Alper Balaban & Fenerbahçe & Hoffenheim

Dün bir transfer söylentisine rastladım internette. İnegölspor'da forma giyen 1987 doğumlu Alper Balaban'a Almanya'da bu yılın flaş takımı olan Hoffenheim talipmiş. İlgimi çekmeyi başardı ilk bakışta ancak işin arkasını yokladıkça daha da garip bir hikâyenin içinde olduğumuzu görmek zor olmadı.

Alper Balaban Fenerbahçe altyapısı mezunu. 7 dakika da olsa U21 milli takımında forma giymesi önemli bir anektod. Buna rağmen Fenerbahçe altyapısından profosyonel futbola geçiş süreci oldukça sancılı olmuş. 2007/08 sezonunun ilk yarısında Kocaelispor'a, ikinci yarısında Bucaspor'a kiralanmış; burdaki performansı beğenilmemiş olacak ki bu sezon başında İnegölspor'a bonservisiyle beraber gönderilmiş. Aslına bakılırsa Fenerbahçe altyapısında dikkat çeken birkaç oyuncudan biriydi, Galatasaray'a karşı seyretmişliğim vardır kendisini.

Buraya kadar klasik profosyonelliğe adapte olamayan, yetenekli, genç Türk oyuncu profili çizdik. Böyle bir oyuncuya Almanya'nın en formda ve üst düzey takımlarından olan Hoffenheim'ın talip olması yeterince garip değilmiş gibi daha da ilginç bir detay var işin içinde, Alper Balaban aslında eski bir Hoffenheim oyuncusu. Fenerbahçe altyapısına gelmeden önceki eğitimini o dönem alt liglerde mücadele eden Hoffenheim'ın akademisinde alan Alper 35 bin euro yetiştirme bedeli karşılığında Fenerbahçe'ye transfer olmuş.

Burdaki ana hikaye Hoffenheim'ın 2005-2008 arası kaydettiği aşama mıdır, Fenerbahçe'nin Almanya'da zirveye oynayan bir takımın istediği oyuncuyu sadece 4 ay önce bedavaya serbest bırakması mıdır, yoksa Hoffenheim'ın küçük Emrah filmlerinden fırlamış "Beni terketttiğinde amatördüm, şimdi çok ama çok zenginim" monologu tadındaki transfer girişimi midir? Anlayan varsa beri gelsin...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

Kapali Ust dedi ki...

Başlığı ve resmi görünce fenerli eski stoper Alper zannedip, Hoffeneim'a mı transfer oluyor diye bir an duraksadım. Kayserispordan Fenere gelmiş, sonra klasik olduğu üzere kaybolmuştu vakti zamanında. Neyseki bu Alper o Alper değilmiş:)

Daima Fenerbahçe! dedi ki...

kulübü kuranlar zamanında alt yapıdan dünya kadar genci çıkartarak istanbul liglerinin tozunu artırdı. hangi kırılma noktası bizi bu hale getirdiyse...

Her Yol Roma dedi ki...

alper akıcı gaziantep'ten gelmişti fb'ye, düzeltirim

Adsız dedi ki...

Bugün bir yazinizi okurken sans eseri Alper Balaban ile ilgili olan bu yaziyi da gördüm. CM oynadigim zamanlarda umut vaad eden bir oyuncuydu. Milliyet'teki haberi görünce çok üzüldüm.

Related Posts with Thumbnails