Kiralık Oyuncular #3: Cafercan Aksu - Uğur Erdoğan -Efecan Karaca - Cihan Can

Gaziantep BB'de kiralık olan forma giyen dört oyuncusu var Galatasaray'ın; Cafercan, Uğur, Efecan ve Cihan. Suat Kaya'nın da etkisiyle en çok forma bulan kiralık gruplarından birisi oldu bu dörtlü. Bu postta bu dörtlünün son durumları ve gelecekleri hakkında konuşacağız.

Cafercan Aksu, tartışmasız bu dörtlü içinde en çok dikkat çeken isim. Galatasaray taraftarının çok şey beklediği bir oyuncuydu; 87 jenerasyonuyla tekrar çıkışa geçen Galatasaray altyapısının en önde gelen ismiydi, 10 numarasıydı, Tsubasa Ozora'sıydı Cafercan. 100.yılda şampiyonluğun el değiştirdiği maç olan Gençlerbirliği maçında Hakan Şükür'ün yerine kurtarıcı olarak oyuna girdiğinde henüz başlamak üzere olan Galatasaray kariyeri büyük darbe yemişti. Gençlerbirliği maçının üstünden 3.5 yıl geçti ama Cafercan hala o kırılgan, mücadeleden uzak oyun yapısını ilerletebilmiş değil. Bazı oyuncular geç aşama kaydeder, belki Cafercan da onlardan biridir demekten başka çare yok. Süper Lig seviyesinde şans bulabilmesi için oyun temposunu, mücadele gücünün arttırmak zorunda.

İlk yarıda Gaziantep BB formasıyla 1149 dakika süre alıp 3 gol bulmuş Cafercan, aslına bakılırsa hiç de fena süreler değil. Ancak senelerdir Bank Asya'da iyi süreler almasına rağmen Orduspor'da kiralık geçirdiği 2. yarı hariç ondan beklenen oyun liderliğini sergileyebilmiş değil. Bunu yapamayınca da sıradan bir oyuncudan farkı yok Cafercan'ın.

Uğur Erdoğan ise Gaziantep BB'sinde verimli bir kiralık dönemi geçirenlerden; 1066 dakika süre bulup 5 kez ağları havalandırmış Uğur. Ancak o da Galatasaray'a dönecek potansiyelde bir forvet oyuncusu değil. Bank Asya'da kiralık olarak forma giyen diğer forvet oyuncuları Özgürcan Özcan ve Erhan Şentürk hem yetenek hem performans yönünden Uğur'un bir adım önünde. Galatasaray PAF takımında forma giyen Cem Sultan'ı da düşünecek olursak Galatasaray'a dönmesi hayal bile diyebiliriz. Önümüzdeki dönemde takas yoluyla yapılacak transferlerde kullanılması muhtemel oyuncularımızdan birisi Uğur Erdoğan. Bu formuyla Bank Asya'dan taliplileri olacaktır.

Efecan Karaca bu sene ilk kez Galatasaray dışında forma giyen oyunculardan. Buna rağmen 1234 dakika gibi azımsanmayacak bir süre almış, 1 de gol kaydetmiş Efecan. Galatasaray TV'nin yayınladığı PAF takım maçlarında dikkat çeken iki-üç oyuncudan biriydi iki sezon önce. Hırsıyla, mücadelesiyle, oyunun içinde olmasıyla A takımda sağ tarafta rotasyona girebileceğini düşünüyordum. Daha sonra kolu kırıldı, iki kez ameliyat olmak zorunda kaldı. Bu sene de Bank Asya'ya kiralandı. İlk kiralık dönemi olduğundan çok büyük bir patlama yapamamasını doğal karşılamak gerek, bunu yapabilen oyuncu sayısı belli zaten. Efecan bana göre üst düzeyde forma şansı bulabilecek altyapı mezunlarından olacak.

Cihan Can'a artık kiralık genç oyuncu demek ne kadar doğru bilemiyorum, 22 yaşını doldurmuş durumda Cihan. Ben bildim bileli de kiralıktır, sürekli de forma şansı bulur. Gaziantep BB'sinde de kaleciden sonra en çok süre alan oyuncu Cihan 1530 dakika ile. Bank Asya'nın gediklilerinden olma yolunda ilerliyor, bonservisi takas yoluyla elden çıkarılabilecekler listesinin en üst sıralarında Cihan...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

2 yorum:

Temur dedi ki...

Ben Efecan dışında diğerlerinden pek bir şey çıkacağına ihtimal vermiyorum.

Adsız dedi ki...

cafercan 2 3 yıla toparlar 2013 onun yılı olur.

Related Posts with Thumbnails