Bursaspor 2-1 Trabzonspor || Güvenç Kurtar'a Rağmen...

Trabzonspor Bursa deplasmanında liderliği Sivasspor'a bıraktı. İki takımın da fizik güç olarak birbirine yakın olduğundan ilk yarısı dengeli bir maç oldu. Bu dengeyi bozan oyuncu ise Gökhan Güleç'ti, gerçekten ekstra bir iş yaptı golde. O kadar dar alanda topu ayağından açmadan hızlı, köşeye, net bir vuruş yaptı Gökhan. Premier Lig'de görsek "Bizim ligde bu golü atacak oyuncu yok" diyebileceğimiz güzellikte bir vuruştu.

Ancak benim bu maç hakkında yazmaya karar vermemin sebebi skor ya da maçın kendisi değil. Güvenç Kurtar'ın 'bir takım nasıl sabote edilir?' ana fikirli gösterisiydi. İlk yarıda maçı dengede götüren, rakibinden daha fazla pozisyon bulan takıma devre arası ne söylediyse takım daha 45. dakikadan itibaren kale içine dizilmiş, hücumla ilişiğini kesmiş, acizz bir takım görüntüsüne büründü. Bir 10 dakika çok ciddi baskı yediler Trabzon'dan.

Daha sonra takım kendine geldi, 2-3 tane etkili kontra atak geliştirdi derken Güvenç Kurtar buna daha fazla dayanamadı, teker teker bütün hücum oyuncularını çıkarıp yerlerine stoperler doldurdu takıma. İlk önce Sercan'ı sokmaya karar verip daha sonra onu 85. dakikaya kadar kenarda bekletmesi ise taraftarı çıldırttı adeta. Güvenç Kurtar'dan girip yönetimden çıktılar; korkak, silik futbola tepki koydular. Kesinlikle haklıydılar. Bu pörsümüş, silik futbol anlayışını yaşatan her türlü öğe Türk futbolundan silinmelidir, bunların başında da Güvenç Kurtar ve türevleri geliyor.

Skor oldukça aldatıcı gelebilir maçı izlemeyenler için. Sercan Yıldırım'ın golü de bariz ofsayttı zaten, yan hakemin uyuması 2. golü getirdi. Trabzonspor çok etkili oynamasına gerek kalmadan bir çok pozisyon buldu, maçın yaklaşık yarım saatlik bölümünü uzatmanın son iki dakikasıymış gibi oynadılar. Yattara yine etkiliydi her iki kanatta da, ortaları oldukça etkiliydi. Direkten dönen bir topu var Umut'un, son dakikada ofsayt diye iptal olan da bir golü. Lig TV çizgisine göre çok az bir farkla ofsayttı, bu pozisyondaki hakem diğer yan hakemin düştüğü hataya düşmedi, o da Trabzon'un şansı.

Bursaspor'un iyi bir yerli kadrosu var ancak bunu kullanabilecek bir organizasyonun olmadığı açık Bursa'da. Samet Aybaba iyi bir iş çıkarıyordu 1,5 senedir ancak ona da tahammül edemedi Bursaspor yönetimi. Bursaspor potansiyelini kullanamamaya devam edecek gibi görünüyor bu yönetim anlayışıyla...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

2 yorum:

apaç dedi ki...

katılmıyorum. bu ligin hacettepe ve eskişehir'den sonraki en zayıf takımı bursa.

güvenç hoca olanakları nispetinde iyi iş çıkarmıştır dün.

saygı duyuyorum, duydum.

dchetin dedi ki...

maçın kazanılmasına rağmen "güvenç istifa" diyordu tribün.

bence haklılar

Related Posts with Thumbnails