Galatasaray - Hertha Berlin : Maç Öncesi

Başlıkta Galatasaray'ı bilerek önce yazdım çünkü Berlin'den gelen haberler de tam bu yönde. 40 bin Türk Berlin Olimpiyat stadını dolduracak, tıpkı bundan 9 sene önce yaptıkları gibi. Hatta öyle ki Hertha Berlin taraftarları "Biz bu sene deplasmanlarda iyiyiz" diyorlarmış, bunu okuduğumda yüzüme pis bir sırıtış oturmadı desem yalan olur.

HERTHA BERLİN: Drabny Friedrich Simunic Stein Chahed Dardai Kacar Cicero Ebert Voronin Pantelic
GALATASARAY: De Santis, Sabri, Emre Aşık, Servet, Hakan Balta, Arda, Mehmet Topal, Meira, Kewell, Lincoln ve Baros

Lig TV'ye göre muhtemel 11'ler böyle. Son Hacettepe maçındaki Meira'yı stopere çekip Barış'ı orta sahaya çekme girişiminden vazgeçmiş Skibbe. Emre Aşık tekrar 11'de gözüküyor, Meira da tekrar orta sahada. Ayhan'ın cezalı olması sebebiyle boşalan yer ise Mehmet Topal'ın olmuş. Eğer Mehmet formda bir dönüş yapabilirse Ayhan ya da Meira'dan birine kulübe yolu gözükecek. Emre Aşık-Meira formülü de tekrar gündeme gelebilir ancak Emre Güngör'ün de dönüş yapacağını varsayarsak bu üçlünün yerlerinin çok da sağlam olmadığını söyleyebiliriz. İçlerinde en formda olanı Ayhan Akman'ı bir kenara koyuyorum ancak futbolda dün yok bugün var, iki hafta formsuz olursa unutuluverir hemen sezon başından beri yaptığı katkı. Topal'ın dengeleri değiştireceği kesin, bakalım hangi yönde olacak bu?

Hertha'ya gelirsek, onlar formunun tam olarak zirvesinde. Kurada Berlin'i çekince, fikstür de deplasmana denk gelince oldukça sevinmiştim ama bu kadar formda olmaları ekstra bir durum oldu. Özellikle Voronin'e dikkat etmek gerek ancak onun oynayıp oynamayacağı belli değil henüz.

Ekim ayı başında Leverkusen deplasmanından aldıkları sürpriz galibiyetle başlayıp tırmanışa geçen müthiş bir form grafikleri var. 2 ayda oynadıkları 9 lig maçında 7 galibiyet bir beraberlik aldılar, tek mağlubiyetleri ise Bremen deplasmanındaydı. Bundesliga gibi kimin eli kimin cebinde belli olmayan bir lig için çok çok iyi bir performans. Sezon başında çok şans tanınan bir ekip de değildi aslında Hertha Berlin, bu çıkışları büyük sürpriz oldu.

Son maçlarını Cuma günü oynadılar, Kanal 24'ten canlı yayınlanmış. Malesef kaçırdım maçı ama görüşlerine çok güvendiğim bir arkadaşım sağolsun biraz anlattı Hertha Berlin'i. Oldukça iyi top çeviren, iyi pas yapan bir takım ancak topun rakip takımda kalmasına izin veren bir yapıları varmış. Topu rakibe vermeleri Galatasaray açısından çok büyük bir artı, sert, pres yapan bir ekiple oynamaktansa havada karada tercih edeceklerdir bu tarz bir takımı. Galatasaray'ın Benfica deplasmanından iyi bir sonuçla ayrılmasının temel sebeplerinden biri de buydu. Benfica Galatasaray'ı rahatsız etmeyip oyun oynamasına izin vermişti, Galatasaray da onları cezalandırmıştı.

Bu akşam Galatasaray'ın alacağı bir beraberlik işini görecektir ama galibiyet liderliği de getireceğinden ben 3 puan beklentisiyle izleyeceğim maçı. 6 puan üçüncülük için yeterli olabilir ancak ufak da olsa bir risk var, kötü bir sürpriz en son isteyeceğim şey. Nostaljiyle başladık güne, nostaljiyle devam edelim. 1999'daki Şampiyonlar Ligi maçının bileti resimdeki. 'Galatasaray Istanbul' bir galibiyet daha çıkarsa şu stadtan ne de güzel olur!..

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

2 yorum:

apaç dedi ki...

kaptanlik pazubandi bülent korkmaz'dan sonraki gerçek sahibini buluyor bu akşam.

varsın tüm sağ açıkların sevgilisi gamsız sol stoper hakan kadir forvet arkası oynasın.

pclion dedi ki...

Apaç, bu konuda fikirlerimin senden farklı olduğunu biliyorsun. Yakın zamanda değinmek lazım bu konuya, orda uzun uzadıya tartışırız artık :)

Related Posts with Thumbnails