20 Galibiyet, 6 Beraberlik, 0 Puan: TVMK Tallinn

Her ülkenin şartlarına göre lig formatı değişik, iklim koşulları sebebiyle kış aylarını boş geçiren ligler de mevcut normal olarak. Biten liglerde kim ne yapmış diye bir kolaçan edelim derken böyle garip bir vaka'ya rastladım. 20 galibiyet, 10 beraberlik, 91 gol, 0 puanlı küme düşen bir takım. TVMK Tallinn.

Bir lige -66 puan cezayla başlamak için bir takımın ne yapmış olabileceği sorusu beni araştırmaya itti doğal olarak. Tahmin edilebileceği gibi şike söz konusu burda ama çapı büyük olunca ceza da ulusal boyutların ötesinde, tabiri caizse okkalı cinsinden olmuş. 1 Haziran 2007'de Estonya'da oynanan TVMK Tallinn-Honka Espoo (Finlandiya takımı) Intertoto maçında deplasman takımı lehine oynanan 3.4 milyon euro bahisle başlıyor her şey. Honka da maçı 4-2 kazanınca UEFA maçla ilgili soruşturma başlatıyor. Cezanın neden 66 puan olduğuyla ilgili ise uluslararası kaynaklarda bir haber yok.Esas ilginç olanı -66 puan gibi akıl almaz bir handikapla lige başlayan TVMK Tallinn takımının 91 gol atıp, +44 averajla ligi bitirmesi olmuş. Ceza olmasa üçüncülüğe kadar yükselecek bir performanstan söz ediyoruz. Ligdeki denge farkı da gözden kaçacak gibi değil. Üç Tallinn takımı ligi domine ediyor, bizim İstanbul takımlarından da beterleri varmış demekki.

Konuyla ilgili daha detaylı bilgi isterseniz şurdan, şurdan ve şurdan bilgi alabilirsiniz...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

barış dedi ki...

e niye direkt küme düşürmemişler ki o zaman??ancak şampiyon olan takımın puanını alsaymış ligde kalabiliyorlarmış zaten.

Turgay Keskin dedi ki...

Takımı ligde tutup -66 puan ceza vermek de gerçekten garip bir karar..

Biz birde kendi Federasyonumuza kızıyoruz. Tövbe!

Bhut_Jolokia dedi ki...

ona rağmen lige asılıp çok iyi performans göstermişler : )

Unknown dedi ki...

İlk iki takımın üçüncüye 40 puan fark atmasıda bence şike..

Related Posts with Thumbnails