın, kombineli girişi olsun Eski Açık dolar.

tanjue dedi ki...

@Uğur

Uğur İstanbulda olmadığımdan maça gidemedim ama Anıl Dilaver'in nasıl oynadığını çok merak ediyorum. Geçen sezon Gs'nin paf maçlarını izlemeye gidiyordum ve Anıl'ı hep Cem'in bir adım önünde görmüşümdür. Tuncay Şanlı gibi çok hareketli, ısrarlı ve özel bir oyuncu bence Anıl(sonu Umut BUlut'a benzemez inşallah!). Uzun lafın kısası fikirlerini merak ediyorum Anıl konusunda;)

Son olarak Fenerbahçe'den gelen Yusuf Akyel niye oynamadı yahu? Bu Caner'in oynadığı yerde Zidane'dır Yusuf:P

not; Caner de paf takımın çakma Barış Özbek'idir gözümde...

pclion dedi ki...

Anıl çok kötüydü Tanju, Beşiktaş savunması arasında ezildi, gitti. Hiçbir topu alamadı, topu ileride tutamadı. Beşiktaş'ın ilk bölümdeki baskısında bunun da payı vardı. Yazıda değinecektim de atlamışım. Uzun yazı yazmanın yan etkileri. :)

Adsız dedi ki...

ercan kardeşim ya siz futbolu cok iyi biliyosunuz ya biz ve gs spikeri anlamıyo cok kotu dedınız 2 numarayı gs tv neden övüyo acaba bence oruc basınıza vurmus ve caner öztelle barıs ozbekın oyun stıllerı alakasız

ercan dedi ki...

a şıkkı diyorum :) Gs tvde spiker olundu diye futboldan çok iyi anlanacak bir durum olmasa gerek. Bu kıstasa göre İlker Yasin ülkedeki futbol ulemalarından biri olmalı.

Gs tv genelde mi övüyor, yoksa dünkü maç için mi övdü?

Dünkü maçta ne etkili bindirme gördük, ne etkili savunma.

Bizim 11 numaralı Erkan KAŞ hemen hemen her pozisyonda ezdi geçti bu oyuncuyu. Heleki maçın son 15-20 dk.sında iyice beter etti.

Adsız dedi ki...

Yusuf Arikan kim?
Yusuf Arikan diye biri yok.
Onun adi Onur Arikan:)

MBC dedi ki...

ugur selamlar..
www.yesilortam.blogspot.com adressini listene ekliye bilirmisin? cok tskler.. (eklemezsende saol :) )
destegin icin tskler..

pclion dedi ki...

Adsız, oyuncunun adı Yusuf Onur Arıkan. Genelde Onur kullanılıyordu ama kadroları aldığım yer Yusuf yazmış, "Onur kim, kadroda yok" dedirtmemek için ben de Yusuf yazdım. Oyuncunun adını bilecek kadar altyapıyı takip ettiğimi düşünüyorum, Yusuf Arıkan kim demeden önce sen de bir baksaydın keşke...

http://www.tff.org.tr/Default.aspx?pageID=30&kisiID=739570

Adsız dedi ki...

ercan tamam bi sen anlıyosun futboldan bunca kişi anlamıyo son 10 dakıka dedin gibi 3-4 calım yedı oyuncu fakat ben mactada alves gıbı bındıren bi bekte gormedım :)

Adsız dedi ki...

ercan bee çok iyi biliyosan futbolu topcu yada yazar olsaydın harcanma buralarda...:)

ejder dedi ki...

ercan senın yaptın istatislik son 10 dakıka macı ızle ve oyle gel tekrar erkan kas sag bekımıze son 10 dakıka harıc hıcbı ustunlu yoktur ve ayrıca o kadar cok anlıyosan toptan gıt futbolcu yada yorumcu ol harcanma buralarda...:)

ejder dedi ki...

benım yorumlarım neden gözukmuyo bloklandımmı acaba

tanjue dedi ki...

@uğur

Off off o kadar kötü mü yahu:) Hayır ona 2 yıldız verip Cem'e bir vermişler Cem nasıl oynamış allah bilir o zaman:) Neyse şu okul açılsın gelelim bir İstanbul'a da yerinde takip ederiz artık.

Emre Bozkurt dedi ki...

Aslında bu maçlar takımların geleceğinede ışık tutyor..

ercan dedi ki...

Komik çocuklar sizi :)

Taylan Özgür Topçuoğlu dedi ki...

Cem Sultan nasıldı abi oyunda kaldığı sürede ??

niye ilk 11 de başlamamışlar anlamadım fizikli bir oyuncu olmasının avantajını kullanabiliri zaten altyapısı hocası türk ya gidip yetenekli oyuncuları harcayacak..

Ayrıca volkan yman gitmiş caner gelir mi be abi :)

Emre Bozkurt dedi ki...

Bence caner gelir ama boş iş olur adam hem bek değil hemde opsiyonunu almıyoruz..

Adsız dedi ki...

Ya kareşimn amma biliyorsunuz bu işi o sıcakta oynanan futbol bu kadar olur siz olsayınız ne yapardınız bunu mereak eitorum oturdugunuz yerden sallamak kolay gelelim maça 2 numara kötüymüş 11 iyiymiş o kadar iyiydide neden bir numara yapamadı iyiydi madem bence burada iki numara iyiydi bjk faullü başladı bunu kimse söylemiyor futbolcular için atıp tutuyoyor yorum yaparken biraz vijdan lazım hepsi iyiydi helal lsun onlara kırmızı karta gelince ikiside hak etti buna hakem sebep olu...

Adsız dedi ki...

ercan sen madem bu kaar takip ediyorsun bu takımı caner için yazdık larına sende insanmıyorsun inansan bunları yazmazdın bu canar a takımla gittigine yorumcuların yazdıgın hatırlatayım sana barışla arasındaki farkı anlarsın bunun burada ne işi var kim gönderdi bunu kendide bilmiyor neden geldigini başı boş dolaşıyor diye bunları senin gibi bakan yazmadı gerçek yazarların yazoısı yorum yaparken bunları düşümn barışın aygının tozu olamaz daka bunları başkalarına benzeterek havaya sokmayın yarın kaybolurlar haberin olsun......

Adsız dedi ki...

komik yorumcu ercan bu haftaki yorumun merak ediyorum geçen hafta salayıp urun bu hafta kime salayacan bu takımdan hiç birşey olaz önce hoca gitmeli artı beli kafa oyuncular var onlarında kulagı çelimeli gördünüz serkanı serdarı bunlar butakımda nasıl oynuyor anlamıyorum . bence geçen haftaki yorumlarını bu haftaya saklasaydın geçen hafta 2 numaraya o kadar eleştirdin bu hafta sakan gibi boş adam oynadı tabi at gözlügünü çıkartıysan :)

Related Posts with Thumbnails