Chibuzor Okonkwo

Theo Weeks, Bruno Ferreira, Faty Papy derken bir başka genç yabancı daha Türkiye yolunda. Malatyaspor Nijerya milli takımı formasını da giyen 20 yaşındaki Chibuzor Okonkwo'yla anlaşmış, oyuncunun önümüzdeki günlerde Türkiye'ye gemesi bekleniyormuş. Malatyasporlu yöneticiler defansın her bölgesinde oynuyor dese de Okonkwo'nun boyu buna pek müsait değil, 1.77'lik boyla Türkiye'de stoper oynamak o kadar kolay değil. Zaten biraz araştırınca esas mevkiisinin sağ bek olduğu anlaşılıyor. Diğer kanatta da oynayabildiği not düşülmüş ancak sağ ayağını kullanan bir oyuncu olduğu vurgulanıyor.

Olimpiyatlarda bir maçını izlemişliğim var aslında ancak pek alıcı gözle bakmadığımdan ismi dışında başka bir detay hatırlayamadım. Ne olursa olsun, 20 yaşında milli takım düzeyinde forma bulmuş bir oyuncunun Bank Asya'da oynayacak olması önemli bir gelişme. Önceden söylemiştim, Türkiye'nin artık az, çok bir ismi var dünya pazarında. En üst düzey olmasa da onun bir alt seviyesindeki genç oyunculara talip olunursa lig ya da takım ne olursa olsun, bu tip oyuncular getirilebilir. Ülkeyi 5. sınıf Brezilyalı çöplüğüne çeviren Süper Lig kulüplerine ders olması gereken bir transfer daha.

Okonkwo'nun yanında Nijerya genç milli takımında oynayan iki oyuncuyu da deneyeceklerini, beğenmeleri halinde iki oyuncudan biriyle sözleşme imzalayacaklarını açıklamış Malatyaspor'un futbol şube sorumlusu Ayhan Akman. -isim de ilginç tabi- Onlar olmazsa Arjantin U18 milli takımından bir oyuncuyu yedekte tutuyorlarmış. Arjantinli oyuncuyu da merak ettim, kimmiş acaba?

TFF'nin son yıllarda yaptığı en önemli icraat oldu belki de Bank Asya'da belli bir yaşın altındaki yabancılara izin vermek. Bu tip örnekler başarılı oldukça diğer kulüpler de niteliksiz yabancılar yerine gelecek vaadeden oyunculara yönelecektir. Bank Asya, önümüzdeki yıllarda Süper Lig'in yabancı oyuncu ihtiyacını karşılayan bir altyapı işlevi görebilir. Bu da daha sağlıklı bir futbol düzenini beraberinde getirecektir.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

Bolat dedi ki...

Tebrik ederim güzel bir post olmus.
Genc yabancilar ve gecn yerliler benim de ilgimi ceken konular ve kendi blogumda islemeye calisiyorum.

Orda mesela bir dikkat cekenler bölümü hazirladim ve bir sonraki islicem isim Abdullah'ti Kayserispor'dan. Siz benden önce davranip bahsetmissiniz ondan:)

pclion dedi ki...

Serbest piyasa koşulları zor, başlıkları parsellemek lazım :)

Şaka bir yana ben diğer blogların yazdıklarına bakılmadan herkesin bildiği, istediği konuyu yazması taraftarıyım. İçerik özgün olduktan sonra benim yazdığım bir konuda başkalarının da yazmasından asla gocunmam. Adamın bonservisini almadık ya. :)

apaç dedi ki...

osman yeşilmeşe tipi pırpır sağ bek tipi var kardeşimizde.

hep sevmişimdir zaten böylesi adamları.

allah açık etsin yolunu.

Related Posts with Thumbnails