Kiralık Oyuncular #4: Zafer Şakar, Semih Erdem ve Diğerleri...

3 gündür Galatasaray'ın kiralık oyuncularının ilk yarı performanslarını değerlendiriyoruz, Beylerbeyi'nde forma giyen oyuncuları daha önceden değerlendirdiğimizi düşünürsek bu son yazımız olacak. Şimdiye kadar değerlendirmediğimiz oyuncular arasında dikkat çeken oyuncuların başında Zafer Şakar var.

Zafer Şakar altın jenerasyondan iki jenerasyon önce yetişmiş bir isim aslında, Eylül 1985 doğumlu. Onu artık genç oyuncu statüsünde değerlendirmek pek doğru olmayacak gibi. Zafer bir çok Türk oyuncu gibi üst düzey futbola geç adım attığı için gelişerek geçirmesi gereken yaşları sahalardan uzak kalarak geçirdi. Doğru dürüst forma şansı bulduğu ilk takım Samsunspor oldu. Geçen sezon iyi de süreler aldı ancak 23 yaşındaki bir oyuncunun kendini toparlaması ve yeniden en üst seviyeye sıçrama yapması için yeterli olmadı bu doğal olarak.

Zafer'in Galatasaray'la sözleşmesi 2011 yazına kadar, yani serbest kalma durumu şimdilik yok. Muhtemelen alt liglerden bir takıma satılır ya da takas paketlerinden birine dahil olur. Duyduğum kadarıyla Orduspor'un ilgilendiği oyunculardan biriymiş, Galatasaray Bruno'ya talip olsaydı çok iyi bir takas malzemesi olabilirdi. Biz söyleyelim de belki birilerinin aklına düşer, belli olmaz.

Semih Erdem ise ilk kiralık deneyimini Kartalspor'da yaşıyor. Arif Erdem'in yeğenlerinin ikisi de Galatasaray altyapısı mezunu ama dışarda pek başarılı oldukları söylenemez. Mülayim Erdem Gaziantep BB'de yokları oynuyor, yıllardır kayda değer bir şey yapamadığı gibi. Semih Erdem'in de ilk deneyimi hayal kırıklığıyla sonuçlanmak üzere, şu ana kadar sahaya adımını atabilmiş değil. Açık konuşmak gerekirse izlediğim PAF takımı maçlarında da Galatasaray seviyesinde bir oyuncu olamayacağını az çok belli ediyordu Semih. Mülayim'in yapamadığını yapıp büyük bir gelişim kaydetmeli, eğer amacı Galatasaray'sa.

Bu oyuncular dışında bir de Erzincanspor grubu var; Muhammed Ali Atam, Halil İbrahim Yüksel ve Serkan Aşkın Aggez. -Bu da ilginçmiş hakikaten, iki isimlileri buraya postaladılar herhalde- Bu oyuncular arasında en potansiyellisi geçen sene PAF takımında sağ bekte büyük aşama kaydeden Muhammed Ali Atam. Açıkçası ben onun daha iyi bir takıma ve lige kiralık verilmesini bekliyordum, Erzincanspor o açıdan sürpriz oldu. Oynayıp oynamadığı hakkında da fazla bilgim yok ama M.Ali Atam'dan ümidi kesmek için henüz erken. Belli bir seviyede tutunacaktır diye tahmin ediyorum. Diğer oyuncular hakkında pek fikrim yok; bilen, tanıyan varsa yorum bırakabilir.

Devre arası değerlendirmesini burda bitirelim. Kayda değer bir durum olursa yeni değerlendirmeler yazacağız elbette, şimdilik burda kalsın...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

2 yorum:

Daima Fenerbahçe! dedi ki...

rezerv lig şart. paftan sivrilen oyuncularla ilk 18 e giremeyen A takım oyuncularının her hafta oynayabileceği bir lig. benim düşüncem böyle.

selaminko dedi ki...

rezerv lig kesinlikle şart. Ayrıca şimdi Barış Barış diye bağıran arkadaşlar zamanında Zafer Sakar'a gerekli şans verilseydi muhtemelen Zafer Zafer diye bağıracaktı. Manisa'nın FB'yi bozguna ugrattıgı maçta uzaktan attığı nefis şut Rüştü'nün bakışları arasında direkten dönmüş yanlış hatırlamıyorsam Holosko tamamlamıştı. Maçın ilk golü buydu. TSL sisteminin kaybettirdiği gençlerdendir bence.

Related Posts with Thumbnails