Dubai Cup 2009 & Galatasaray

Her sene olduğu gibi prestijli bir hazırlık turnuvasına davet aldı Galatasaray geçtiğimiz aylarda. Milan ve Bayern de kabul etmişti turnuvaya katılmayı ancak Galatasaray'ın makus talihi yine devreye girdi, organizasyon iptal oldu. 2001'de iptal olan Kıtalararası Kupa'dan beri böyle bir rutine sahip oldu Galatasaray. Nereden davet alsa o turnuvanın başına bir şey geliyor.

Bu senenin Mayıs aylarında Galatasaray'ın Real Madrid, Manu ve Dortmund'la bir turnuvaya katılacağı haberleri çıkmıştı, ondan haber dahi alınamamıştı. Geçtiğimiz sene de Amsterdam Turnuvasına katılacakken Fatih Terim'in Euro 2008 hazırlık kampını uzun tutmak için ligi erken başlatmak istemesinin kurbanı olmuştu Galatasaray, ligle çakıştığı için turnuvaya Galatasaray yerine Inter davet edilmişti. İşi daha da abartırsak 2001'de iptal olan Kıtalararası Kupa'ya kadar gidiyor bu, o yüzden kısa kesmek lazım. Benim bildiğim tek istisna 2003'teki Amsterdam turnuvasıdır, onu da Prates'in Liverpool'a attığı frikik golünden hatırlıyorum. Uzun yıllar "Galatasaray'ın en son frikik golü Prates'inkiydi." demek zorunda kalmıştık ondan sonra. Bir de ABD'de Porto'yla bir hazırlık maçı yapmıştık, onu da ekleyebiliriz.

Fotoğraf çok hoşuma gitti, abiler "O kadar para bastık, oynayın lan!" havasında kurmuş çilingir sofrasını saha kenarına. Dansöz yerine Inter oynuyor gerçi sahada. Ödül 2.5 milyon dolar olunca normal tabi...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

2 yorum:

Temur dedi ki...

Aman ya Şampiyonlar Ligi'ne katılsaydık. :)

MARADONADONI dedi ki...

2003'teki Amsterdam turnuvası deyince Gerard'tan nefret etmeye başlayışım geliyor aklıma.

Related Posts with Thumbnails