Galatasaray - Beşiktaş || Maç Öncesi

Maç öncesi yazısı için muhtemel kadroları bekledim zira benim maç öncesi tezlerimin hepsi eriyip gitti muhtemel kadrolarla beraber. Michael Skibbe'nin reflekslerine az, çok çözdük artık ama karşıda Mustafa Denizli gibi marjinal işler yapıp büyük hoca imajı sağlamak isteyen bir adam olunca işler karışıyor. Medyanın o haftaki dürtülerine önem veren, insanları şaşırtacak bir-iki sürpriz katıp ona göre kadro kuran garip bir hoca Mustafa Denizli. Eğer bugün konuşulan kadroyla çıkacaksa Beşiktaş'ın kazanma ihtimali kaf dağının ardında diyebiliriz şimdiden.

-------------------Rüştü-------------------

----Gökhan------Zapo--------Seriç-----

--------------Cisse----Toraman----------

Holosko---------Delgado----------Ekrem

------------Nobre----------Tello-------------

Lig TV'ye göre Beşiktaş takımı bu düzende çıkacak. Benim fikrim bu 11 doğru olsa bile bu düzende sahada olmayacağı şeklinde. Büyük ihtimalle Ekrem'i defansı dörtleyen oyuncu olarak kullanmayı planlıyordur Denizli, ofansif kanat olarak düşündüğünü hiç sanmıyorum. Bindirmeleriyle hücumda sol tarafı destekleyen oyuncu rolünde olacaktır Ekrem. Ertuğrul Sağlam döneminden bir farkı olduğunu ispatlaması için ön tarafta kullandığı Tello'ya bugün daha da ofansif bir rol biçilmiş. Holosko ise sağdan forveti ikileyen oyuncu rolünde. Defansif olarak risk alarak Galatasaray'ın ofansif gücüne karşılık vermek niyetinde gibi Mustafa Denizli. Ancak Lincoln'ü durdurmak ve hücum gücünü arttırmak uğruna çeşitli ekler yaptığı bu düzen kanatlardan dağılmaya oldukça müsait. Bir kaç haftadır ortalamanın üzerine pek çıkamayan Arda Turan ağırlık merkezi göbeğe kaymış bu düzende Galatasaray'ın en etkili silahı olacaktır. Ayrıca Lincoln sabit oynayan bir ofansif orta saha değil, her an kanattan depar atarken görebileceğiniz türden bir oyuncu. Eğer bu 11 doğruysa Galatasaray'ın galip gelmesi çok zor olmayacaktır.

-------------De Sanctis---------------

--Sabri---Meira---Servet---H.Balta--

-----------Topal---Ayhan-------------

-----Barış-----Lincoln---- Arda--------

---------------Baros-------------------

Skibbe'nin bütün ilk yarı olduğu gibi ısrarlı üzerinde durduğu düzen 4-2-3-1. Sabri'nin yokluğunda üzerinde biraz oynansa da genel olarak şablon bu oldu. Olympiakos maçıyla başlayan, Benfica ve Hertha deplasmanlarıyla devam eden sağlam bir referansı da var bu düzenin. Harry Kewell'ın talihsiz sakatlığının ardından Topal ve Barış'ın dönüşü de Beşiktaş maçı özelinde oluşabilecek bir orta saha sıkışmasının önüne geçecektir. Ön bölgedeki üçlünün sağında oynayacak olan Barış Ayhan ve Topal'la beraber orta saha hakimiyetini Galatasaray'a getirecektir. Eğer bu hakimiyet Arda ve Lincoln önderliğindeki hücum organizasyonlarıyla oyunun Beşiktaş yarı sahasına yıkılmasını da beraberinde getirirse Galatasaray oyunu koparmakta güçlük çekmez.

"Derbilerin favorisi olmaz." denir hep ama aslında her zaman bir favori vardır, o da ev sahibidir. İstatistiklere de bakarsanız %70 ev sahibi lehine çıkar bu tip maçların sonuçları. Maç dinamikleri ne getirir, ne götürür, elbette bilinmez ama kağıt üstünde Galatasaray'ın bir hayli ağır bastığını söylemek zor değil...

11'ler sonrası edit: Sabri yedek, Nonda 11'de. Skibbe "kazanan düzen bozulmaz" fikrinde anlaşılan. Benim tercih edeceğim bir diziliş değil bu, üçlü ve ağır savunma Holosko'nun yandan Nobre'yi ikilemesine ve bindirmelerine karşılık vermekte daha fazla zorlanacaktır bana göre. Beşiktaş da ise 11 aynı ama düzeni sahaya çıkınca daha net göreceğiz. Galatasaray kazanırsa -ki muhtemeldir- yine övülecektir bu düzen ama ben 3lü savunmanın Galatasaray'a uygun bir diziliş olduğuna inanmıyorum. Maça 40 dakika var, güzel, zevkli, kaliteli bir mücadele olması en büyük dileğimiz klişesiyle bitirelim. Artık maç zamanı...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

2 yorum:

os dedi ki...

barış'ın her şeyi tamam da, bazen kahraman olma sevdasına saçmalayabiliyor... o yüzden bi garip oyuncu geliyor bana. hani takımdan gitse üzülmem diyebileceğim bi adam... ama bugün arkasında sabri varken sağ kanatta hücuma da destek verecek. hücumda da kimsenin ondan çalımlar, şutlar, asistler, goller beklediği de yok.. eğer skibbe bunu anlatmışsa barış'a, orta sahada her yere basan, herkesin kademesine giren, beşiktaş'ı boğan adam olacak.

olağanüstü şeyler olmazsa, oyun gereksiz yere gerilmezse her türlü galatasaray. ayrıca üst.

papaz dedi ki...

sabriyi kesip nondayı 11e koyması cok riskli, ters tepebilir...

denizli holoskoyu gezdirecektir, barısı yalnız bırakıp delik deşik edebilirler orayı...

Related Posts with Thumbnails